Mines Paris-PSL

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mines ParisTech sayfasından yönlendirildi)
Mines ParisTech
Dosya:P1250413 Paris VI bd St-Michel ecole des Mines rwk.jpg, Ecole Nationale Superior des Mines de Paris (2).jpg, Ecole des Mines 4.jpg
Théorie et Pratique
Harita
Kuruluş1783
Eğitim dil(ler)iFransızca İngilizce
Akademik personel1134
Kayıtlı1270
KonumParis, Fransa
Web sitesi[1]
Paris'teki Mines ParisTech'in girişi. ( 2014)

Mines Paris-PSL (École Nationale Supérieure des Mines de Paris) 1783 yılında XVI. Louis tarafından kurulan Fransız mühendislik okuludur. ParisTech'in (Paris Teknoloji Enstitüsü)'in bir üyesidir.

Mines ParisTech araştırma merkezlerinin üstün performansı ve uluslararası alanda itibarlı üniversitelerle yapmış olduğu kaliteli ortaklıklarla bilinmektedir.

Her sene çok seçici bir sınavın ardından başarılı olan 120'den daha az öğrenci okula kabul edilmektedir. Küçük olmasında rağmen Mines ParisTech Fransız endüstrisinin çok önemli bir parçasıdır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Mart 1783'te Kral Konseyi'nin kararnamesi doğrultusunda kurulmuş olan okul Paris, Hôtel de la Monnaie'de yer almaktaydı. Mines ParisTech Fransız Devrimi'nden sonra kaybolmuş ancak Halk Güvenliği Komitesi tarafından 1794'te tekrar kurulmuştur. 1814'te ise halen kullanılmakta olan Hôtel de Vendôme'a (Paris, 6. bölge) taşınmıştır.

Okulun önde gelen mezunları[değiştir | kaynağı değiştir]