Nüfusu 100.000'in üzerindeki Almanya'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Almanya'da şehirlerin konumunu

Bu nüfusu 100.000'in üzerindeki Almanya'daki şehirler listesidir.

The following table lists all cities in Germany that currently have a population greater than 100,000. The federal capital is shown in yellow, state capitals (except Schwerin, which does not meet the list criterion) in light blue.


Sıra Şehir İsmi Nüfus 1990 Nüfus 2000 Nüfus 2005 Yüzölçümü (km²) Nüfus yoğunluğu km² Büyüme % Eyalet
(Bundesland)
100.000 nüfusu geçiş
1
Coat of arms of Berlin.svg
Berlin
3433695 3382169 3395189 891.82 3807 0.06 Coat of arms of Berlin.svg
Berlin
1740
2
Coat of arms of Hamburg.svg
Hamburg
1652363 1715392 1743627 755.24 2309 0.27
Coat of arms of Hamburg.svg
Hamburg
1787
3
Muenchen Kleines Stadtwappen.svg
Münih
1229026 1210223 1259677 310.46 4057 0.68
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1854
4
DEU Koeln COA.svg
Köln
953551 962884 983347 405.15 2427 0.35
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1855
5
Wappen-frankfurt.png
Frankfurt am Main
644865 646550 651899 248.31 2625 0.14
Coat of arms of Hesse.svg
Hessen
1875
6
Coat of arms of Stuttgart.svg
Stuttgart
579988 583874 592569 207.36 2858 0.25
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1874
7
Coat of arms of Dortmund.svg
Dortmund
599055 588994 588168 280.37 2098 -0.02
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1895
8
DEU Essen COA.svg
Essen
626973 595243 585430 210.38 2783 -0.27
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1896
9
Wappen der Landeshauptstadt Duesseldorf.svg
Düsseldorf
575794 569364 574514 217.01 2647 0.15
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1882
10
Bremen Wappen(Mittel).svg
Bremen
551219 539403 546852 326.55 1675 0.23
Bremen Wappen(Mittel).svg
Bremen
1875
11
Coat of arms of Hannover.svg
Hanover / Hannover
513010 515001 515729 204.01 2377 0.02
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1873
12
Coat of arms of Leipzig.svg
Leipzig
511079 493208 502651 297.60 1689 0.32
Coat of arms of Saxony.svg
Saksonya eyaleti
1871
13
Stadtwappen der Stadt Duisburg.svg
Duisburg
535447 514915 501564 232.81 2154 -0.43
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1904
14
Wappen von Nürnberg.svg
Nuremberg / Nürnberg
493692 488400 499237 186.37 2679 0.37
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1881
15
Dresden Stadtwappen.svg
Dresden
490571 477807 495181 328.30 1508 0.61
Coat of arms of Saxony.svg
Saksonya eyaleti
1852
16
Stadtwappen der kreisfreien Stadt Bochum.png
Bochum
396486 391147 385626 145.43 2652 -0.24
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1904
17
Stadtwappen der kreisfreien Stadt Wuppertal.png
Wuppertal
383660 366434 359237 168.37 2134 -0.33
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1929
18
Wappen Bielefeld.svg
Bielefeld
319037 321758 326925 257.83 1268 0.27
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1929
19
Wappen-stadt-bonn.svg
Bonn
313905 302247 312818 141.22 2215 0.58
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1934
20
Wappen Mannheim.svg
Mannheim
310411 306729 307900 144.96 2124 0.08
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1897
21
Coat of arms de-bw Karlsruhe.svg
Karlsruhe
275061 278558 285263 173.46 1645 0.40
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1901
22
Wappen Wiesbaden.svg
Wiesbaden
260301 270109 274611 203.90 1347 0.28
Coat of arms of Hesse.svg
Hessen
1905
23
Wappen Münster Westfalen.svg
Münster
259438 265609 270868 302.91 894 0.33
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1915
24
DEU Gelsenkirchen COA.svg
Gelsenkirchen
293714 278695 268102 104.86 2557 -0.63
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1903
25
Augsburg wappen.svg
Augsburg
256877 254982 262676 146.78 1790 0.50
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1907
26
Stadtwappen der kreisfreien Stadt Mönchengladbach.png
Mönchengladbach
259436 263014 261444 170.44 1534 -0.10
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1922
