Mikro uluslar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Mikro uluslar, (bazen model ülke veya yeni ülke projesi diye söylenir) herhangi tanınmış egemen bir devlet tarafından ya da herhangi bir uluslararası kuruluş tarafından tanınmamış; fakat o bölgede hak iddia edip kendi kendiliğine bağımsızlığını ilan eden ülkelere denir. Küçük bağımsız devletler tanınan mikro-devletler ile karıştırılmamalıdır, ne de egemen devlet statüsü için meşru talep eden; fakat tanınmayan devletler ile karıştırılmamalıdır.

Mikro ulus oluşturulması için motivasyonları, teorik deneme, siyasi protestonun, sanatsal ifade, kişisel eğlence ve suç faaliyetlerinin yürütülmesi içerir. Mikro uluslar ayrıca çeşitli onların yaratıcılarının zihninde fiziksel dünya (karada, denizde ve uzayda), çevrimiçi içeren formları, ya da bunların bir bileşiminden bulunabilir. Bazı mikro uluslar paralar, bayraklar, posta pulları, pasaportlar, madalya vb. şeylere sahiptirler.

Mikro Ulusların Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkenin Adı Kuruluş Yılı Tanım Lider Yüzölçüm Nüfus
Witan Mercia Vekili 2003 Witan Mercia Vekili bir "İngiliz federasyonu için özerk ve sürdürülebilir bir bölge" olarak Mercia ve Anglo-Sakson yedi krallık dönemi krallık canlandırmayı amaçlıyor.Onlar Norman fethinden bu yana otoriter bir devlet egemenliğine sahip olarak Mercia görmeyi ve gayri meşru bir devlet olarak bu İngiltere'ye inanıyorum" demiştir Jeff Kent
Aerican İmparatorluğu 1987 Kanadalı eksantrik bir çocuk olan Eric Lis tarafından kurulmuştur. Birkaç yıl boyunca o yönetmiştir. Yönettiği arazileri Aerican İmparatorluğu gibi çeşitli karasal ve gezegenlerarası toprak olduğunu iddia ediyor Eric Lis
Aeterna Lucina 1978 Yeni Güney Galler'e ait toprakların kendisine ait olduğunu iddia eden bir Avustralyalı baron tarafından krulmuştur. Paul Baron Neuman
Akhzivland 1970 İsrail hükümeti karşısında Eli Avivi tarafından kurulan mikro ulus onun yasadışı iskan evi yıkmak için iki buldozerler gönderiyor. İsrail Devleti tarafından Avivi karşı açılan bir dava sonucunda(sonradan dava yargıç tarafından reddedildi), mikro ulusun hukuki statüsü belirsiz kalmıştır. El Avivi
Aramoana 1980 Çevredeki arazi üzerinde bir alüminyum ergitme tesisi inşaatını protesto etmek için bağımsızlığını ilan eden küçük bir Yeni Zelanda'lı topluluk.
Atlantium 1981 George Francis Cruickshank tarafından Sidney'de kurulan Avustralya merkezli bir küresel egemenlik grubu. George Cruickshank
Austenasia 2008 Güney Londra'da bir meclis öncülüğünde kendilerini bağımsız ilan ettiler üç özel sektöre ait özellikleri içeren bir anayasal monarşi. Jonathan Austen
Avram 1980ler Tazmanya eyalet parlematosuna sonradan seçilen biri tarafından kuruldu John Charlton Rudge
Bjorn Sosyalist Cumhuriyeti 2005 Bir kaya üzerine kurulu 6 metrekarelik bir yer 6m2
British West Florida 2005 Aynı adı taşıyan eski İngiliz kolonisini canlandırmak isteyen bir mikro ulus Bo Register
Bumbunga 1976 Snowtown ile Lochiel'e yakın Bumbunga'da bir tarla üstüne kurulan mikro ulus Alex Brackstone
Celestia 1949 Uzayın her yerinde hak iddia eden bir mikro ulus James Thomas Mangan
Conch Cumhuriyeti 1982 Florida Keys üst sonunda ABD Border Patrol tarafından kurulan ablukayı protesto etmek için,Amerika Birleşik Devletleri dil-yanak bağımsızlığını iddia eden bir grup. Dennis Wardlow
Copeman İmparatorluğu 2003 Norfolk'ta bir karavan parkında olan bir mikro ulus. Kurucusu ismini anketle HM King Nicholas I. olarak değiştirdi. Nick Copeman
Coral Sea Islands 2004 Başta sadece gay hakları savunucuları tarafından protesto edilen yer sonradan bir mikro ulus oldu. Dale Anderson
Elleore Krallığı 1944 Elleore'de ki yaz kampındaki öğretmenler tarafından kurulan bir mikro ulus
EnenKio Krallığı 1994 Wake Atoll tarafından diplomatik belgeleri ve pasaportları satmaktan sürgün edildiği adada mikro ulus kuruldu
Filettino 2011 Belediye Başkanı Luca Sellari, (550 etrafında bir nüfusa sahip küçük bir kasabanın başkan) Avrupa'da ekonomik krizden kaynaklanan kemer sıkma önlemlerini protesto etmek için İtalya'dan bağımsızlığını ilan etti.
