Mpr

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mpr. Pazarlama yönelimli halkla ilişkiler (Marketing Public Relations), müşteri tatminini ve satın almayı artırmaya yarayan strateji ve programları planlama, uygulama ve değerlendirme sürecidir. Pazarlama yönelimli halkla ilişkiler (MPR) çalışmaları, şirketlerin pazarlama programlarına katma değerler katar. PHYİ'in (pazarlama yönelimli halkla ilişkiler) amacı; farkındalık yaratmak, satışları artırmak ve tüketiciler, firmalar ve markalar arasında ilişki kurmaktır.[1]

1900 yıllarında başlayan halkla ilişkiler, 2000 yılından sonra patlama yaşamıştır. İlk duyurum ajansı Publicity Bureau 2000'li yıllarda Boston'da kurulduktan sonra halkla ilişkilerin evrimi başlamıştır.

MPR, müşterilerin ihtiyaçları, istekleri, beklentileri ve ilgi alanları ile şirketleri özdeşleştiren bilgi ve izlenimlerin inandırıcı bir şekilde iletilmesi prensibi ile çalışır.

Genellikle çalışmaları reklam ile kıyaslanır fakat günümüzde MPR, firmalar tarafından reklama göre daha çok tercih edilmektedir çünkü hem bütçe açısından daha uygundur hem de halkın yani müşterilerin taleplerini olumlu bir şekilde karşılar. Bunun nedeni ise reklamların artık inandırıcılığını yitirmesidir. Yani firmalar kitlesel reklamın artık çözüm olmadığını anlamış bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 21. Yüzyılda Pazarlama Profesyonelinin Halkla İlişkiler El Kitabı