Gizemli Nehir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mystic River sayfasından yönlendirildi)
Gizemli Nehir
Mystic River
Filmin afişi
YönetmenClint Eastwood
YapımcıClint Eastwood, Robert Lorenz, Judie G. Hoyt
SenaristBrian Helgeland
Hikâye (eser)Dennis Lehane
OyuncularSean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon
MüzikClint Eastwood
StüdyoVillage Roadshow Pictures, Malpaso Productions
DağıtıcıWarner Bros.
CinsiSinema filmi
TürüDrama
RenkRenkli
Yapım yılı2003, ABD
Süre137 dakika
Dilİngilizce
Bütçe$30,000,000
Hasılat$156,822,020

Gizemli Nehir (Özgün ad: Mystic River), 2003 yılı ABD yapımı drama filmi.

Film bir cinayet ve bu cinayetin arkasından gelişen olayları duygusal bir biçimde anlatmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film 3 arkadaşın bir çocukluk hatırasıyla başlar: Jimmy, Dave ve Sean aynı mahallede yaşayan üç arkadaştır. Bir gün sokakta oyun oynarlarken bir polis otosu gelir ve Dave'i götürür. Fakat küçük çocuğu götüren araç polis aracı olmadığı gibi, götürenler de polis değildir. Bu olay 3 arkadaşın hafızalarında kötü bir anı olarak kalır fakat Dave'in psikolojisini bozmuştur.

Yıllar sonra Jimmy bir market işletmecisi, Sean ise polis olmuştur. Dave ise evlenip bir erkek çocuk sahibi olmuş sakin bir hayat kurmuştur. Bir cumartesi gecesi Jimmy'nin büyük kızı Katie bir bardan çıktıktan sonra öldürülür. Olayı araştırma işini Jimmy'nin çocukluk arkadaşı Sean ve ortağı Whitey üstlenir. Aynı gece geç saatlerde ise Dave eve elleri kanlı bir vaziyette gelmiş, karısı Celeste'e bir gaspçıyla boğuştuğunu ve onu ağır yaraladığını söylemiştir.

Jimmy kızının katilini eskiden kirli işler yaptığı çetesiyle araştırmaktadır. Polisin de Jimmy'nin de dikkatini Dave'in yaralı elleri çekmekte Dave ise her seferinde kaçamak cevaplar vermektedir. Dave'in eşi Celeste ise bu cinayeti kocasının işlediğinden emindir ve bu şüphesini Jimmiy'ye anlatır. Çok sinirlenen Jimmy, Dave'i bir birahaneye çağırtır ve orada ona kızını öldürdüğünü itiraf etmesi ister. Bu arada Sean ise gerçek katilin izini bulmuştur. Katie'nin erkek arkadaşı, babası Jimmy'nin eski dostunun oğludur ve sessiz erkek kardeşi abisini Katie'den kıskandığı için öldürmüştür. Sean gerçek katili yakaladığı anda ise Jimmy dostu Dave'i bıçaklayarak Gizemli Nehir'e atar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]