27
DEU Aachen COA.svg
Aachen
241861 244386 258208 160.83 1605 0.94
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1889
28
Coat of arms of Chemnitz.svg
Chemnitz
294244 259246 246587 220.85 1117 -0.81
Coat of arms of Saxony.svg
Saksonya
1883
29
Wappen Braunschweig.svg
Braunschweig
258833 245816 245273 192.09 1277 -0.04
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1890
30
Wappen Krefeld 1.png
Krefeld
244020 239916 237701 137.75 1726 -0.18
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1887
31
Coat of arms of Halle (Saale).svg
Halle
310234 247736 237198 135.01 1757 -0.71
Wappen Sachsen-Anhalt.svg
Saksonya-Anhalt
1890
32
Wappen Kiel.svg
Kiel
245567 232612 234433 118.40 1980 0.13
Coat of arms of Schleswig-Holstein.svg
Schleswig-Holstein
1898
33
Wappen Magdeburg.svg
Magdeburg
278807 231450 229126 200.94 1140 -0.20
Wappen Sachsen-Anhalt.svg
Saksonya-Anhalt
1882
34
DEU Oberhausen COA.svg
Oberhausen
223840 222151 218898 77.04 2841 -0.24
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1915
35
Wappen Freiburg im Breisgau.svg
Freiburg
191029 205102 215966 153.06 1411 0.88
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1934
36
Wappen Lübeck.svg
Lübeck
214758 213399 211825 214.13 989 -0.12
Coat of arms of Schleswig-Holstein.svg
Schleswig-Holstein
1911
37
Wappen Erfurt.png
Erfurt
208989 200564 202844 269.11 754 0.19
Coat of arms of Thuringia.svg
Thüringen
1906
38
Rostock Wappen.svg
Rostock
248088 200506 199288 181.07 1101 -0.12
Coat of arms of Mecklenburg-Western Pomerania (great).svg
Mecklenburg-Vorpommern
1935
39
Stadtwappen der Stadt Hagen.png
Hagen
214449 203151 196934 160.36 1228 -0.51
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1928
40
Coat of arms of Kassel.svg
Kassel
194268 194766 194427 106.79 1820 -0.03
Coat of arms of Hesse.svg
Hessen
1899
41
Coat of arms of Mainz-2008 new.svg
Mainz
179486 182870 194372 97.75 1988 1.05
Coat of arms of Rhineland-Palatinate.svg
Renanya-Palatina
1902
42
Wappen Hamm.svg
Hamm
179639 182427 184239 226.24 814 0.17
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1975
43
Wappen saarbruecken.PNG
Saarbrücken
191694 183257 178914 167.07 1071 -0.39
Wappen des Saarlands.svg
Saarland
1909
44
Stadtwappen der kreisfreien Stadt Herne.png
Herne
178132 174529 170992 51.41 3326 -0.34
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1933
45
DEU Muelheim an der Ruhr COA.svg
Mülheim
177681 172862 169917 91.29 1861 -0.28
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1908
46
Osnabrück Wappen.svg
Osnabrück
163168 164101 163814 119.80 1367 -0.03
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1940
47
Solingen wappen.svg
Solingen
165401 164973 163581 89.47 1832 -0.14
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1929
48
Wappen Ludwigshafen.png
Ludwigshafen
162233 163383 163343 77.67 2103 0.00
Coat of arms of Rhineland-Palatinate.svg
Renanya-Palatina
1921
49
DEU Leverkusen COA.svg
Leverkusen
160919 161047 161227 78.85 2045 0.02
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1963
50
Wappen oldenburg.png
Oldenburg
143131 154832 158565 102.96 1540 0.40
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1946
51
Wappen Neuss.png
Neuss
147019 150013 151610 99.48 1524 0.18
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1963
52
Coat of arms of Potsdam.svg
Potsdam
139794 129324 147583 187.27 788 0.82
Brandenburg Wappen.svg
Brandenburg
1939
53
DEU Paderborn COA.svg
Paderborn
120680 139084 143769 179.38 801 0.56
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1975
54
Wappen Heidelberg.svg
Heidelberg
136796 140259 142993 108.83 1314 0.32
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1946
55
Wappen Darmstadt.png
Darmstadt
138920 138242 140562 122.23 1150 0.28
Coat of arms of Hesse.svg
Hessen
1937
56
Wappen von Wuerzburg.svg
Würzburg
127777 127966 133906 87.55 1529 0.77
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1932
57
Wappen Regensburg.svg
Regensburg
121691 125676 129859 80.76 1608 0.55
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1940
58
Stadtwappen Goettingen.PNG
