Mokona Modoki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Soel (beyaz) ve Larg (siyah)

Mokona Modoki (Japonca: モコナ=モドキ) ilk olarak Clamp yapımı anime/manga Sihirli Şövalyelerde(Magic Knight Rayearth) ortaya çıkan tavşan benzeri beyaz yaratığın adıdır. İlk Mokona hikâyenin kahramanlarına yardım eder; fakat konuşamaz, söyleyebildiği tek şey puudur.

Tsubasa: Reservoir Chronicle ve xxxholic'te ise Yūko Ichihara ve Clow Reed tarafından aslından kopyalanmış siyah ve beyaz olmak üzere iki Mokona vardır. Üçüne de ayrılmaksızın Mokona diye hitap edilir.

Diğer iki Mokona'nın tüm hikâyesi Clamp'ın Soel to Larg: Mokona=Modoki no Bouken(Mokona'nın maceraları)de anlatılır.

Mokona Modoki[değiştir | kaynağı değiştir]

Clamp'ın ilk olarak Sihirli Şövalyeler(Magic Knight Rayearth)de kullandığı asıl Mokona. Beyaz renklidir ve alnında kırmızı bir taş vardır fiziksel olarak daha sonra yaratılan iki Mokonadan daha büyüktür. Konuşamaz söyleyebildiği tek şey "pu!"dur. Hikayede Hikaru, Umi ve Fuu adlı baş kahramanlara yolculukları sırasında rehberlik etmektedir. Animenin ikinci sezonunu oluşturan manga bölümlerinde ise başkahramanları Cephiro'ya tekrar getiren kişi Mokona olarak belirtilmiştir.

Diğer Mokonalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gün Clow Reed ve Yuuko tesadüfen boyutlar arasında seyahat eden Mokona ile karşılaşır. Mokona sayesinde alternatif boyutların varlığından haberdar olurlar. Yuuko ve Clow Reed başka bir boyuttan Sakura ve Syaoran'ın onların yardımını isteyeceğini öğrenince, asıl Mokonadan kopyalarak ufak farklılıklara sahip iki Mokona yaratır. İkisine de alnındaki taşlara uygun renkte küpeler verilir. Mavi küpe,büyü gücünü mühürlemek,kırmızı ise büyü gücünü arttırmak için. Tsubasa'nın 133'üncü bölümünde Yuuko iki Mokona'nın Fei Wong Reed'in planlarını durdurmak amacıyla yaratıldığını söyler.

Beyaz Mokona (Mokona Modoki)[değiştir | kaynağı değiştir]

Soel, İlk Mokona'nın aksine konuşabilir. Beyaz renklidir,alnında kırmızı bir taş, kulaklarından birinde kırmızı bir küpe vardır (küpe dışında asıl mokonaya tümüyle benzer). Yuuko tarafından Tsubasa: Reservoir Chronicle karakterlerine boyutlar arasında yolculuk etmelerini sağlamak için verilmiştir. Soel boyutlar arasında seyahat etme özelliğinin yanı sıra, eşyaları bir boyuttan başlasına iletebilme, yüksek enerjileri hissedebilme yeteneğine sahiptir. Gerektiğinde Yuuko ile grubun iletişim kurmasını sağlar. Sakura'nın tüylerinden birini yakında hissedince gözleri açılır ve Mokona kendi tabiriyle "mekkyon" (korkunç yüz) olur. Çok enerjik ve neşeli olan Mokona Kurogane ile alay etmeyi ve onun yemeklerini çalmayı sever.

Siyah Mokona (Mokona Modoki)[değiştir | kaynağı değiştir]

Larg, İlk Mokona'nın aksine konuşabilir. Siyah renklidir, alnında mavi bir taş,kulaklarından birinde mavi bir küpe vardır.Soel ile birlikte uyandırıldığında Yuuko'nun yanında kalmıştır ve hayaletleri görebilme yeteneğine sahiptir. Larg, beyaz mokona aracılığıyla Yuuko ve Tsubasa: Reservoir Chronicle kahramanları arasında iletişim sağlar ve beyaz Mokona gibi eşyaları boyutlar arasında iletebilir. Beyaz Mokona ile hemen hemen aynı mizaha sahip olan Larg, gene Soel'in Kurogane'ye yaptığı gibi Watanuki ile uğraşmaktan zevk alır.

108 Gizli Teknik[değiştir | kaynağı değiştir]