Mesut Engin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mesut Engin
Sinema oyuncusu Mesut Engin "Resimli Roman" dergisinin 23 Ağustos 1973 tarihli sayısının kapağında. O yıl "Ses Mecmuası"nın yarışma birincisi olarak sinemaya girmişti
DoğumMesut Kundak
6 Nisan 1953
Söke, Aydın, Türkiye
Ölüm19 Aralık 2011 (58 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MilliyetTürk
Vatandaşlık Türkiye
MeslekOyuncu, manken
Etkin yıllar1973-2001

Mesut Engin, asıl adıyla Mesut Kundak (6 Nisan 1953, Aydın - 19 Aralık 2011, İstanbul), Türk sinema oyuncusu[1] ve manken.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1973 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmada Cem Erman,Salih Kırmızı, Mahmut Hekimoğlu ve Cemil Şahbaz gibi isimler arasından birinci olarak sanat hayatına Yeşilçam'da başlayan Mesut Engin, 1973 - 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Ayrıca mankenlik ve fotomodellik de yapan sanatçı, 1976'da yaşadığı bir trafik kazasında sağ el bileğinin sinirlerinin kesilmesiyle bunalıma girerek alkole bağlanmasına karşın, uzun süre uğraş vererek bu bağımlılıktan kurtuldu.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Açtığı güzellik salonunda başarılı olamadı. Eşinden boşandıktan sonra alt kattaki kahvehanede çıkan yangın evine sıçradı. Sokaklarda yaşayan evsizler arasına katıldı. Çevredeki esnafın "dede" diye hitap ettiği Mesut Engin, tiyatro sanatçıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan’ın, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bitkin bir hâlde bulduğu (21 Mayıs 2009) Yeşilçam’ın bir döneme damgasını vuran aktörlerinden Mesut Engin’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açtı.

720 kişinin yaşadığı Kayışdağı Darülaceze’ye yerleştirilen Mesut Engin, geçmişte kalan zor günlerini anlattı. Uzun yıllardır sokaklarda esnafın yardımlarıyla yaşam mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar geçirdiğini belirten Engin, son dönemde yaşama sevincini yitirdiğini ve ölümü beklemeye başladığını söyledi. Darülaceze’nin kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu belirten Engin, zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü söyledi. Mesut Engin 19 Aralık 2011 tarihinde İstanbul'da öldü.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sinematürk' te Mesut Engin". 19 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]