Büyük Flandrensis Dükalığı 2008 Antartika'daki bazı bölgelerde hak iddia eden bir mikro ulus Niels Vermeersch
Forvik 2008 Birleşik Krallık'ın Danimarka ile 1469 yılında yaptığı anlaşma sonucunda hak iddia eden bir mikro ulus Stuart Hill
Hristiyanya 1971 Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Christianshavn ilçesinde 34 hektar (84 dönüm) yüzölçümüne sahip, yaklaşık 850 sakinleri bir kendi kendini ilan eden özerk mahalle.
Frestonia 1977 Londra'nın batısında bulunan Freston Yolu olarak bilinen yere İngiltere bir ayrılma düzenledi
Dünya Barışı Küresel Ülkesi 2000 MERU, Hollanda ve Maharishi Vedic City, Iowa'nın başkentleri ile Maharishi Mahesh Yogi tarafından oluşturulan "İnsanların her yerde sevgi dolu barış için sınırları olmayan bir ülke". Maharaja Adhiraj Rajaraam
Hajdučka Republika Mijata Tomića 2002 Yerel elekktrik probleminden dolayı bir protesto projesi (Blidinje Nature Park, Bosna-Hersek, Vran dağı) başlatıldı Vinko Vukoja Lastvić
Hay-on-Wye 1977 Galler'de bir kasabada kitap tanıtım dublörü tarafından bağımsızlığını ilan etti Richard Booth
Morac-Songhrati-Meads Cumhuriyeti 1878 Eski mikro ulus Spartly Adaları'nı işgal edildi. 1963'te ismi Morac-Songhrati-Meads Cumhuriyeti olarak değişti.
Hutt River Prensliği 1970 Tek taraflı millet olarak ayrıldı ve Batı Avustralya'da bir büyük tarım alanında kendisini egemen bir ulus olarak ilan etti. Leonard Casley 75 km2
Jämtland Cumhuriyeti 1963 İsveç eyaleti, Norveç'in eski toprağı Ewert Ljusberg
Kugelmugel 1984 Edwin Lipburger tarafından tasarlanan bir küre evde yaşanılıyor. Edwin Lipburger 7.68m çapında 1(sürgünde)
Ladonia 1980 Kuzey-batı Skåne Kullaberg tabiatı kendisi tarafından oluşturulan heykeller ev olarak İsveçli sanatçı Lars Vilks tarafından oluşturulan bir mikro ulus.
Lagoan Adaları Büyük Dükalığı 2005 Portsmouth'da gölette üç küçük adalar belediyeye ait değildir, böylece onları bağımsız bir devlet ilan etti. Louis Stephans
L'Anse-Saint-Jean 1997 Bu mikro ulus Quabec kasabasına gelen turist sayısını arttırdı Denys Tremblay
Llanrwst 1276 Birleşmiş Milletler tarafından 1947 yılında kabul edilmeyen, Galler prensi tarafından "serbest ilçe" ilan edilen bir bölge. Llywelyn the Last
Sevimli Krallık 2004 BBC'de Bir Ülkeni Nasıl Yaratırsın programının sunucusu Danny Wallace tarafından internet tabanlı bir mikro ulus Danny Wallace  ?  ?(50.000 kişi internet üzerinden başvurdu)
Lundy 1925 Tarihsel yarı-bağımsız bir statüsü vardı ya da çeşitli savaş alanlarında altında İngiltere'den bağımsızlığını ilan etti. Martin Coles Harman
Marlborough Prensliği 1993 Avustralya'da kısa ömürlü bir ülke George Muirhead
Melchizedek Hakimiyeti 1986 Melchizek Hakimiyeti genellikle dolandırıcılık ve banka soygununu kolaylaştırmak için uğraşması ile bilinen bir mikro ulus. Richard James McDonald
Minerva Resifi 1973 Yapay bir ada inşa etmek ve yeni bir özgürlükçü ülke kurma girişimi ile kurulan bir mikro ulus Morris C. Davis
Molosya Cumhuriyeti 1977 Nevada'da Kevin Baugh tarafından yarı kırsal bir alanda kurulan mikro ulus. Kevin Baugh 3
Namiseom 2006 Güney Kore'de Gangwon-do eyaletinde Chuncheon şehrinde Han Nehri'nde bir ada. Kendisine özgü para birimi, pasaportu ve telefon kartı vardır.
