Manchester United FC teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
A side-on photograph of a man with grey hair. He is wearing glasses and a black overcoat.
Alex Ferguson, Manchester United FC tarihinin en başarılı teknik direktörüdür.

Aşağıda, Manchester United FC'nin 1892'de kuruluşundan günümüze kadarki teknik direktörlerinin listesi yer almaktadır.2010-2011 sezonunun başlamasıyla birlikte Manchester United kulubunun tam zamanlı çalışan 18 adet teknik direktörü oldu.

Takımın en başarılı ve en uzun süre hizmet veren teknik direktörü Sir Alex Fergusondur. Teknik adam kulübün başında olduğu dönemde Manchester United FC takımı onbir Premier League şampiyonluğu, beş FA Cup şampiyonluğu , dört League Cup şampiyonluğu ,dokuz Community Shield kupası şampiyonluğu,iki UEFA Şampiyonlar Ligişampiyonluğu,bir UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu, bir UEFA Süper Kupası şampiyonluğu, Bir Kıtalararası Kupa şampiyonluğu ve bir FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu kazanmıştır.

1878'ten 1914 yılına kadar takım kadrosu bir heyet tarafından belirlenirken, bu heyetin sekreterinin rolü bugünün teknik direktörlüğüyle eşdeğerdi.. Bu dönemde dört sekreter vardı., AH Albut, James West, Ernest Mangnall ve John Bentley vardı.

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgiler 25 Nisan 2011 itibariyle doğrudur. İstatistiklerde yalnızca resmî maçlara yer verilmiştir.

