Milli Hasıla Kavramlarına göre Şehirlerin Sıralanma Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Tokyo
New York
Chicago
Los Angeles
Paris
London
Osaka
Philadelphia
Washington, D.C.
İstanbul


Milli Hasıla Kavramlarına göre Şehirlerin Sıralanma Listesi dünyadaki metropoliten şehirlerin tektek iktisadi performansina gösterge olan "milli Hasıla" kavramlarına göre hesaplanmış olan "Şehirsel Hasıla" ve "Kişi başına şehirsel hasıla" verilerini göstermekte ve metropoliten şehirleri "şehirsel hasıla" verilerine göre sıralamaktadır. Bu verilere kaynak ABD Brookings Enstitüsü tarafından "Oxford Economics", "Moody’s Analytics" ve "U.S.Nüfus Sayım Bürosu" verilerini kullanarak 2012 yılı için hazırlanan "Global MetroMonitör" ististikleridir. [1]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Metro-Şehir Ülke Şehirsel Gelir
(Milyon ABD doları)
Kişi Başına Düşen Şehirsel Gelir
(ABD doları)
Kıta Başkent
1 Tokyo Japonya
$ 1.520.000
$ 41.446
Asya Evet
2 New York Amerika Birleşik Devletleri
$ 1.210.000
$ 63.238
Kuzey Amerika Hayır
3 Los Angeles Amerika Birleşik Devletleri
$ 786.700
$ 60.406
Kuzey Amerika Hayır
4 Seul Güney Kore
$ 773.900
$ 32.155
Asya Evet
5 Londra Birleşik Krallık
$ 731.200
$ 51.978
Avrupa Evet
6 Paris Fransa
$ 669.200
$ 53.881
Avrupa Evet
7 Osaka Japonya
$ 654.800
$ 35.200
Asya Hayır
8 Chicago Amerika Birleşik Devletleri
$ 524.600
$ 54.953
Kuzey Amerika Hayır
9 Moskova Rusya
$ 520.100
$ 44.774
Avrupa Evet
10 Şanghay Çin Halk Cumhuriyeti
$ 516.500
$ 21.364
Asia Hayır
11 São Paulo Brezilya
$ 473.000
$ 23.704
Güney Amerika Hayır
12 Köln Almanya
$ 465.200
$ 40.256
Avrupa Hayır
13 Pekin Çin Halk Cumhuriyeti
$ 427.200
$ 20.275
Asya Evet
14 Washington, DC Amerika Birleşik Devletleri
$ 415.200
$ 71.536
Kuzey Amerika Evet
15 Meksiko Meksika
$ 411.400
$ 19.940
Kuzey Amerika Evet
16 Houston Amerika Birleşik Devletleri
$ 399.700
$ 64.226
Kuzey Amerika Hayır
17 Dallas Amerika Birleşik Devletleri
$ 368.000
$ 55.287
Kuzey Amerika Hayır
18 Nagoya Japonya
$ 367.000
$ 40.777
Asya Hayır
19 Hong Kong Hong Kong
$ 350.400
$ 48.672
Asya Hayır
20 Buenos Aires Arjantin
$ 348.400
$ 26.129
Güney Amerika Evet
21 Singapur Singapur
$ 327.200
$ 62.523
Asya Evet
22 Philadelphia Amerika Birleşik Devletleri
$ 324.200
$ 53.847
Kuzey Amerika Hayır
23 Amsterdam Hollanda
$ 322.300
$ 45.970
Avrupa Evet
24 Boston Amerika Birleşik Devletleri
$ 320.700
$ 69.308
Kuzey Amerika Hayır
25 Guangzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 320.400
$ 38.166
Asya Hayır
26 Tientsin Çin Halk Cumhuriyeti
$ 308.700
$ 21.768
Asya Hayır
