Mitchell kardeşler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mitchell Kardeşler sayfasından yönlendirildi)

Mitchell kardeşler (James Lowell "Jim" Mitchell, 30 Kasım, 1943–12 Temmuz, 2007 ve Artie Jay "Art" Mitchell, 17 Aralık, 1945–27 Şubat, 1991) ABD'de striptiz kulübü ve pornografik filmler üzerinde çalışan iki yönetmen kardeşdiler. Özellikle bir 60'lı yıllarda yaptıkları filmlerde birçok kez medyada görünmüş, tutuklanmış fakat ünlenmişlerdir. 1991 yılında Jim Mitchell kardeşi Artieyi öldürerek 5 yıl hapis yatmışdır.

Kendileri San Fransisco yakınlarında yaşamakataydılar. Babaları profösyönel bir kumarbazdı. Kendileri de arkadaşları arasında çok meşhurdular. 60'larda James Mitchell yönetmen olmak için eğitim alıyordu. Daha sonra kardeşi Artie ile bir sinema açtılar, bu sinema sürekli cinsel içerikli filmler yayınlamaktaydı. Behind the Green Door ve İnside Merilyn Chambers gibi filmlerle ünlendiler ancak yaptıkları filmlerden dolayı başları mafya ve polis gibi türlü belalara girdi. Kendileri uyuşturucu kullanıyorlardı ancak babalarından saklıyorlardı. Jim Mitchell bir defa, Artie ise iki defa evlenmişdi. Aslında bu sektörün imparatorları diye anılsalarda bir süre sonra ünleri azaldı ve özel hayatları da kötü gitmeye başladı. Merilyn Chambersin devamını çekselerde film hit olmadı. İkili daha sonra araları açıldı. 1991 yılında Jim Mitchell Artieyi kendi evinde tüfekle öldürdü. Tesadüfen orada Artienin kız arkadaşı olan ve striptiz kulübünde çalışan kadın polisi araması sonucu Jim Mitchell orada tutuklandı ve bu sebepten 5 yıl tutuklandı. Çıktıktan sonra da tekrar O Farrell Sinemasına dönsede başarılı olamadı. Ve ayrıca Artienin çocukları ile de arası açılmışdı. 2007 yılında Jim Mitchell kalp krizinden dolayı hayatını kayb etti.

Kendi biyografilerini anlatan iki kitap: David McCumber- X Rated (1992, ISBN 0-671-75156-5) ve John Hubner- From Free Love to Hard Core (1993, ISBN 0-385-42261-X).

2000 yılında ise X-Rated kitablndan yola çıkarak kendilerinin biyografilerini biraz daha dramatik şekilde anlatan bir televizyon filmi çekildi. Filmin yönetmenliğini Emilio Estevez yaptı ve filmdeki Jim Mitchelli kendisi canlandırdı. Artie Mitchelli ise kendisinin kardeşi Charlie Sheen canlandırmışdır. Filmin ismi Rated Xdir.