Millî Piyango

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Milli Piyango sayfasından yönlendirildi)
İstanbul'daki bir Millî Piyango bileti satıcısı

Millî Piyango, Türkiye'de ilk kez Millî Piyango İdaresi tarafından düzenlenen, bastırılmış numaralı biletlerin satılarak, adet ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ile saptanması esasına dayanan şans oyunudur. Türkiye'de piyango çekilişleri, her ayın 9, 19 ve 29'uncu günleri yapılır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir. Örneğin her yıl 31 Aralık gecesi yılbaşı özel çekilişi yapılır.[1]

2020 yılında Millî Piyango'ya ait oyunların devredilmesinden sonra, Sisal Şans tarafından oynatılmaya devam etmektedir.[2]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Amorti[değiştir | kaynağı değiştir]

Amorti, son kazanan kategorisidir. Birincisi 0-4 arası, ikincisi ise 5-9 arasında olarak iki basamaklı iki sayı çekilir. Son basamağında bu iki sayıdan biri bulunan biletlere amorti denir.

Teselli[değiştir | kaynağı değiştir]

Teselli, büyük ikramiyenin çıkmış olduğu biletin her basamağındaki numaraya göre farklılık göstermesidir.

5'li oynama[değiştir | kaynağı değiştir]

Amorti kazanmayı garanti eden bir ikramiye türüdür.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Milli Piyango". millipiyango.gov.tr. 31 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2016. 
  2. ^ "Milli Piyango İdaresi'nce yürütülen şans oyunları Sisal Şans'a devredilecek". BloombergHT. 31 Temmuz 2020. 2 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2020.