Maç Sayısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Match Point sayfasından yönlendirildi)
Match Point
2005 yılı yapımı Match Point filminin afişi.
YönetmenWoody Allen
YapımcıLetty Aronson
Lucy Darwin
Stephen Tenenbaum
Gareth Wiley
SenaristWoody Allen
OyuncularJonathan Rhys-Meyers
Scarlett Johansson
Matthew Goode
Emily Mortimer
KurguAlisa Lepselter
DağıtıcıDreamWorks (ABD)
Yapım yılı2005, ABD
Süre124 dakika
Dilİngilizce

Maç Sayısı (Özgün adı: Match Point), Woody Allen tarafından yazılan ve yönetilen, Akademi Ödülü adayı, 2005 yapımı, başrollerinde Jonathan Rhys Meyers ve Scarlett Johansson'ın oynadığı sinema filmi.

Match Point, Woody Allen'ın İngiltere'de (1975 yılında çektiği Love and Death'den beri tamamını Amerika'nın dışında çektiği) ilk filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) bir tenis kulübünde tenis hocalığı yapmakta ve sürekli zengin olma hayalleri kurmaktadır. Bu sırada kulüpte zengin bir aileye mensup olan Tom (Matthew Goode) ile arkadaşlık kurar. Kısa bir süre içinde de Tom'un kardeşi Chloe (Emily Mortimer) ile beraber olmaya başlar. Evlilik hazırlıklarına başladıkları sırada Tom'un kız arkadaşı Nola Rice (Scarlett Johansson) ile tanışır ve ona aşık olur. Nola onunla olmak istemez. Chris, Chloe ile evlenir, Tom da bu sırada Nola'dan ayrılır ve başka biriyle evlenir. Nola, bir süreliğine ABD'ye gider, İngiltere dönüşü Chris ile karşılaşır ve aralarında Chris'in ısrarıya bir ilişki başlar. Chris, karısını sevmemekle birlikte karısıyla birlikte çocuk sahibi olmayı denemektedir. Bu arada Nola hamile kalır. Chris, Nola'ya karısını bırakacağını söyleyerek onu oyalamaya başlar. Chris zenginlikten vazgeçememektedir. Bu sırada karısı da hamile kalır ve Chris, Nola'yı artık kandıramayacağını ve bu nedenle Nola'dan kurtulması gerektiğini düşünmeye başlar ve onu öldürmeye karar verir ama vicdanı onu rahat bırakmayacaktır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]