Meda Pharma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
MEDA PHARMA
EndüstriSağlık hizmetleri
Kuruluş2000 Yılı
Genel merkezi
Stockholm
,
ÜrünRantudil®
Thioctacid®
Rheumon®
Elidel®
Aldara®
Allergodil®
CB12®
başta olmak üzere vb. birçok ilaç
Çalışan sayısı3.062 (2013)
Web sitesimedapharma.com.tr

Meda Pharma, sağlık hizmetleri alanında 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren uzmanlaşmış uluslararası bir ilaç şirketidir. Dünya çapında 2700'den fazla çalışanı vardır.

Meda'nın Faaliyet Gösterdiği Ülkeler

120'den fazla ülkede ürünleri satılan Meda, Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 50'nin üzerinde ülkede kendi satış organizasyonu, diğer ülkelerde ise distribütör firmalar aracılığı ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Uzmanlaşmış bir ilaç şirketi olarak Meda, gelişim ve büyümesini, ürün ve şirket satın almaları, diğer ilaç şirketleri ile işbirliği ve son dönem klinik çalışma aşamasına gelmiş olan ilaçların geliştirilmesi üzerine kurmuştur.

Meda'nın öncelikli tedavi alanları; ağrı ve enflamasyon, dermatoloji, kardiyoloji, solunum ve merkezi sinir sistemidir. Bu gruplardaki ürünler 2010 yılı toplam satışlarının % 80'ini oluşturmaktadır.

Grubun ana şirketi olan Meda AB'nin merkezi İsveç'te, Stockholm'ün yakınında bulunan Solna şehrindedir. Hisseleri NASDAQ OMX Nordic Exchange borsasında işlem gören Meda 2,2 Milyar TL'lik 2010 yılı satışları ile dünyanın en büyük 50. ilaç firmasıdır.