27 San Francisco Amerika Birleşik Devletleri
$ 306.600
$ 68.974
Kuzey Amerika Hayır
28 Shenzhen Çin Halk Cumhuriyeti
$ 302.400
$ 28.007
Asya Hayır
29 İstanbul Türkiye
$ 301.100
$ 22.765
Avrupa Hayır
30 Taipei Çin Cumhuriyeti
$ 298.300
$ 42.534
Asya Evet
31 Milano İtalya
$ 289.300
$ 37.938
Avrupa Hayır
32 Busan Güney Kore
$ 283.600
$ 36.896
Asya Hayır
33 Suzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 280.600
$ 43.418
Asya Hayır
34 Atlanta Amerika Birleşik Devletleri
$ 268.900
$ 49.429
Kuzey Amerika Hayır
35 Çongçing Çin Halk Cumhuriyeti
$ 264.700
$ 9.091
Asya Hayır
36 Madrid İspanya
$ 264.000
$ 40.007
Avrupa Evet
37 Bangkok Tayland
$ 262.400
$ 23.448
Asya Evet
38 Toronto Kanada
$ 260.600
$ 43.905
Kuzey Amerika Hayır
39 Miami Amerika Birleşik Devletleri
$ 246.100
$ 42.915
Kuzey Amerika Hayır
40 Brüksel Belçika
$ 245.300
$ 45.607
Avrupa Evet
41 Seattle Amerika Birleşik Devletleri
$ 231.600
$ 65.215
Kuzey Amerika Hayır
42 Frankfurt Almanya
$ 226.900
$ 51.637
Avrupa Hayır
43 Cakarta Endonezya
$ 224.900
$ 7.247
Asya Evet
44 Delhi Hindistan
$ 211.300
$ 9.499
Asya Evet
45 Münih Almanya
$ 210.300
$ 54.526
Avrupa Hayır
46 Sidney Avustralya
$ 203.100
$ 45.377
Okyanusya Hayır
47 Río de Janeiro Brezilya
$ 194.900
$ 16.282
Güney Amerika Hayır
48 Phoenix, Arizona Amerika Birleşik Devletleri
$ 194.500
$ 44.955
Kuzey Amerika Hayır
49 Minneapolis Amerika Birleşik Devletleri
$ 192.000
$ 57.348
Kuzey Amerika Hayır
50 San Diego Amerika Birleşik Devletleri
$ 188.400
$ 59.190
Kuzey Amerika Hayır
51 Fukuoka Japonya
$ 185.600
$ 33.665
Asya Hayır
52 Detroit Amerika Birleşik Devletleri
$ 184.300
$ 43.241
Kuzey Amerika Hayır
53 Hangzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 182.700
$ 25.849
Asya Hayır
54 Viyana Avusturya
$ 179.800
$ 47.841
Avrupa Evet
55 Chengdu Çin Halk Cumhuriyeti
$ 179.700
$ 15.699
Asya Hayır
56 Wuxi Çin Halk Cumhuriyeti
$ 179.300
$ 37.951
Asya Hayır
57 Vuhan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 178.300
$ 21.309
Asya Hayır
58 Lima Peru
$ 177.400
$ 17.340
Güney Amerika Evet
59 Foshan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 174.700
$ 45.147
Asya Hayır
60 Qingdao Çin Halk Cumhuriyeti
$ 174.500
$ 22.599
Asya Hayır
61 Barselona İspanya
$ 171.000
$ 36.280
Avrupa Hayır
62 Roma İtalya
$ 167.800
$ 38.765
Avrupa Evet
63 Riyad Suudi Arabistan
$ 166.900
$ 23.363
Asya Evet
64 Dalian Çin Halk Cumhuriyeti
$ 166.600
$ 28.230
Asya Hayır
65 Melbourne Avustralya
$ 166.200
$ 41.374
Okyanusya Hayır
66 Abu Dabi Birleşik Arap Emirlikleri
$ 165.900
$ 66.470
Asya Evet
67 Cidde Suudi Arabistan
$ 162.000
