Meksika'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Meksika vize politikası sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Vizeden muaf 65 ülkeden birinin veya 3 Elektronik İzin Sistemine (SAE) uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmadıkça Meksikaya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş vize almak zorundadır.[1] Tüm ziyaretçiler Meksika'da 72 saatten uzun kalacaksa bir belge (Forma migratoria) almaldır.[2][3] Meksika vizeleri, göç akımlarını düzenleyen ve kolaylaştırma amacı ile İçişleri Sekreterliğine bağlı Ulusal Göç Enstitüsü tarafından verilen belgelerdir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

██ Meksika'ya vizesiz erişimine sahip ülkeler ██ Elektronik Vize Yetkilendirme ██ Meksika'ya giriş için vize gerekli ██ Meksika

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 65 ülkenin vatandaşları, transit veya iş ziyaretçileri, turistler, ziyaretçi olarak Meksika girmeleri için vize gerekmez. Turistler ve iş ziyaretçileri 180 gün boyunca Meksika'da kalabilirler. Transit ziyaretçi 30 güne kadar kalabilirler. Geçerli bir Amerika Birleşik Devletleri vizesi sahibi veya Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Birleşik Krallık ve Schengen Bölgesini oluşturan ülkelerin daimi sakinleri (oturma izni olanlar), vize gerekmeden Meksika'yı ziyaret edebilirler.[4]

Elektronik İzin Sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektronik Yetkilendirme Sistemi (SAE) hava yoluyla seyahat eden aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, konsolosluktan vizesiz transit, turizm veya iş amaçlı Meksika'ya seyahatleri için elektronik onay almasına izin veren bir çevrim içi sistemidir. Bu vize sistemi, 30 gün ve tekli giriş için geçerlidir ve ülkeye giriş yapan ziyaretçiler en fazla 180 gün boyunca turist olarak Meksika'da kalabilmektedirler.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]