Murat Boz şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Murat Boz, Ekim 2011.

Türk pop şarkıcısı Murat Boz, günümüze kadar üç stüdyo albümü kaydetti, çeşitli sanatçılar ile ortak projeler içinde bulundu. 2001 yılında Tarkan'ın vokalistliğini yapmaya başladı. 2006'da sözleri, Nil Karaibrahimgil tarafından yazılan ve ilk şarkısı olan "Aşkı Bulamam Ben"i seslendirdi.[1]. 2007'de ilk stüdyo albümü Maximum'u piyasaya sürdü. Albümde Tarkan, Ozan Çolakoğlu ve Ümit Sayın gibi isimlerle çalıştı, "Derdim Var" şarkısının söz yazımında görev aldı. Bir sonraki yıl Uçurum adını verdiği bir EP yayınladı. EP'de yer alan "Ötme Bülbül" şarkısının sözlerini kendisi yazdı, "Ben Aslında" şarkısında Fettah Can ile "Uçurum" şarkısında Soner Sarıkabadayı ile çalıştı. 2009'da ikinci stüdyo albümü Şans'ı satışa sundu. Albümde yer alan "Görmemişim Duymamışım" ve "Hatun Yıkılır" şarkılarının sözlerini kendisi yazdı; "İstanbul Eğlencesi" şarkısında Ersay Üner ile, "Sallana Sallana" şarkısının ikinci sürümünde ve "İki Medeni İnsan" şarkısının yeniden düzenlenmiş halinde Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı.

2010'da "Hayat Sana Güzel" şarkısını single olarak satışa sundu. 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden'i yayınladı. Albümde yer alan "Hayat Öpücüğü" şarkısında Reşit Gözdamla ve Bülent Ay ile, "Aşklarım Büyük Benden" şarkısında Cansu Kurtcu ile, "Soyadımsın" şarkısında Fettah Can ile, "Bulmaca" şarkısında Gökhan Şahin ve Emrah Karaduman ile, "Geri Dönüş Olsa" şarkısında Deniz Erten ve Erdem Kınay ile, "Kalamam Arkadaş" şarkısında Ayşe Özyılmazel ile çalıştı. Aynı yıl, daha önceden Kenan Doğulu tarafından Yaparım Bilirsin (1993) albümünde seslendirilen "Yazmışsa Bozmak Olmaz" şarkısını, Ozan Doğulu'nun ikinci stüdyo albümü 130 Bpm Allegro için yeniden seslendirdi.[2] Şubat 2013'te, Oğuz Berkay Fidan'a, ilk single çalışması "Olmuyor"'da eşlik etti, iki ay sonra kendisine ait "Vazgeçmem" şarkısını yayınladı.[3][4]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A ·B ·D ·G ·H ·İ ·K ·M ·O ·Ö ·P ·S ·U ·Ü ·V ·Y
Pop şarkıcısı Nil Karaibrahimgil, Boz'un çıkış şarkısı "Aşkı Bulamam Ben"'in sözlerini yazdı.[5]
Murat Boz'un bir dönem vokalistliğini yaptığı Tarkan, "Püf" şarkısının sözlerini yazdı.[6]
Pop müzik şarkıcısı Mustafa Ceceli, Boz'un üç stüdyo albümünde de aranjör olarak görev aldı.[7]
Renkler
  Single olarak da yayınlanan şarkılar
  Yalnızca Murat Boz tarafından yazılan şarkılar
Murat Boz şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"Anla Artık" Serkan Dinçer Serkan Dinçer Maximum 2007 [6]
"Aşkı Bulamam Ben" Nil Karaibrahimgil Nil Karaibrahimgil, Ozan Çolakoğlu Yalnızca single 2006 [5]
"Aşkın Suçu Yok" Çisel Onat Çisel Onat Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Aşklarım Büyük Benden" Cansu Kurtcu Fettah Can Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Ben Aslında" Fettah Can Fettah Can Uçurum 2008 [8]
"Beni Bana Bırak" Ender Gündüzlü Ender Gündüzlü, Can Sanıbelli Maximum 2007 [6]
"Bize Kıyma" Elif Nun İçelli Mert Ali İçelli Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Bulmaca" Gökhan Şahin Emrah Karaduman Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Buralardan Giderim" Fettah Can Fettah Can Şans 2009 [9]
"Derdin Var" Murat Boz, Tufan Bayraktar Tufan Bayraktar Maximum 2007 [6]
"Dönmem" Devrim Karaoğlu Devrim Karaoğlu Maximum 2007 [6]
"Geri Dönüş Olsa" Deniz Erten Erdem Kınay Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Görmemişim Duymamışım" Murat Boz Murat Boz Şans 2009 [9]