$ 22.337
Asya Hayır
68 Shenyang Çin Halk Cumhuriyeti
$ 161.900
$ 22.380
Asya Hayır
69 Kuveyt Kuveyt
$ 161.500
$ 56.119
Asya Evet
70 Nankin Çin Halk Cumhuriyeti
$ 159.800
$ 24.955
Asya Hayır
71 Hamburg Almanya
$ 157.000
$ 48.710
Avrupa Hayır
72 Manila Filipinler
$ 153.700
$ 12.979
Asya Evet
73 Ningbo Çin Halk Cumhuriyeti
$ 153.200
$ 26.021
Asya Hayır
74 Baltimore Amerika Birleşik Devletleri
$ 152.800
$ 55.689
Kuzey Amerika Hayır
75 Denver Amerika Birleşik Devletleri
$ 150.500
$ 56.848
Kuzey Amerika Hayır
76 Santiago Şili
$ 150.300
$ 21.393
Güney Amerika Evet
77 Changsha Çin Halk Cumhuriyeti
$ 150.200
$ 22.854
Asya Hayır
78 San Jose, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri
$ 145.500
$ 76.919
Kuzey Amerika Hayır
79 Berlin Almanya
$ 143.300
$ 33.311
Avrupa Evet
80 Stuttgart Almanya
$ 142.900
$ 45.480
Avrupa Hayır
81 Tangshan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 142.800
$ 19.135
Asya Hayır
82 Montreal Kanada
$ 142.800
$ 36.227
Kuzey Amerika Hayır
83 Riverside, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri
$ 142.700
$ 32.685
Kuzey Amerika Hayır
84 Bogotá Kolombiya
$ 140.300
$ 15.891
Güney Amerika Evet
85 Kuala Lumpur Malezya
$ 139.900
$ 23.906
Asya Evet
86 Portland Amerika Birleşik Devletleri
$ 139.300
$ 60.694
Kuzey Amerika Hayır
87 Brasília Brezilya
$ 139.200
$ 36.175
Güney Amerika Evet
88 Stockholm İsveç
$ 133.600
$ 53.941
Avrupa Evet
89 St. Louis, Missouri Amerika Birleşik Devletleri
$ 132.700
$ 46.961
Kuzey Amerika Hayır
90 Karlsruhe Almanya
$ 132.500
$ 43.417
Avrupa Hayır
91 Tel Aviv İsrail
$ 132.000
$ 37.767
Asya Hayır
92 Varşova Polonya
$ 131.400
$ 45.874
Avrupa Evet
93 Monterrey Meksika
$ 130.700
$ 31.051
Kuzey Amerika Hayır
94 Çengçou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 129.400
$ 16.811
Asya Hayır
95 Yantai Çin Halk Cumhuriyeti
$ 129.300
$ 19.636
Asya Hayır
96 Kahire Mısır
$ 128.400
$ 10.074
Afrika Evet
97 Atina Yunanistan
$ 125.700
$ 30.489
Avrupa Evet
98 Mumbai Hindistan
$ 125.000
$ 5.947
Asya Hayır
99 Tampa Amerika Birleşik Devletleri
$ 124.700
$ 43.755
Kuzey Amerika Hayır
100 Dongguan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 124.500
$ 65.911
Asya Hayır
101 Pittsburgh Amerika Birleşik Devletleri
$ 123.800
$ 52.459
Kuzey Amerika Hayır
102 Kopenhag Danimarka
$ 116.500
$ 39.291
Avrupa Evet
103 Jinan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 115.000
$ 18.875
Asya Hayır
104 Katowice Polonya
$ 114.500
$ 22.480
Avrupa Hayır
105 Birmingham Birleşik Krallık
$ 114.300
$ 30.896
Avrupa Hayır
106 Harbin Çin Halk Cumhuriyeti
$ 113.700
