Michelangelo tarafından yapılan eserlerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki liste İtalyan Rönesans sanatçısı Michelangelo tarafından yapılan tablo, heykel ve mimari yapıları içermektedir. Bu listeye kayıp olan eserlerde dahildir. Michelangelo ayrıca birçok çizim ve şiirde bazı çalışmalarda bırakmıştır.

Konu başlıkları

Heykel[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablo[değiştir | kaynağı değiştir]

Image Detaylar Notlar
The Torment of Saint Anthony
Aziz Antonio'nun azabı
c. 1487–1488[1]
Yağlı boya ve panel üzeri tempera
47 cm × 35 cm (18 1/2 in × 13 1/4 in)
Kimbell Sanat Müzesi
Manchester Madonna
Madonna ve Çocuk,Aziz John ve Meleklerle
(The Manchester Madonna)
yaklaşık 1497
Panel üzeri Tempera
105 cm × 76 cm (41 in × 30 in)
Ulusal Galeri, Londra
The Entombment
Defin Töreni
yaklaşık 1500–1501
panel üzeri Tempera
162 cm × 150 cm (64 in × 59 in)
National Gallery (Londra), Londra
Doni Tondo
Doni Tondo
circa 1503
Yağlı boya ve panel üzeri tempera
120 cm (47 ½ in) çap
Uffizi, Floransa
Michelangelo'nun öğrencisi Aristotele da Sangallo' dan bir boyama
Cascina Savaşı
1504
Kayıp
Leonardo da Vinci'nin Anghiari Savaşı ile yarışmakta.
Allah Adem'i yaratıyor, Sistine Şapeli tavanından
Detail: Adem'in Yaratılışı
Sistine Şapel tavanı
1508–1512
Fresk
Sistine Şapeli, Roma
Son Hüküm
Son Hüküm
1534–1541
Fresk
1,370 cm × 1,200 cm (540 in × 470 in)
Sistine Şapeli, Roma
The Conversion of Saul
Pavlus'un din değiştirmesi
yaklaşık 1542–1545
Fresk
625 cm × 661 cm (246 in × 260 in)
Cappella Paolina, Vatikan Sarayı, Roma
The Martyrdom of St Peter
Aziz Peter'in çarmıha gerilişi
yaklaşık 1546–1550
Fresk
625 cm × 662 cm (246 in × 261 in)
Cappella Paolina, Vatikan Sarayı, Roma

Mimari[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Yapı Şehir Notlar
X. Leo Şapeli
Sant'Angelo Sarayı
1504
Roma
Ön yüz için plan
San Lorenzo Basilikası
1515–1520
Florensa Unexecuted
New Sacristy (Medici Şapeli)
San Lorenzo Basilikası
1520–1534
Floransa
Biblioteca medicea laurenziana interno 01.JPG
Laurentian Kütüphanesi
San Lorenzo Basilikası
1523–1559
Floransa
Şehir istihkamları
1528–1529
Floransa
Campidoglio Roma.jpg
Piazza komples
Capitol Tepesi
Roma
Palazzo Farnese
Farnese Sarayı
1546
Roma
St. Peter's Basilica
Aziz Petrus Bazilikası
1546–1564
Roma
San Giovanni dei Fiorentini
1559–1560
Roma
Sforza Şapeli
Santa Maria Maggiore Basilikası
c. 1560
Roma
RomaPortaPiaFacciataInterna.jpg
Pia Kapısı
1561–1565
Roma
Santa Maria degli Angeli e dei Martiri
1561–
Roma

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Earliest Known Painting by Michelangelo Acquired By the Kimbell Art Museum, Kimbell Art Museum, 2009-05-13, retrieved 2009-05-13