Manchester City FC teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Manuel Pellegrini, 2013 yılından beri Manchester City teknik direktörü

Manchester City takımının geçmişten günümüze teknik direktörleri kronolojik olarak listelenmektedir. The Football League döneminde kulüp 34 teknik direktörle çalışmıştır. Lig öncesi hocalar ve geçici teknik direktörler de dahil olmak üzere 40'tan fazla teknik adam kulüpte görev almıştır.

Kazanılan kupalara göre en başarılı teknik direktör, Joe Mercer olmuştur. Mercer altı yılda dört kupa kazandı. Sven-Göran Eriksson kulüp tarihinde Birleşik Krallık sınırları dışındaki bir ülke vatandaşı olarak görev yapan ilk teknik adamdır. İsveç vatandaşı olan Eriksson'un göreve geldiği 2007 yılından önce kulüp sadece İngiliz ve İskoç teknik adamlar tarafından yönetilmişti. Eriksson ile birlikte bu durum tam tersi bir hal almış ve kulüp Birleşik Krallık dışındaki ülke vatandaşı olan hocalarıda tercih etmeye başlamıştır.

Takımın şu anki teknik direktörü Manuel Pellegrini'dir. Pellegrini, 2013 yılı yazında görevden alınan Brian Kidd'in yerine getirilmiştir.

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

13 Ağustos 2012 itibariyle güncellenmiştir. İstatistikler sadece Futbol Ligi öncesi ve savaş dönemi maçları haricindeki organizasyon maçlarını gösterir. Geçici teknik direktörler italik olarak gösterilmiştir.

