Geceyarısı Avı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Midnight Run sayfasından yönlendirildi)
Geceyarısı Avı
YönetmenMartin Brest
YapımcıMartin Brest
YazarGeorge Gallo
OyuncularRobert De Niro
Charles Grodin
Yaphet Kotto
John Ashton
Dennis Farina
Joe Pantoliano
MüzikDanny Elfman
Görüntü yönetmeniDonald E. Thorin
KurguChris Lebenzon
Michael Tronick
Billy Weber
DağıtıcıUniversal Studios
Yapım yılı1988
Süre126 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Dilİngilizce
Bütçe35.000.000 $
Hasılat81.000.000 $

Geceyarısı Avı, 1988 yapımı bir ABD aksiyon, komedi filmidir. Özgün adı Midnight Run olan film 20 Temmuz 1988'de gösterime girmiştir.

Film George Gallo tarafından yazılmış, yönetmenliğini ve yapımcılığını Martin Brest üstlenmiştir.Filmin başrollerini ise Robert De Niro, Charles Grodin, Yaphet Kotto, John Ashton, Dennis Farina ve Joe Pantoliano paylaşmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski bir polis ve şimdilerde ise ödül avcılığı yapan Jack Walsh (De Niro), Jimmy Serrano'dan (Farina) zimmetine para geçirip daha sonra da o parayı hayır kurumuna bağışlayan muhasebeci Jonathan "Dük" Mardukas'ı (Grodin) 5 gün içinde 100.000 $'a getirmek için kefaletçisi Eddie Moscone (Pantoliano) tarafından tutulmuştur.Ancak bir sorun vardır.Mardukas'ın peşinde bir FBI ajanı olan Alonzo Mosely (Kotto) ve onu öldürmek isteyen Serrano'nun adamları vardır.Daha sonralarda Moscone diğer bir ödül avcısı olan Marvin Dorfler'ı (Ashton) da Mardukas'ı getirmesi için tutunca işler karışır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Geceyarısı Avı filmi Rotten Tomatoes'de 45 yoruma göre %96 puan almıştır.Sinema eleştirmeni Roger Ebert ise 4 yıldız üzerinden 3.5 yıldız vermiştir filme.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]