Michael Heart

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Michael Heart
Başladığı yerSuriyeli Amerikan
TarzlarAlternatif Rock
Pop rock
Etkin yıllar1990 – günümüz

Michael Heart (Annas Allaf (Enes Halef), Arapçaأنس علاف), Suriye doğumlu Amerikalı müzisyen, söz yazarı, gitarist ve ses mühendisi. Los Angeles'ta yaşıyor. Suriye'de doğdu, Avrupa'da (İsveç ve Avusturya) ve ardından Amerika'da büyüdü.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

10 yaşında piyano ve gitar çalmaya başladı. Kısa bir süre sonra da söz yazarlığına ve ilk şarkılarını kaydetmeye başladı. Florida'da Full Sail Üniversitesi'nde ses mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Los Angeles'a yerleşerek küçük bir stüdyoda kayıt mühendisliği ve gitaristlik yapmaya başladı.

2008 yılında çıkardığı ilk bağımsız solo albümü Unsolicidet Material(İstenmeyen Malzeme)" adlı projedir. Bu albüm, zina ("Living in Sin (Günahta Yaşamak)"), savaş ("Damaged World(Hasarlı Dünya)"), aile içi şiddet("Finally Free(Sonunda Özgür)") ve hayatın zorlukları("Life Goes On(Hayat Devam Ediyor)") gibi konuları işleyen Pop/Rock tarzı bir içeriğe sahiptir.

Brandy, Will Smith, Toto, Natalie Cole, The Temptations, Phil Collins, Patty LaBelle, The Pointer Sisters, Earth Wind & Fire, Ricky Lee Jones, Lou Rawls, Jesse McCartney, Hilary Duff, Jessica Simpson, Jennifer Paige, Al Jarreau, K-Ci & JoJo, Deborah Cox, Monica, Taylor Dayne, Keiko Matsui, Steve Nieves, Luis Miguel ve Tarkan gibi sanatçılarla çalışmalar yaptı ve aynı zamanda Calogero (Les Charts), Marc Lavoine ve Véronique Sanson gibi Fransız şarkıcılarla da projelerde yer aldı.

Rodney Jerkins, Philippe Saisse ve David Foster gibi yapımcılarla birlikte çalıştığı diğer bazı projeleri de mevcuttur. Michael'in çalışmalarının büyük çoğunluğu stüdyo ortamında gerçekleştirilmiş olmasına karşın bazı tur çalışmaları da olmuştur. Bunların en önemlileri 1990'ların başında Dire Straits'in yeinden bir araya gelişi sırasında Juan Manuel Canizares in de içinde bulunduğu bir Gitar Üçlüsü'nde, Flemenko gitaristi olarak çıktıkları tur ve Jango grubu ile birlikte yaptıkları çalışma için çıktığı tur sayılabilir.

Bu çalışmaların çoğında Michael, gerçek adı olan “Annas Allaf"i kullandı.[1]

Aktivist çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Song for Gaza (Gazze Şarkısı)[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 Ocak'ta İsrail'in terörist saldırılarına karşı ayaklanan Filistin halkına destek olmak için yaptığı şarkıdır. Şarkı "We Will Not Go Down (Song For Gaza)" adındadır ve Youtube gibi sitelerde çok popüler olmuştur.[2] Şarkının resmi YouTube videosu7 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. çıktığı tarihten itibaren 1 ay içinde 1 milyondan fazla izlendi. Şarkı ilk zamanlarda Heart'ın resmi sitesinden de 500.000'den fazla indirilmiştir. Şarkı izleyenlerin Gazze ve Filistin için bağışlar yapmalarını sağlamıştır.

Haiti Earthquake (Haiti Depremi)[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 Ocak ayında, İngiliz söz yazarı Mark Holding ile birlikte Hiati depreminde hayatını kaybedenler için yaptığı şarkıdır. Şarkının adı, Help is on the Way (Song for Haiti) (Yardım Yolda - Haiti için Şarkı)7 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'dır ve bu şarkı daizleyenleri depremzedeler için yardım yapmaya teşvik etmiştir.[3]

Freedom (Özgürlük)[değiştir | kaynağı değiştir]

"Arap Baharı"ndan etkilenerek yapılmış olan şarkısıdır.

Song for Syria (Suriye için Şarkı)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkının tam adı "What About Us (Song for Syria)" (Bizde durumlar nasıl-Suriye için Şarkı)

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Unsolicited Material (İstenmeyen Malzeme) (2008)

Şarkılar:

  1. Living In Sin 4:03,
  2. Life Goes On 3:59,
  3. Lost In You 3:53,
  4. Damaged World 4:00,
  5. Wanna Be Bad 3:50,
  6. I Just Don't Understand 4:27,
  7. Denial 3:47,
  8. Don't Want This Love 3:37,
  9. Finally Free 4:30,
  10. What Will It Take 4:23,

Tekli kayıtlar (single)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "We Will Not Go Down (Song for Gaza)" 2009
  • "Help is on the Way (Song for Haiti)" 2010
  • "Freedom" 2011
  • "What About Us (Song for Syria)" 2013

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2014. 
  2. ^ 'Song for Gaza' captures hearts of YouTube viewers (Song for Gaza YouTube izleyicilerinin kalplerini fethetti) 8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jerusalem Post Jan 18, 2009 by David Brinn
  3. ^ ""HELP IS ON THE WAY" (Song for Haiti) - Michael Heart". 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2014. 

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]