$ 11.487
Asya Hayır
107 Shijiazhuang Çin Halk Cumhuriyeti
$ 111.200
$ 11.075
Asya Hayır
108 Orlando Amerika Birleşik Devletleri
$ 108.800
$ 49.448
Kuzey Amerika Hayır
109 Taichung Çin Cumhuriyeti
$ 108.000
$ 40.037
Asya Hayır
110 Perth Avustralya
$ 107.300
$ 63.400
Okyanusya Hayır
111 Nantong Çin Halk Cumhuriyeti
$ 106.800
$ 13.799
Asya Hayır
112 Sacramento Amerika Birleşik Devletleri
$ 106.300
$ 48.312
Kuzey Amerika Hayır
113 Kaohsiung Çin Cumhuriyeti
$ 105.100
$ 37.537
Asya Hayır
114 Sankt Petersburg Rusya
$ 102.100
$ 20.586
Avrupa Hayır
115 Xi'an Çin Halk Cumhuriyeti
$ 101.800
$ 13.018
Asya Hayır
116 Changchun Çin Halk Cumhuriyeti
$ 101.600
$ 13.403
Asya Hayır
117 Ankara Türkiye
$ 101.200
$ 21.240
Avrupa Evet
118 Vancouver Kanada
$ 101.200
$ 41.084
Kuzey Amerika Hayır
119 Cleveland, Ohio Amerika Birleşik Devletleri
$ 101.000
$ 48.993
Kuzey Amerika Hayır
120 Kansas City, Missouri Amerika Birleşik Devletleri
$ 99.700
$ 48.128
Kuzey Amerika Hayır
121 Charlotte Amerika Birleşik Devletleri
$ 99.300
$ 54.154
Kuzey Amerika Hayır
122 Cincinnati Amerika Birleşik Devletleri
$ 98.500
$ 45.858
Kuzey Amerika Hayır
123 Daqing Çin Halk Cumhuriyeti
$ 97.700
$ 35.089
Asya Hayır
124 Hartford, Connecticut Amerika Birleşik Devletleri
$ 97.200
$ 79.878
Kuzey Amerika Hayır
125 Hefei Çin Halk Cumhuriyeti
$ 96.700
$ 19.581
Asya Hayır
126 Aachen Almanya
$ 96.000
$ 32.357
Avrupa Hayır
127 Fuzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 95.800
$ 14.659
Asya Hayır
128 Lille Fransa
$ 95.200
$ 29.492
Avrupa Hayır
129 Lizbon Portekiz
$ 95.200
$ 31.454
Avrupa Evet
130 Belo Horizonte Brezilya
$ 94.900
$ 17.239
Güney Amerika Hayır
131 Las Vegas Amerika Birleşik Devletleri
$ 94.900
$ 47.100
Kuzey Amerika Hayır
132 Zürih İsviçre
$ 94.900
$ 50.636
Avrupa Hayır
133 Indianapolis Amerika Birleşik Devletleri
$ 94.600
$ 52.560
Kuzey Amerika Hayır
134 Budapeşte Macaristan
$ 93.400
$ 32.799
Avrupa Evet
135 San Antonio Amerika Birleşik Devletleri
$ 93.200
$ 41.545
Kuzey Amerika Hayır
136 Changzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 93.000
$ 25.416
Asya Hayır
137 Xuzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 92.800
$ 9.394
Asya Hayır
138 Columbus, Ohio Amerika Birleşik Devletleri
$ 92.000
$ 48.955
Kuzey Amerika Hayır
139 Austin Amerika Birleşik Devletleri
$ 91.700
$ 49.844
Kuzey Amerika Hayır
140 Prag Çek Cumhuriyeti
$ 91.700
$ 48.067
Avrupa Evet
141 Eindhoven Hollanda
$ 91.400
$ 42.905
Avrupa Hayır
142 Lyon Fransa
$ 90.400
$ 41.038
Avrupa Hayır
143 Wenzhou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 88.600
