Görevimiz Tehlike

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mission: Impossible (film) sayfasından yönlendirildi)
Görevimiz Tehlike
Mission: Impossible
YönetmenBrian De Palma
YapımcıPaul Hitchcock
Tom Cruise
Elias Badra
Paula Wagner
SenaristHikâye:
David Koepp ve
Steven Zaillian
Senaryo:
David Koepp ve
Robert Towne
OyuncularTom Cruise
Emmanuelle Béart
Kristin Scott Thomas
Jon Voight
Jean Reno
Ving Rhames
Vanessa Redgrave ve
Emilio Estevez
MüzikDanny Elfman
DağıtıcıParamount Pictures
Çıkış tarih(ler)i22 Mayıs 1996 (ABD)
20 Eylül 1996 (Türkiye)
Süre110 dakika
Dilİngilizce
Bütçe70 milyon $
Hasılat457.696.359 $
Devam filmiGörevimiz Tehlike 2

Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible), 1996 ABD yapımı aksiyon-casusluk filmi. Aynı adı taşıyan televizyon dizisinin devamı niteliğindeki film, aynı zamanda Görevimiz Tehlike film serisinin ilk filmidir.

Filmin başrolünde Tom Cruise oynamaktadır. Yardımcı rollerde Emmanuelle Béart, Kristin Scott Thomas, Jon Voight, Jean Reno, Ving Rhames, Vanessa Redgrave ve ayrıca Tom Cruise'nin yakın arkadaşı olan ve filmde ismi geçmeyen Emilio Estevez yardımcı rolleri canlandırmaktadır. Filmin gişede yakaladığı başarının ardından serinin devam filmleri yapılmasına karar verilmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ethan Hunt (Tom Cruise) Jim Phelpsin (Jon Voight) Impossible Mission Force'daki takımının kilit adamıdır. Gizli çalışan Sarah Davis (Kristin Scott Tomas), her türlü güvenliği çözme uzmanı Jack Harmon (Emilio Estevez), gizlice izleme uzmanı Joan Williams, ulaşımı halledecek olan Claire Phelps ve Ethan Hunt her zamanki gibi kilit adamdır. Prag'daki bir hainin suçunu ispatlamak için görevlendirilmiş ekip her zamanki gibi gizli görevlerine başlarlar fakat işler tamamen ters gider. İlk önce Jack Harmon'ın ölümünün ardından tüm ekip hayatını kaybetmeye başlar. Sadece Ethan Hunt bu olaydan sağ kurtulmayı başarır. Hemen CIA'de IMF yöneticisi Eugene Kittridge (Henry Czerny) yanına gelir,fakat yönetici bu işte suçlunun Ethan Hunt olduğunu gösterir ve Ethan kendisini temize çıkarmak için büyük bir maceraya atılır.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film şiddet ve küfürler içerdiğinden 13 yaş ve üzeri yaş grubuna hitap etmektedir.

Kadro ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin ünlü müziğini 1995 yılında New York City'de zaman geçiren Larry Mullen Jr. ve Adam Clayton stüdyoda zaman geçirirken hazırlamışlardır. Müziğin iki farklı türü mevcuttur ve bu sebepden biri remix olan iki tane single piyasaya sürülmüştür. Filmin müziği Grammy Ödülü'ne de aday olmuştur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]