Microsoft Klavye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Microsoft Klavye
Geliştirici(ler)Microsoft
TipKlavye
Çıkış tarihi1994

Microsoft Klavye 1994'te tanıtılan bilgisayarlar için ergonomik bir klavyedir. Ziba Design tarafından Microsoft için tasarlanmıştır. Klavye bölünmüş bir klavyeydi, klavyenin her yarısı klavyenin ortasından yukarıya ve aşağıya doğru ayrılmış ve eğilmişti. Bu anahtar düzenleme ergonomik olarak uzun zamandır karpal tünel sendromunu ve diğer tekrarlayan gerilim yaralanmalarını önlemek üzere tasarlandı.[1] Bilgisayarda otururken doğru duruşun sağlanmasına yardımcı olan entegre bilek pedinin bir başka yeniliği de boyun, kol ve bilek üzerindeki gerginliği daha da azalttı.

Bu klavye aynı zamanda Microsoft'un yaklaşan işletim sisteminde kullanılmak üzere üç yeni anahtar geliştirdi: iki yanındaki Ctrl ve Alt tuşları ile sağdaki Windows ve Ctrl tuşları arasında bir Menü tuşu bulunan iki Windows logosu tuşu. İlk ergonomik klavye olmasa da, yaygın olarak kullanılabilen ilk 100 dolarlık teklifti. Klavye hızla popülerlik kazandı, zirve noktasında ayda 600.000'i aştı.

Çoğu Microsoft klavyesinde olduğu gibi, yazılım (Microsoft IntelliType) hem Mac OS X, hem de Windows için paketlenmiştir, böylece kullanıcıların işlev tuşlarını özelleştirmelerini ve tuşları oldukça geniş bir şekilde değiştirmelerini sağlar.

F-Lock tuşu, Microsoft tarafından 2001 yılında Microsoft Klavyelerindeki fonksiyon tuşlarının kontrolü için piyasaya sürülmüştür. F-Lock açıldığında genellikle klavyede F1 ve F12 arasındaki tuşlara önceden atanmış fonksiyonlar işlevsiz kalır, F-Lock kapatıldığında tuşlar üzerindeki fonksiyonlar gerçekleşir.

Surface Klavye[değiştir | kaynağı değiştir]

Surface Klavye Microsoftun özel olarak Microsoft Surface cihazları için tanıttığı klavyedir. Çoğu klavyeyi çok ince, sadece birkaç milimetre yüksekliğinde ölçüyor, klavyenin üst kısmı hariç, yuvarlak bir standın hemen hemen tüm çevresel uzunluğu boyunca ilerlediği görülüyor. Daha rahat yazım için klavyenin arka kısmını yükseltmenin yanı sıra, klavye üzerindeki iki AAA pil de tutuyor. Piller dahildir ve klavyenin gövdesine bağlı kapağı bir mıknatısla çıkartarak değiştirilebilir - bu cihazın prestijli olmasını sağlayan hoş bir küçük dokunuşdur.[2]

Anahtarlar gri plastiktir ve ince olmasına rağmen, yazarken kendilerini duyarlı hissetmelerine yetecek kadar yolculukları vardır. Hem klavye hem de tuşları tam boyutludur, bu da Microsoft Surface Klavyesini neredeyse standart klavye olarak çalışmaya uygun hale getirir.

Tablet için tasarlanmış bazı klavyeler gibi, kesinlikle sıkışık hissetmiyor. Bununla birlikte, bu klavye Surface Pro 4'ten biraz daha uzun olduğu anlamına gelir; bu da sizinle taşımak zor bir iş yapar.

Klavyenin kurulumu çok kolaydır - Bluetooth aygıtını eklemek için Windows 10 Ayarlar uygulamasını kullanmak gerekir.

Dahil olan hiçbir Bluetooth dongle'u yoktur, bu da taşımak ve potansiyel olarak kaybetmek için daha az şey olduğuna göre bazı yönlerden kullanışlıdır. Surface Pro 4, hemen hemen tüm tabletlerde olduğu gibi Bluetooth'u da içeriyor, bu nedenle kurulum prosedürü oldukça basit; Windows klavye bulmalı ve daha sonra görüntülenen bir kod yazmasını istemektedir.[3] Bluetooth içermeyen bir makinede ise, çalışması için bir donanıma ihtiyac vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]