İsim Ülke Geldiği tarih Gittiği tarih Maç Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet AG YG Kazanma oranı% Ödüller Notlar
Albut, A. H.A. H. Albut  İngiltere 01892 1892 01900 1900 (n/a) (n/a) (n/a) (n/a) (n/a) (n/a) (n/a)
West, JamesJames West  İngiltere 01900 1900 01903-9 Eylül 1903 &0000000000000113.000000113 &0000000000000046.00000046 &0000000000000020.00000020 &0000000000000047.00000047 &0000000000000159.000000159 &0000000000000147.000000147 &0000000000000040.71000040,71
Mangnall, ErnestErnest Mangnall  İngiltere 01903-10-10 10 Ekim 1903 01912-9-09 9 Eylül 1912 &0000000000000373.000000373 &0000000000000202.000000202 &0000000000000076.00000076 &0000000000000095.00000095 &0000000000000700.000000700 &0000000000000476.000000476 &0000000000000054.16000054,16 2 First Division titles
1 FA Cup
2 Charity Shields
Wallworth, T. J.T. J. Wallworth 0(n/a) 01912-9-09 9 Eylül 1912 01912-10-20 20 Ekim 1912 &0000000000000006.0000006 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000011.00000011 &0000000000000007.0000007 &0000000000000050.00000050,00
Bentley, JohnJohn Bentley  İngiltere 01912-10-28 28 Ekim 1912 01914-12-28 28 Aralık 1914 &0000000000000082.00000082 &0000000000000036.00000036 &0000000000000016.00000016 &0000000000000030.00000030 &0000000000000127.000000127 &0000000000000110.000000110 &0000000000000043.90000043,90
Robson, JackJack Robson  İskoçya 01914-12-28 28 Aralık 1914 01921-10-31 31 Ekim 1921 &0000000000000139.000000139 &0000000000000041.00000041 &0000000000000042.00000042 &0000000000000056.00000056 &0000000000000183.000000183 &0000000000000207.000000207 &0000000000000029.50000029,50
Chapman, JohnJohn Chapman  İngiltere 01921-10-31 31 Ekim 1921 01926-10-08 8 Ekim 1926 &0000000000000221.000000221 &0000000000000086.00000086 &0000000000000058.00000058 &0000000000000077.00000077 &0000000000000287.000000287 &0000000000000274.000000274 &0000000000000038.91000038,91
Hilditch, LalLal Hilditch  İngiltere 01926-10-08 8 Ekim 1926 01927-4-13 13 Nisan 1927 &0000000000000033.00000033 &0000000000000010.00000010 &0000000000000010.00000010 &0000000000000013.00000013 &0000000000000038.00000038 &0000000000000047.00000047 &0000000000000030.30000030,30
Bamlett, HerbertHerbert Bamlett  İngiltere 01927-4-13 13 Nisan 1927 01931-11-09 9 Kasım 1931 &0000000000000183.000000183 &0000000000000057.00000057 &0000000000000042.00000042 &0000000000000084.00000084 &0000000000000280.000000280 &0000000000000374.000000374 &0000000000000031.15000031,15
Crickmer, WalterWalter Crickmer  İngiltere 01931-11-09 9 Kasım 1931 01932-7-13 13 Temmuz 1932 &0000000000000043.00000043 &0000000000000017.00000017 &0000000000000008.0000008 &0000000000000018.00000018 &0000000000000072.00000072 &0000000000000076.00000076 &0000000000000039.53000039,53
Duncan, ScottScott Duncan  İskoçya 01932-7-13 13 Temmuz 1932 01937-11-07 7 Kasım 1937 &0000000000000235.000000235 &0000000000000092.00000092 &0000000000000053.00000053 &0000000000000090.00000090 &0000000000000371.000000371 &0000000000000362.000000362 &0000000000000039.15000039,15
Crickmer, WalterWalter Crickmer  İngiltere 01937-11-09 9 Kasım 1937 01945-2-15 15 Şubat 1945 &0000000000000076.00000076 &0000000000000030.00000030 &0000000000000024.00000024 &0000000000000022.00000022 &0000000000000131.000000131 &0000000000000112.000000112 &0000000000000039.47000039,47
Busby, MattMatt Busby  İskoçya 01945-10-01 1 Ekim 1945 01969-6-11 11 Haziran 1969 &0000000000001120.0000001.120 &0000000000000565.000000565 &0000000000000263.000000263 &0000000000000292.000000292 &0000000000002286.0000002.286 &0000000000001536.0000001.536 &0000000000000050.45000050,45 5 First Division titles
2 FA Cups
5 Charity Shields
1 European Cup
Murphy, JimmyJimmy Murphy  Galler 01958-2 Şubat 1958 01958-6 Haziran 1958 &0000000000000022.00000022 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 &0000000000000010.00000010 &0000000000000027.00000027 &0000000000000042.00000042 &0000000000000022.73000022,73
McGuinness, WilfWilf McGuinness  İngiltere 01969-6-11 11 Haziran 1969 01970-12-29 29 Aralık 1970 &0000000000000087.00000087 &0000000000000032.00000032 &0000000000000032.00000032 &0000000000000023.00000023 &0000000000000127.000000127 &0000000000000111.000000111 &0000000000000036.78000036,78
Busby, MattMatt Busby  İskoçya 01970-12-29 29 Aralık 1970 01971-6-08 8 Haziran 1971 &0000000000000021.00000021 &0000000000000011.00000011 &0000000000000003.0000003 &0000000000000007.0000007 &0000000000000038.00000038 &0000000000000030.00000030 &0000000000000052.38000052,38
OFarrell, FrankFrank O'Farrell  İrlanda 01971-6-08 8 Haziran 1971 01972-12-19 19 Aralık 1972 &0000000000000081.00000081 &0000000000000030.00000030 &0000000000000024.00000024 &0000000000000027.00000027 &0000000000000115.000000115 &0000000000000111.000000111 &0000000000000037.04000037,04
Docherty, TommyTommy Docherty  İskoçya 01972-12-22 22 Aralık 1972 01977-7-04 4 Temmuz 1977 &0000000000000228.000000228 &0000000000000107.000000107 &0000000000000056.00000056 &0000000000000065.00000065 &0000000000000333.000000333 &0000000000000252.000000252 &0000000000000046.93000046,93 1 FA Cup
Sexton, DaveDave Sexton  İngiltere 01977-7-14 14 Temmuz 1977 01981-4-29 29 Nisan 1981 &0000000000000201.000000201 &0000000000000081.00000081 &0000000000000064.00000064 &0000000000000056.00000056 &0000000000000290.000000290 &0000000000000240.000000240 &0000000000000040.30000040,30 1 Charity Shield
Atkinson, RonRon Atkinson  İngiltere 01981-6-09 9 Haziran 1981 01986-11-06 6 Kasım 1986 &0000000000000292.000000292 &0000000000000146.000000146 &0000000000000079.00000079 &0000000000000067.00000067 &0000000000000461.000000461 &0000000000000266.000000266 &0000000000000050.00000050,00 2 FA Cups
1 Charity Shield
Ferguson, AlexAlex Ferguson  İskoçya 01986-11-06 6 Kasım 1986 02013-5-19 19 Mayıs 2013 &0000000000001500.0000001.500 &0000000000000895.000000895 &0000000000000338.000000338 &0000000000000267.000000267 &0000000000002769.0000002.769 &0000000000001365.0000001.365 &0000000000000059.67000059,67 999913 Premier League titles
5 FA Cups
4 League Cups
10 Community Shields (inc. 1 shared)
2 UEFA Champions Leagues
1 UEFA Cup Winners' Cup
1 UEFA Super Cup
1 Intercontinental Cup
1 FIFA Club World Cup
[1]
Moyes, DavidDavid Moyes  İskoçya 02013-7-01 1 Temmuz 2013 02014-4-22 22 Nisan 2014 &0000000000000051.00000051 &0000000000000027.00000027 &0000000000000009.0000009 &0000000000000015.00000015 &0000000000000086.00000086 &0000000000000054.00000054 &0000000000000052.94000052,94 1 Community Shield [2]
Giggs, RyanRyan Giggsp (geçici)  Galler 02014-4-22 22 Nisan 2014 present &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000004.0000004 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000100.000000100,000

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "UNITED under Sir Alex FERGUSON". StretfordEnd.co.uk. http://www.stretfordend.co.uk/managers/ferguson.html. Erişim tarihi: 19 May 2013. 
  2. ^ "UNITED under David MOYES". StretfordEnd.co.uk. http://www.stretfordend.co.uk/managers/moyes.html. Erişim tarihi: 22 April 2014.