$ 10.981
Asya Hayır
144 Manchester Birleşik Krallık
$ 88.300
$ 34.385
Avrupa Hayır
145 Dublin İrlanda
$ 87.400
$ 52.123
Avrupa Evet
146 Zibo Çin Halk Cumhuriyeti
$ 86.700
$ 20.313
Asya Hayır
147 Virginia Beach Amerika Birleşik Devletleri
$ 86.400
$ 51.278
Kuzey Amerika Hayır
148 Napoli İtalya
$ 83.600
$ 18.749
Avrupa Hayır
149 Brisbane Avustralya
$ 82.400
$ 40.490
Okyanusya Hayır
150 Milwaukee Amerika Birleşik Devletleri
$ 80.900
$ 51.493
Kuzey Amerika Hayır
151 İzmir Türkiye
$ 79.600
$ 19.938
Avrupa Hayır
152 Calgary Kanada
$ 79.300
$ 61.586
Kuzey Amerika Hayır
153 Nashville Amerika Birleşik Devletleri
$ 79.100
$ 48.107
Kuzey Amerika Hayır
154 Taoyuan Çin Cumhuriyeti
$ 78.500
$ 38.555
Asya Hayır
155 Guadalajara, Jalisco Meksika
$ 77.400
$ 16.855
Kuzey Amerika Hayır
156 Torino İtalya
$ 76.700
$ 32.775
Avrupa Hayır
157 Johannesburg Güney Afrika
$ 76.600
$ 17.418
Africa Hayır
158 Oslo Norveç
$ 76.000
$ 55.509
Avrupa Evet
159 Helsinki Finlandiya
$ 75.500
$ 47.705
Avrupa Evet
160 Porto Alegre Brezilya
$ 74.800
$ 18.770
Güney Amerika Hayır
161 Hiroshima Japonya
$ 74.400
$ 36.670
Asya Hayır
162 Baotou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 74.300
$ 33.448
Asya Hayır
163 Providence, New York Amerika Birleşik Devletleri
$ 74.200
$ 46.404
Kuzey Amerika Hayır
164 Nürnberg Almanya
$ 73.900
$ 44.260
Avrupa Hayır
165 Sapporo Japonya
$ 73.100
$ 29.413
Asya Hayır
166 Bursa Türkiye
$ 72.100
$ 19.780
Avrupa Hayır
167 New Orleans Amerika Birleşik Devletleri
$ 71.900
$ 58.803
Kuzey Amerika Hayır
168 Salt Lake City Amerika Birleşik Devletleri
$ 71.300
$ 61.236
Kuzey Amerika Hayır
169 Dongying Çin Halk Cumhuriyeti
$ 70.900
$ 37.895
Asya Hayır
170 Buffalo, New York Amerika Birleşik Devletleri
$ 69.800
$ 58.185
Kuzey Amerika Hayır
171 Leeds Birleşik Krallık
$ 69.800
$ 30.833
Avrupa Hayır
172 Nanchang Çin Halk Cumhuriyeti
$ 69.500
$ 13.676
Asya Hayır
173 Tainan Çin Cumhuriyeti
$ 69.200
$ 36.546
Asya Hayır
174 Richmond Amerika Birleşik Devletleri
$ 68.900
$ 53.805
Kuzey Amerika Hayır
175 Sendai Japonya
$ 67.300
$ 29.999
Asya Hayır
176 Kunming Çin Halk Cumhuriyeti
$ 66.200
$ 11.206
Asya Hayır
177 Bridgeport Amerika Birleşik Devletleri
$ 65.500
$ 70.136
Kuzey Amerika Hayır
178 Curitiba Brezilya
$ 65.200
$ 20.154
Güney Amerika Hayır
179 Dubai Birleşik Arap Emirlikleri
$ 64.900
$ 22.835
Asya Hayır
180 Memphis Amerika Birleşik Devletleri
$ 64.100
$ 48.090
Kuzey Amerika Hayır
181 Anshan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 63.900
$ 18.091
Asya Hayır
182 Edmonton Kanada
$ 63.000
$ 52.028
Kuzey Amerika Hayır
