Mojito

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mojito
UBB Resmî Kokteylleri arasında
Geleneksel olarak hazırlanmış bir mojito
Tip Kokteyl
Standart garnitür

nane

Genellikle içindekiler

Mojito (İspanyolca, Mohito olarak okunur) geleneksel bir Küba alkollü kokteylidir. 1980'lerin sonunda ABD'de popüler olan mojito, 1990'ların ortasında tüm dünyaya yayılmıştır.

Mojito geleneksel olarak beş malzeme ile hazırlanır: rom, şeker (geleneksel olarak şeker kamışı suyu), misket limonu, soda ve nane.[1] Mojito şeker ve canlandırıcı narenciye ve yeşil nane kombinasyonuyla romun potansiyel sertliğini maskeler. Mojito, popüler bir yaz içkisi olarak kabul edilir. Havana'da birçok otel mojitoya tatlılığını kesebilmek amacıyla "Angostura acısı" da eklerler. Bu, La Bodeguita del Medio tarafından yaratılan orijinal versiyon değildir.[1]

Mojito yapmak için misket limonu suyu uzun bir bardak içerisindeki şeker ve nane yapraklarına eklenir. Daha sonra bu karışım, karıştırma çubuğu ile nazikçe ezilir. Kırılmış buz ve ardından rom ilave edilir ve son olarak soda eklenir.

Mojito kelimesi, genellikle misket limonu içeren "mojo sosu"ndan gelmektedir.[2]"Mojo kelimesi ise "ıslatmak" anlamına gelen İspanyolca "mojar" fiilinden gelmektedir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Traditional Mojito recipe from Cuba". 4 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2007. 
  2. ^ ""mojito" - Dictionary.com". 22 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2007. 
  3. ^ ""mojo" tanım 3 - Dictionary.com". 23 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2007.