Göttingen
121831 124132 121884 117.26 1039 -0.30
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1964
59
Recklinghausen Wappen.jpg
Recklinghausen
125060 124785 121827 66.42 1834 -0.40
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1949
60
Wappen Heilbronn.svg
Heilbronn
115843 119305 121613 99.88 1218 0.32
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1970
61
Wappen Ingolstadt alt.svg
Ingolstadt
105489 115722 121314 133.35 910 0.81
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1989
62
Wappen Wolfsburg.svg
Wolfsburg
128510 121805 121199 204.01 594 -0.08
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1972
63
Coat of arms of Ulm.svg
Ulm
110529 117233 120625 118.69 1016 0.48
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1980
64
Wappen Offenbach am Main.svg
Offenbach
114992 117535 119430 44.90 2660 0.27
Coat of arms of Hesse.svg
Hessen
1954
65
DEU Bottrop COA.svg
Bottrop
118936 120611 119356 100.61 1186 -0.17
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1953
66
Wappen Pforzheim.svg
Pforzheim
112944 117156 119021 98.03 1214 0.27
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1975
67
Wappen Bremerhaven.svg
Bremerhaven
130446 120822 116615 77.68 1501 -0.58
Bremen Wappen(Mittel).svg
Bremen
1939
68
DEU Remscheid COA.svg
Remscheid
123155 119287 115864 74.60 1553 -0.48
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1929
69
Wappen Fürth.svg
Fürth
103362 110477 113422 63.35 1790 0.44
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1950
70
Wappen Stadt Reutlingen.png
Reutlingen
103687 110650 112252 87.06 1289 0.24
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Baden-Württemberg
1988
71
Coat of arms of Salzgitter.svg
Salzgitter
114355 112302 107726 223.91 481 -0.68
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1942
72
DEU Moers COA.svg
Moers
104595 107062 107547 67.75 1587 0.08
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1987
73
Wappen Koblenz.svg
Koblenz
108733 107950 106501 105.02 1014 -0.22
Coat of arms of Rhineland-Palatinate.svg
Renanya-Palatina
1962
74
Wappen Siegen.svg
Siegen
109174 108476 106293 114.67 927 -0.34
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1975
75
DEU Bergisch Gladbach COA.png
Bergisch Gladbach
104037 105693 105761 83.12 1272 0.01
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1975
76
Wappen Cottbus.png
Cottbus
125891 108491 105309 164.28 641 -1.22
Brandenburg Wappen.svg
Brandenburg
1976
77
Wappen Gera.png
Gera
129037 112835 103948 151.93 684 -1.31
Coat of arms of Thuringia.svg
Thüringen
1959
78
Coat of arms of Trier.svg
Trier
97835 99410 103518* 117.14 884 0.59
Coat of arms of Rhineland-Palatinate.svg
Renanya-Palatina
1969
79
Erlangen.jpg
Erlangen
102440 100778 103197 76.85 1343 0.40
Coat of arms of Bavaria.svg
Bavyera
1974
80
Wappen Hildesheim.png
Hildesheim
105291 103909 102575 92.57 1108 -0.21
Coat of arms of Lower Saxony.svg
Aşağı Saksonya
1974
81
Wappen Jena.png
Jena
102518 99893 102532 114.48 896 0.44
Coat of arms of Thuringia.svg
Thüringen
1975
82
DEU Witten COA.svg
Witten
105403 103196 100793 72.37 1393 -0.39
Coat of arms of North Rhine-Westfalia.svg
Kuzey Ren-Vestfalya
1975

* 2006 Nüfusu

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Literature[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kaiserliches Statistisches Amt (Hrsg.): Statistisches Jahrbuch für das Deutsche Reich, 1880-1918 (Almanca)
  • Statistisches Reichsamt (Hrsg.): Statistisches Jahrbuch für das Deutsche Reich, 1919-1941/42 (Almanca)
  • Deutscher Städtetag (Hrsg.): Statistisches Jahrbuch Deutscher Gemeinden, 1890 ff. (Almanca)
  • Statistisches Bundesamt (Hrsg.): Statistisches Jahrbuch für die Bundesrepublik Deutschland, 1952 ff. (Almanca)
  • Staatliche Zentralverwaltung für Statistik (Hrsg.): Statistisches Jahrbuch der Deutschen Demokratischen Republik, 1955-1989 (Almanca)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanya'daki şehirler listesi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

List of cities in Germany with more than 100,000 inhabitants