"Gümbür Gümbür" Murat Boz Murat Boz Şans 2009 [9]
"Hatun Yıkılır" Murat Boz Murat Boz Şans 2009 [9]
"Hayat Öpücüğü" Reşit Gözdamla Bülent Ay Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Hayat Sana Güzel" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Yalnızca single 2010 [10]
"Her Şeyi Yak" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Şans 2009 [9]
"İki Medeni İnsan" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Şans 2009 [9]
"İki Medeni İnsan: Murat ve Soner"
(Soner Sarıkabadayı ile düet)
Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Yalnızca single 2009 [11]
"İstanbul Eğlencesi"
(Ersay Üner ile düet)
Ersay Üner Ersay Üner Şans 2009 [9]
"Kalamam Arkadaş" Ayşe Özyılmazel Mert Ekren Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Kalbini Dinle" Serkan Dinçer, Jilber Yeşilbağcıyan Serkan Dinçer Maximum 2007 [6]
"Korkma" Gülşah Tütüncü Gülşah Tütüncü Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Maximum" Murat Mathew Erdem Murat Mathew Erdem Maximum 2007 [6]
"Olmuyor" Cengiz Erdem Cengiz Erdem Yalnızca single 2013 [3]
"Ötme Bülbül" Murat Boz Murat Boz Uçurum 2008 [8]
"Özledim" Fettah Can Fettah Can Şans 2009 [9]
"Para Yok" Ersay Üner Ersay Üner Şans 2009 [9]
"Püf" Tarkan Tevetoğlu Tarkan Tevetoğlu Maximum 2007 [6]
"Sallana Sallana" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Şans 2009 [9]
"Seni Bana Bağlayan" Ümit Sayın Ümit Sayın Maximum 2007 [6]
"Soyadımsın" Fettah Can Fettah Can Aşklarım Büyük Benden 2011 [7]
"Uçurum" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Uçurum 2008 [8]
"Umrumda Değilsin" Serkan Dinçer, Ozan Çolakoğlu, Tufan Bayraktar Serkan Dinçer, Tufan Bayraktar "Aşkı Bulamam Ben" 2006 [5]
"Üzüleceksin" Mehmet Ata Polat Halil Koçak Maximum 2007 [6]
"Vazgeçmem" Deniz Erten Osman Çetin Yalnızca single 2013 [4]
"Yazmışsa Bozmak Olmaz" Kenan Doğulu Ozan Doğulu 130 Bpm Allegro 2011 [2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Murat Boz Kimdir?". Sabah. 15 Kasım 2011. http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2011/11/15/murat-boz-kimdir. Erişim tarihi: 28 Haziran 2012. 
  2. ^ a b 130 Bpm Allegro (albüm kitapçığı). Ozan Doğulu. DMC. 2011. 8697407056758.
  3. ^ a b "Oğuz Berkay Fidan feat. Murat Boz: "Olmuyor"". sozmuzik.com. 20 Şubat 2013. http://www.sozmuzik.com/index.php?name=News&file=article&sid=2784. Erişim tarihi: 17 Nisan 2013. 
  4. ^ a b "Murat Boz’dan Yeni Single". TRT Müzik. 16 Nisan 2013. http://trtmuzik.net.tr/News/Detail/487221/murat-bozdan-yeni-single. Erişim tarihi: 17 Nisan 2013. 
  5. ^ a b c "Aşkı Bulamam Ben" (albüm kitapçığı). Murat Boz. Stardium. 2006. 8697566130191.
  6. ^ a b c d e f g h i j Maximum (albüm kitapçığı). Murat Boz. Stardium. 2007. 8696073003226.
  7. ^ a b c d e f g h i j Aşklarım Büyük Benden (albüm kitapçığı). Murat Boz. Dokuz Sekiz Müzik. 2011. 8697441640913.
  8. ^ a b c Uçurum (digipak). Murat Boz. Dokuz Sekiz Müzik. 2008. 8697441640555.
  9. ^ a b c d e f g h i j Şans (albüm kitapçığı). Murat Boz. Dokuz Sekiz Müzik. 2009. 8697441640647.
  10. ^ Hayat Sana Güzel (digipak). Murat Boz. Dokuz Sekiz Müzik. 2010. 8697441640784.
  11. ^ "iTunes - Müzik - Murat Boz adlı sanatçının İki Medeni İnsan : Murat Ve Soner (feat. Soner Sarıkabadayı) - Single albümü". Apple Inc.. iTunes Store. 14 Aralık 2012. http://itunes.apple.com/tr/album/iki-medeni-insan-murat-ve/id589304530?l=tr. Erişim tarihi: 12 Ocak 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]