Siyah Giyen Adamlar 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Men in Black II sayfasından yönlendirildi)
Siyah Giyen Adamlar 2
Men In Black 2
Hikâye (eser)Robert Gordon
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Önceki filmSiyah Giyen Adamlar
Devam filmiSiyah Giyen Adamlar 3

Siyah Giyen Adamlar 2 (Men in Black II) (MIIB), 2002 ABD yapımı bilimkurgu, aksiyon, komedi casusluk filmi. Başrollerde Tommy Lee Jones ve Will Smith oynamıştır. Ayrıca Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Rosario Dawson, Tony Shalhoub ve Rip Torn diğer oyunculardır. Film 1997 yapımı Siyah Giyen Adamlar filminin devamıdır. Bu filmden sonra ise 2012 yılında Siyah Giyen Adamlar 3 çekilmiştir. Film serisi, Lowell Cunningham'ın Malibu / Marvel çizgi roman serisi olan The Men in Black den temel alınmıştır. Ayrıca kısmen filmi temel alan bir video oyunu; Men in Black II: Alien Escape 2002 yılında piyasaya sürülmüştür.[1] 2019 yılında Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit adında bir spin-off'u çekilmiştir.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ajan K, son görevinden sonra Siyah Giyen Adamlar ekibini bırakıp sivil hayatına geri dönmüştür. Hareketli günleri geride bırakan ajan, hala mesleğinin en yetkin ajanlarından biridir. Ajan J ise görevine halen devam etmekte ve son zamanlarda sıradan bir dosya üzerinde çalışmaktadır. İncelemesine devam ettikçe ortaya çıkan bulgular, bu sıradan görünen davanın altında yatan gerçeklerin bir hayli tehlikeli olduğunu gösterir. Ahan J'nin bu davayı çözebilmek için Ajan K'ya ihtiyacı vardır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2014. 
  2. ^ "Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit / Men in Black: International fragmanı". 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]