Yeni Slovak Sanatı 1984 Slovak sanatçılar tarafından kurulan bir ulus
Yeni Ütopya Prensliği 1990lar Karayip Denizi platformlar üzerine inşa edilecek özgürlükçü ilkelere dayalı bir önerilen mikro ulus. Lazarus Long
Kuzey Orman Takımadaları 1998 New York eyaletinin Northern Forest bölgesinde birden çok bitişik olmayan özel sektöre ait özellikleri oluşan kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir çevre odaklı mikro ulus. James Sheffield
Nova Roma 1998 Modern Roman ulus ve antik Roma Cumhuriyeti'nin idari yapıya sahip iddia Roma idealistleriyle oluşturulan bir mikro ulus
Öteki Dünya Krallığı 1996 Kadınlar erkeklerin hakim olduğu güçlü BDSM temalar ile mutlak monarşi / anaerkil krallık. Çek Cumhuriyeti'nde bulunur. Queen Patrica I
Perloja 1918 I. Dünya Savaşı sonrasında kurulan, Perloja Cumhuriyeti vardı kendi mahkeme, polis, hapishane, para birimi (Perloja litlar) ve 300 kişilik bir orduya sahip bir mikro ulus. Jonas Česnulevičius
Peščenica Cumhuriyeti 1990lar Peščenica ünlü Hırvat maverick gezgin Željko Malnar bir diktatör-yönetilen cumhuriyetin bir hiciv-Savurgan projedir. Sırbistan, Zagreb'te bulunmaktadır. Željko Malnar
Rainbow Creek Özgür Eyaleti 1979 Avustralya Victoria eyaletinde bulunan bir çiftçi, birçok malvarlığını selde kaybedince ve hükümet ve su işleri ile anlaşamadığından mikro ulus kurmuştur. Thomas Barnes
Redonda Krallığı 1865 Karayip denizinde küçük bir ıssız ada, artık yasal olarak Antigua ve Barbuda'nın bir parçası.
Gül Adası Krallığı 1968 İtalyan kenti Rimini yakınlarındaki uluslararası sularda bir deniz platformu üzerinde egemen bir devlet oluşturmak için girişimi. Platform inşa edildi fakat bir süre sonra İtalyan hükümeti platformu patlayıcılarla yok etti. Giorgio Rosa
Rus İmparatorluğu 2011 Rus işadamı Anton Bakov tarafından Pasifik Okyanusu'nda Cook Adaları yakınlarındaki mercan ada Suwarrow'da kurulmuştur. Anton Bakov
Saugeais Cumhuriyeti 1947 Doubs département tarafından doğu Fransa'da bulunan bir resmen onaylanmış dil-yanak mikro ulusu. Georgette Bertin-Pourchet
Sealand Prensliği 1967 2. Dünya Savaşı'nda askeri hizmet için inşa edilen deniz platformu ingiliz bir subay olan Roy Bates tarafından 1967'de işgal edilip bağımsızlığını ilan etmiştir. Paddy Roy Bates 550 m2 4(27 olduğu iddia ediliyor)
Seborga Prensliği 954 Asla modern İtalya'nın parçası olmayı kabul etmeyen İtalya'nın Liguria bölgesinde bulunan bir kasaba. Marcello I
Talossa 1979 Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde Milwaukuee şehrinde oturan Robert Ben Madison'un yatak odasında kurulmuş bir mikro ulus. John Woolley 214
Užupis 1997 Litvanya'nın başkentine yakın bir bölgede kurulmuş bir mikro ulus.
Valtio Krallığı 2006 Ari Peltonen tarafından Finlandiya'nın Posio bölgesinde 50.000 metrekarelik şaka amaçlı kurulan bir mikro ulus. Ari Peltonen
Vikesland Krallığı 2005 Kanada'da Manitoba bölgesinde bir TV kanalının mikro uluslar hakkında yaptığı belgesel sırasında bulunmuştur.
Wallachia Krallığı 1997 Çek Cumhuriyeti'nin kuzeydoğu köşesinde ayrıntılı bir şaka ile yapılan bir mikro ulustur. Vladimir II
Wanstonia 1994 Wanstonia kuzey-doğu Londra'da Wanstead yoluyla M11 otoyolu bağlantı yoluna karşı protestocular tarafından oluşturuldu
Waveland 1997 Greenpeace'in bölgede petrol sondaj aramasını protesto etmek için, Rockall'ı işgal etti ve bağımsız bir ulus ilan etti.
Wendland Serbest Cumhuriyeti 1980 Anti-nükler protesto sonucunda kurulan mikro ulus. Birkaç binlerce polisin yaptığı operasyonla geri alındı.
Büyük Westartica Dükalığı 1989 Antartika'da hiçbir ülkenin iddia etmediği bir alanın kendilerinin olduğunu iddia etmektedir. Travis McHenry 1,610,000 km2 0? (Byrid İstayonunu yeniden inşa edilmesi önerildi)
Whangamomona 1989 Turizmi yeniden canlandırmak için kurulan bir mikro ulus. Murt Kennard
Wirtland 2008 Wirtland ihlal ya da ilgili herhangi egemenliği ödün vermeden ulusal sınırları aşan, kendi toprak olmadan bir ülkenin meşruiyet ve kendi sürdürülebilirlik içine bir deneydir.
Wy Prensliği 2004 Sydney Mosman Belediyesi belediye ile bir anlaşmazlık sonucunda Paul Delprat tarafından kurulan bir mikro ulus Wy Prensi Paul