183 Xiamen Çin Halk Cumhuriyeti
$ 62.900
$ 34.434
Asya Hayır
184 Rochester Amerika Birleşik Devletleri
$ 62.500
$ 59.141
Kuzey Amerika Hayır
185 Jacksonville, Florida Amerika Birleşik Devletleri
$ 61.500
$ 44.740
Kuzey Amerika Hayır
186 Campinas Brezilya
$ 61.500
$ 21.422
Güney Amerika Hayır
187 Luxemburg Lüksemburg
$ 61.000
$ 52.467
Avrupa Evet
188 Oklahoma City Amerika Birleşik Devletleri
$ 59.000
$ 45.412
Kuzey Amerika Hayır
189 Marsilya Fransa
$ 58.900
$ 35.207
Avrupa Hayır
190 Raleigh, Kuzey Karolina Amerika Birleşik Devletleri
$ 58.600
$ 48.925
Kuzey Amerika Hayır
191 Louisville Amerika Birleşik Devletleri
$ 58.500
$ 44.748
Kuzey Amerika Hayır
192 Venedik İtalya
$ 57.900
$ 35.252
Avrupa Hayır
193 Zhongshan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 57.900
$ 37.120
Asya Hayır
194 Shizuoka Japonya
$ 57.600
$ 40.791
Asya Hayır
195 Liverpool Birleşik Krallık
$ 57.300
$ 28.414
Avrupa Hayır
196 Nanning Çin Halk Cumhuriyeti
$ 57.100
$ 8.101
Asya Hayır
197 Hohhot Çin Halk Cumhuriyeti
$ 57.000
$ 24.620
Asya Hayır
198 Cape Town Güney Afrika
$ 56.800
$ 15.721
Afrika Hayır
199 Hanover Almanya
$ 56.200
$ 43.138
Avrupa Hayır
200 Glasgow Birleşik Krallık
$ 55.500
$ 38.027
Avrupa Hayır
201 Okayama Japonya
$ 55.400
$ 34.393
Asya Hayır
202 Salvador Brezilya
$ 54.600
$ 14.989
Güney Amerika Hayır
203 Taiyuan Çin Halk Cumhuriyeti
$ 54.200
$ 14.626
Asya Hayır
204 Ottawa Kanada
$ 54.000
$ 42.400
Kuzey Amerika Evet
205 Albany, New York Amerika Birleşik Devletleri
$ 52.800
$ 60.475
Kuzey Amerika Hayır
206 Valensiya İspanya
$ 52.700
$ 28.141
Avrupa Hayır
207 Honolulu Amerika Birleşik Devletleri
$ 52.600
$ 54.043
Okyanusya Hayır
208 East Rand Güney Afrika
$ 51.900
$ 18.084
Afrika Hayır
209 Floransa İtalya
$ 51.600
$ 34.640
Avrupa Hayır
210 Hamamatsu Japonya
$ 51.500
$ 40.791
Asya Hayır
211 Bükreş Romanya
$ 50.800
$ 24.919
Avrupa Evet
212 Nottingham Birleşik Krallık
$ 50.600
$ 32.170
Avrupa Hayır
213 Daegu Güney Kore
$ 50.500
$ 20.987
Asya Hayır
214 Portsmouth Birleşik Krallık
$ 50.000
$ 37.088
Avrupa Hayır
215 Basel İsviçre
$ 49.900
$ 39.770
Avrupa Hayır
216 Birmingham, Alabama Amerika Birleşik Devletleri
$ 49.100
$ 43.161
Kuzey Amerika Hayır
217 San Juan, Porto Riko Porto Riko
$ 49.000
$ 19.884
Kuzey Amerika Hayır
218 Nice Fransa
$ 47.700
$ 34.480
Avrupa Hayır
219 Baton Rouge Amerika Birleşik Devletleri
$ 47.700
$ 58.542
Kuzey Amerika Hayır
220 Durban Güney Afrika
$ 47.600
$ 12.564
Africa Hayır
221 Bremen Almanya
$ 47.500
$ 40.097
Avrupa Hayır
222 New Haven Amerika Birleşik Devletleri
$ 47.100
$ 54.627
Kuzey Amerika Hayır
