MotorStorm: Pacific Rift

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(MotorStorm:Pacific Rift sayfasından yönlendirildi)
MotorStorm:Pacific Rift
GeliştiriciEvolution Studios Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSony Computer Entertainment
YapımcıEvolution Studios
TasarımcıEvolution Studios
SeriMotorStorm Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorHavok
PlatformPlayStation 3
Çıkış28 Ekim 2008
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Motorstorm: Pacific Rift, Motorstorm serisinin 2. oyunu. Evolution Studios tarafından hazırlanmış ve Sony Computer Entertainment tarafından piyasaya sürülmüştür. Oyun sadece PlayStation 3 oyun konsoluna çıkmıştır. Oyun normal kutu dışında "Best of Playstation 3" etiketli Platinum kutularda da satılmaktadır. Oyun, bir ada üzerindeki 4 elementi temsil eden topraklarda geçen off-road yarışlar üzerinedir. Oyunda araçların bitmeyen nitro özelliği olmasına rağmen nitroya fazla basıldığında araç yanmaktadır.

Oyun modları[değiştir | kaynağı değiştir]

The Festival[değiştir | kaynağı değiştir]

The Festival modu oyunun temel hikâyesi olmaktadır. Dört elemente ait yarışlar yapılmaktadır. Ve her yarış için farklı araç seçenekleri vardır. Örneğin bir yarışta açık olan bir araç başka bir yarışta etken olmayabilir. Aynı pistlerde araç seçenekleri ve yarış modları farklı olmak üzere yarışlar yapılabilmektedir. Dört elemente göre yarışların özellikleri aşağıdadır:

  • Fire Zone(Ateş Bölgesi): Ateş Bölgesi yarışları bir yanardağın sırtlarında geçmektedir. Kızgın lavlar oyuncunun arabasını aşağı çekmektedir. Araçlar lavların üzerinde havada oldukları zaman nitroya basıldığında "Boost" ibresi normalden hızlı bir şekilde yanmaya doğru ilerlemektedir.
  • Water Zone(Su Bölgesi): Su bölgesi de çoğunlukla ada sahilinde, şelale ve nehirlerde gerçekleşen yarışların yapıldığı bölgedir. Su, nitroya basılmadığı zaman nitronun hararetini düşürmekle birlikte, kıyılardaki tehlike işaretleri geçildiği zaman araç sular altında kalabilmektedir.
  • Earth Zone(Toprak bölgesi): Bu bölgede de her türlü olayı eşit oranda görebileceğiniz yarış parkurları bulunmaktadır.
  • Air Zone(Hava bölgesi):Bu bölgedeki yarışlar da deniz seviyesinin veya bölgedeki toprak seviyesinin üzerinde bulunan ve fazla atlamalı türde olan yarışlardır.

Bu bölgedeki çeşitli modlarda yarışlar tamamlanıp yeterli puan toplanarak seviye(Rank) atlanmaya çalışır. Her seviye atlandıkça yeni yarışlar, yeni arabalar ve videolar görülebilmektedir.

Yarış modları[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle tüm yarış modlarında birincilik 100, ikincilik 75, üçüncülük 50 puan vermektedir. Bu puanlar seviye atlanmada gereklidir.

  • Race: Normal yarış usulü.
  • Speed: Belirli noktaları hızlı bir şekilde geçmeye dayanan yarış türüdür. Her yarışta 30 kontrol noktası bulunmaktadır. Son noktadan geçilince eğer 15 saniyeden daha fazla zaman kalmışsa 1., 7 saniyeden daha fazla zaman kalmışsa 2., 7 saniyeden daha az zaman kaldıysa 3. olunur.
  • Eliminator: Yarışın başlamasından belirli bir zaman sonra başlayan süre limitinde eğer sonuncu kalınırsa oyundan elenme usulüne dayalı yarış türüdür. Yarış başladıktan 15 saniye sonra eleme süresi konur ve sonraki 15 saniyelik geri sayımın sonunda yarış sonuncusu olan oyuncu yarıştan elenir. Bu zaman usulü, yarışta tek kişi kalana kadar devam eder. Elenmeyip kalan 3 oyuncu dereceye girer. O üçlüden ilk elenen 3., 2. elenen 2., ve yarışta tek kalan oyuncu 1. ilan edilir.
  • Boost Explosion:Nitroya fazla yüklenilmesi sonucu aracın patlamasına dayalı bir yarış stilidir.

Online oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Playstation Network üyeliği olan ve PS3 üzerinden üyeliği açık olan oyuncular maksimum 16 oyunculu sunucularda pist, araç, yarış modu sürekli değişen oyunlar farklı sunucularda oynanabilir.

Free-Play[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyundaki tüm pistler, modlar ve araçlar açık olmak üzere yapacağınız yarışlar. PSN üzerinde kazanabileceğiniz ödüller dışında oyun hikâyesinin ilerleyişinde bir etken değildir.

Split-Screen[değiştir | kaynağı değiştir]

Split Screen modu, 2 ila 4 oyuncu arasında(konsol üzerinde)oynanabilecek ve konsolun yönettiği oyuncuların da oynayabileceği yarış modu. Free-Play özelliğinin çok oyunculu modudur.

Araçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Araçların her yönden farklı avantaj ve dezavantaj sağlayan türleri vardır.

Motosiklet ve ATV kullanıldığı zaman oyuncu en korunmasız durumdadır ve oyunun en kalıplı arabaları olan Monster Truck'ların tekerlekleri altında ezilebilirler ya da ağaca çarptıkları zaman araçtan düşebilirler.

Buggy aracı iskelet tarzında bir araçtır ve yol tutuşu iyidir. Yarış arabası(Rally car)'ın tek özelliği hız yapmasıdır. Onun dışında yol tutuşu çok kötüdür. Yarış kamyoneti(Racing truck) ise yarış arabasından daha yavaş olmasına rağmen yol tutşu iyi olduğu için yarış arabasından daha iyidir. Mudplugger arabası ise 4x4 tarzı bir araçtır. Big Rig ise tankerdir. Modifiyeli olarak ise kamyon haline gelebilmektedir. Bu türleri split-screen modundaki 1. oyuncu dışındaki oyuncularda veya yarış esnasında görülebilir. Canavar kamyon(monster truck) ise yol tutuşu en iyi araba olmakla birlikte freni de iyidir. Tekerlekleri yarış kamyoneti ve aşağısındaki yarış arabası, ATV, Buggy ve motosikleti ezebilmektedir. Lastiklerine çarpıldığı zaman bazen diğer araçlar parçalanabilmektedirler.