Nursuna Memecan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mesude Nursuna Memecan sayfasından yönlendirildi)
Mesude Nursuna Memecan
Doğum23 Temmuz 1957 (66 yaşında)
İstanbul
MilliyetTürk
EğitimBoğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
MeslekSiyasetçi
EvlilikSalih Memecan
Çocuk(lar)2

Mesude Nursuna Memecan (d. 23 Temmuz 1957, İstanbul), Türk siyasetçidir.

Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiştir. Yüksek lisansını ABD'de Temple Üniversitesi'nde işletme alanında tamamlamıştır. ABD'de yazılım mühendisi olarak, Türkiye'de Citibank'ta Elektronik Bankacılık'ta, Yapı Kredi Yatırım'da Kurumsal Finansman biriminin kuruluşunda ve Özel Bankacılık biriminde çalışmıştır. Kendi kurduğu yayıncılık şirketi, şirket dergileri yayıncılığı, tanıtım, reklam işlerinden sonra çocuk yayınları ve lisans ve telif hakları pazarlaması alanlarında faaliyet göstermektedir. TBMM 23. Dönem İstanbul, 24. Dönem AK Parti Sivas Milletvekilidir. Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu ayrıca Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. Türkiye-Avustralya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Tunus ve Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.[1] Karikatürist Salih Memecan ile evli ve iki çocuk annesidir. Sanayici ve TBMM X. Dönem Sivas milletvekili Nuri Demirağ'ın torunu, Sanatçı Melike Demirağ ile iş insanı Ali Koç'un eşi Nevbahar Demirağ kardeşlerin kuzenidir.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 29 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2014. 
  2. ^ Faruk Bildirici (25 Kasım 2012). "O yazarın sinirlendiği karikatürist Salih Memecan". hurriyet.com.tr. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2014. 
  3. ^ Erdal Şen, Zaman USA, 10 Aralık 2007