223 Pretoria Güney Afrika
$ 46.500
$ 17.720
Afrika Evet
224 Niigata Japonya
$ 46.300
$ 33.727
Asya Hayır
225 Bristol Birleşik Krallık
$ 46.200
$ 40.561
Avrupa Hayır
226 Arnhem Hollanda
$ 46.100
$ 37.121
Avrupa Hayır
227 Kalküta Hindistan
$ 46.100
$ 3.127
Asya Hayır
228 Omaha Amerika Birleşik Devletleri
$ 46.000
$ 51.747
Kuzey Amerika Hayır
229 Toulouse Fransa
$ 45.900
$ 37.907
Avrupa Hayır
230 Urumçi Çin Halk Cumhuriyeti
$ 45.200
$ 18.234
Asya Hayır
231 Bielefeld Almanya
$ 44.700
$ 38.002
Avrupa Hayır
232 Newcastle Birleşik Krallık
$ 44.400
$ 29.703
Avrupa Hayır
233 Auckland Yeni Zelanda
$ 44.100
$ 29.233
Okyanusya Evet
234 Chennai Hindistan
$ 44.000
$ 4.902
Asya Hayır
235 Almaty Kazakistan
$ 43.900
$ 29.760
Asya Hayır
236 Linz Avusturya
$ 43.800
$ 46.698
Avrupa Hayır
237 Adelaide Avustralya
$ 43.400
$ 36.969
Okyanusya Hayır
238 Tulsa Amerika Birleşik Devletleri
$ 43.000
$ 44.922
Kuzey Amerika Hayır
239 Oxnard, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri
$ 42.600
$ 50.780
Kuzey Amerika Hayır
240 Bilbao İspanya
$ 41.800
$ 43.059
Avrupa Hayır
241 Kumamoto Japonya
$ 41.800
$ 29.638
Asya Hayır
242 Porto Portekiz
$ 41.600
$ 20.641
Avrupa Hayır
243 Sofya Bulgaristan
$ 41.500
$ 30.654
Avrupa Evet
244 İskenderiye Mısır
$ 41.100
$ 8.968
Afrika Hayır
245 Saarbrücken Almanya
$ 41.100
$ 36.123
Avrupa Hayır
246 Bakersfield, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri
$ 40.900
$ 47.358
Kuzey Amerika Hayır
247 Fresno, Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri
$ 40.900
$ 42.815
Kuzey Amerika Hayır
248 Greensboro, Kuzey Karolina Amerika Birleşik Devletleri
$ 40.000
$ 54.163
Kuzey Amerika Hayır
249 Bordeaux Fransa
$ 39.700
$ 35.367
Avrupa Hayır
250 Braunschweig Almanya
$ 39.000
$ 38.103
Avrupa Hayır
251 Sheffield Birleşik Krallık
$ 38.800
$ 26.157
Avrupa Hayır
252 Syracuse Amerika Birleşik Devletleri
$ 38.500
$ 57.995
Kuzey Amerika Hayır
253 Tucson Amerika Birleşik Devletleri
$ 38.100
$ 38.220
Kuzey Amerika Hayır
254 Göteborg İsveç
$ 38.000
$ 38.902
Avrupa Hayır
255 Daejeon Güney Kore
$ 37.500
$ 25.631
Asya Hayır
256 Cenevre İsviçre
$ 37.300
$ 45.645
Avrupa Hayır
257 Medellín Kolombiya
$ 37.200
$ 10.091
Güzey Amerika Hayır
258 Grand Rapids, Michigan Amerika Birleşik Devletleri
$ 37.100
$ 47.462
Kuzey Amerika Hayır
259 Des Moines Amerika Birleşik Devletleri
$ 37.100
$ 62.839
Kuzey Amerika Hayır
260 Albuquerque Amerika Birleşik Devletleri
$ 37.000
$ 40.541
Kuzey Amerika Hayır
261 Worcester, Massachusetts Amerika Birleşik Devletleri
$ 36.700
$ 45.633
Kuzey Amerika Hayır
262 Zhuhai Çin Halk Cumhuriyeti
$ 36.600
$ 33.598
Asya Hayır
263 Strasbourg Fransa
$ 36.500
$ 35.636
Avrupa Hayır
264 Shantou Çin Halk Cumhuriyeti
$ 36.500
$ 6.684
Asya Hayır
265 Recife Brezilya
$ 36.500
$ 9.764
Güney Amerika Hayır
266 George Town Malezya
$ 36.200
$ 22.918
Asya Hayır
267 Durham, Kuzey Karolina Amerika Birleşik Devletleri
$ 36.100
$ 69.248
Kuzey Amerika Hayır
268 Casablanca Fas
$ 36.100
$ 9.210
Afrika Hayır
269 Sevilla İspanya
$ 35.700
$ 24.875
Avrupa Hayır
270 Madison, Wisconsin Amerika Birleşik Devletleri
$ 35.400
$ 60.752
Kuzey Amerika Hayır
271 Dayton Amerika Birleşik Devletleri
$ 35.300
$ 41.773
Kuzey Amerika Hayır
272 Cardiff Birleşik Krallık
$ 35.200
$ 29.527
Avrupa Hayır
273 Bangalore Hindistan
$ 34.900
$ 3.963
Asya Hayır
274 Hsinchu Çin Cumhuriyeti
$ 34.500
$ 36.449
Asya Hayır
275 Leipzig Almanya
$ 34.400
$ 28.871
Avrupa Hayır
276 Columbia, Güney Karolina Amerika Birleşik Devletleri
$ 34.100
$ 43.201
Kuzey Amerika Hayır
277 Haifa İsrail
$ 34.000
$ 31.160
Asya Hayır
278 Gwangju Güney Kore
$ 34.000
$ 24.154
Asya Hayır
279 Knoxville, Tennessee Amerika Birleşik Devletleri
$ 33.800
$ 47.468
Kuzey Amerika Hayır
280 Vitória Brezilya
$ 33.800
$ 19.560
Güney Amerika Hayır
281 Allentown, Pennsylvania Amerika Birleşik Devletleri
$ 33.400
$ 40.251
Kuzey Amerika Hayır
282 Edinburg Birleşik Krallık
$ 33.100
$ 59.332
Avrupa Hayır
283 Makao Çin Halk Cumhuriyeti
$ 33.000
$ 58.246
Asya Hayır
284 Bolonya İtalya
$ 32.800
$ 39.194
Avrupa Hayır
285 Little Rock, Arkansas Amerika Birleşik Devletleri
$ 32.300
$ 44.915
Kuzey Amerika Hayır
286 Haydarabad, Hindistan Hindistan
$ 31.800
$ 4.065
Asya Hayır
287 Harrisburg, Pensilvanya Amerika Birleşik Devletleri
$ 31.600
$ 56.779
Kuzey Amerika Hayır
288 Fortaleza Brezilya
$ 31.100
$ 8.389
Güney Amerika Hayır
289 Manaus Brezilya
$ 31.000
$ 14.189
Güney Amerika Hayır
290 Nantes Fransa
$ 30.800
$ 35.294
Avrupa Hayır
291 Genova İtalya
$ 30.100
$ 33.003
Avrupa Hayır
292 Kraków Polonya
$ 29.800
$ 25.151
Avrupa Hayır
293 Zaragoza İspanya
$ 29.000
$ 34.112
Avrupa Hayır
294 Cali Kolombiya
$ 29.000
$ 10.484
Güney Amerika Hayır
295 Baixada Santista Brezilya
$ 28.400
$ 16.771
Güney Amerika Hayır
296 Leicester Birleşik Krallık
$ 27.500
$ 34.535
Avrupa Hayır
297 Verona İtalya
$ 21.700
$ 33.997
Avrupa Hayır
298 Malaga İspanya
$ 20.700
$ 23.155
Avrupa Hayır
299 Brighton Birleşik Krallık
$ 20.600
$ 34.483
Avrupa Hayır
300 Gumi Güney Kore
$ 17.000
$ 42.192
Asya Hayır

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaynak: Emilia Istrate ve Carey Anne Nadeau, "Global MetroMonitör", Brookings (30 Kasım, 2012) [1]