İsim Ülke Geliş Tarihi Gidiş Tarihi M G B M AG YG Galibiyet % Başarılar veya notlar
Hopkinson FrederickFrederick Hopkinson  İngiltere 01880 1880 01882 1882
Bilinmiyor 01882 1882 01884 1884
Kitchen EdwardEdward Kitchen  İngiltere 01884 1884 01887 1887
Chew WalterWalter Chew  İngiltere 01887 1887 01889 1889
Furniss, LawrenceLawrence Furniss  İngiltere 01889-8 Ağustos 1889 01893-5 Mayıs 1893 &0000000000000026.00000026 &0000000000000010.00000010 &0000000000000004.0000004 &0000000000000012.00000012 &0000000000000059.00000059 &0000000000000046.00000046 &0000000000000038.46000038,46
Parlby, JoshuaJoshua Parlby  İngiltere 01893-8 Ağustos 1893 01895-5 Mayıs 1895 &0000000000000059.00000059 &0000000000000022.00000022 &0000000000000005.0000005 &0000000000000032.00000032 &0000000000000129.000000129 &0000000000000146.000000146 &0000000000000037.29000037,29
Omerod, SamSam Omerod  İngiltere 01895-8 Ağustos 1895 01902-7 Temmuz 1902 &0000000000000240.000000240 &0000000000000111.000000111 &0000000000000050.00000050 &0000000000000079.00000079 &0000000000000433.000000433 &0000000000000354.000000354 &0000000000000046.25000046,25
Maley, TomTom Maley  İskoçya 01902-7 Temmuz 1902 01906-7 Temmuz 1906 &0000000000000150.000000150 &0000000000000089.00000089 &0000000000000022.00000022 &0000000000000039.00000039 &0000000000000322.000000322 &0000000000000179.000000179 &0000000000000059.33000059,33 FA Cup 1904
Newbould, HarryHarry Newbould  İngiltere 01906-7 Temmuz 1906 01912-7 Temmuz 1912 &0000000000000245.000000245 &0000000000000093.00000093 &0000000000000061.00000061 &0000000000000091.00000091 &0000000000000390.000000390 &0000000000000376.000000376 &0000000000000037.96000037,96
Committee 01912-7 Temmuz 1912 01912-9 Eylül 1912 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000100.000000100,00
Mangnall, ErnestErnest Mangnall  İngiltere 01912-9-09 9 Eylül 1912 01924-6 Haziran 1924 &0000000000000350.000000350 &0000000000000151.000000151 &0000000000000117.000000117 &0000000000000082.00000082 &0000000000000500.000000500 &0000000000000457.000000457 &0000000000000043.14000043,14
Ashworth, DavidDavid Ashworth  İngiltere 01924-7 Temmuz 1924 01925-11-14 14 Kasım 1925 &0000000000000059.00000059 &0000000000000020.00000020 &0000000000000013.00000013 &0000000000000026.00000026 &0000000000000113.000000113 &0000000000000121.000000121 &0000000000000033.90000033,90
Alexander, AlbertAlbert Alexander / Committee  İngiltere 01925-11-16 16 Kasım 1925 01926-4-26 26 Nisan 1926 &0000000000000031.00000031 &0000000000000013.00000013 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 &0000000000000080.00000080 &0000000000000056.00000056 &0000000000000041.94000041,94
Hodge, PeterPeter Hodge  İskoçya 01926-4-26 26 Nisan 1926 01932-3-12 12 Mart 1932 &0000000000000261.000000261 &0000000000000122.000000122 &0000000000000059.00000059 &0000000000000080.00000080 &0000000000000579.000000579 &0000000000000447.000000447 &0000000000000046.74000046,74 -
Wild, WilfWilf Wild  İngiltere 01932-3-14 14 Mart 1932 01946-12-01 1 Aralık 1946 &0000000000000352.000000352 &0000000000000158.000000158 &0000000000000071.00000071 &0000000000000123.000000123 &0000000000000703.000000703 &0000000000000562.000000562 &0000000000000044.89000044,89 FA Cup 1934, Birinci Lig şampiyonluğu 1936–37
Cowan, SamSam Cowan  İngiltere 01946-12-02 2 Aralık 1946 01947-6-30 30 Haziran 1947 &0000000000000030.00000030 &0000000000000020.00000020 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000053.00000053 &0000000000000027.00000027 &0000000000000066.67000066,67 En yüksek galibiyet yüzdesine sahip Manchester City teknik direktörü
Wild, WilfWilf Wild  İngiltere 01947-8 Ağustos 1947 01947-11 Kasım 1947 &0000000000000016.00000016 &0000000000000005.0000005 &0000000000000005.0000005 &0000000000000006.0000006 &0000000000000020.00000020 &0000000000000018.00000018 &0000000000000031.25000031,25
Thomson, JockJock Thomson  İskoçya 01947-11 Kasım 1947 01950-2 Şubat 1950 &0000000000000115.000000115 &0000000000000035.00000035 &0000000000000035.00000035 &0000000000000045.00000045 &0000000000000122.000000122 &0000000000000156.000000156 &0000000000000030.43000030,43
McDowall, LesLes McDowall  İskoçya 01950-6 Haziran 1950 01963-5 Mayıs 1963 &0000000000000592.000000592 &0000000000000220.000000220 &0000000000000127.000000127 &0000000000000245.000000245 &0000000000001049.0000001.049 &0000000000001134.0000001.134 &0000000000000037.16000037,16 FA Cup 1956
Poyser, GeorgeGeorge Poyser  İngiltere 01963-7-12 12 Temmuz 1963 01965-4 Nisan 1965 &0000000000000089.00000089 &0000000000000038.00000038 &0000000000000017.00000017 &0000000000000034.00000034 &0000000000000159.000000159 &0000000000000137.000000137 &0000000000000042.70000042,70
Committee 01965-4 Nisan 1965 01965-5 Mayıs 1965 &0000000000000005.0000005 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000020.00000020,00
Mercer, JoeJoe Mercer  İngiltere 01965-7-13 13 Temmuz 1965 01971-10-07 7 Ekim 1971 &0000000000000340.000000340 &0000000000000149.000000149 &0000000000000094.00000094 &0000000000000097.00000097 &0000000000000518.000000518 &0000000000000358.000000358 &0000000000000043.82000043,82 Birinci Lig şampiyonluğu 1967–68, FA Cup 1969, Lig Kupası1970, 1970 Kupa Galipleri Kupası
Allison, MalcolmMalcolm Allison  İngiltere 01971-10-07 7 Ekim 1971 01973-3-30 30 Mart 1973 &0000000000000078.00000078 &0000000000000032.00000032 &0000000000000021.00000021 &0000000000000025.00000025 &0000000000000119.000000119 &0000000000000106.000000106 &0000000000000041.03000041,03
Hart, JohnnyJohnny Hart  İngiltere 01973-3-30 30 Mart 1973 01973-10-22 22 Ekim 1973 &0000000000000022.00000022 &0000000000000011.00000011 &0000000000000005.0000005 &0000000000000006.0000006 &0000000000000026.00000026 &0000000000000022.00000022 &0000000000000050.00000050,00
Book, TonyTony Book  İngiltere 01973-10-23 23 Ekim 1973 01973-11-22 22 Kasım 1973 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &0000000000000007.0000007 &0000000000000003.0000003 &0000000000000028.57000028,57
Saunders, RonRon Saunders  İngiltere 01973-11-22 22 Kasım 1973 01974-4-12 12 Nisan 1974 &0000000000000029.00000029 &0000000000000010.00000010 &0000000000000009.0000009 &0000000000000010.00000010 &0000000000000038.00000038 &0000000000000033.00000033 &0000000000000034.48000034,48
Book, TonyTony Book  İngiltere 01974-4-12 12 Nisan 1974 01979-7 Temmuz 1979 &0000000000000269.000000269 &0000000000000114.000000114 &0000000000000075.00000075 &0000000000000080.00000080 &0000000000000405.000000405 &0000000000000309.000000309 &0000000000000042.38000042,38 Lig Kupası1976
Allison, MalcolmMalcolm Allison  İngiltere 01979-7-16 16 Temmuz 1979 01980-10-08 8 Ekim 1980 &0000000000000060.00000060 &0000000000000015.00000015 &0000000000000020.00000020 &0000000000000025.00000025 &0000000000000063.00000063 &0000000000000095.00000095 &0000000000000025.00000025,00
Book, TonyTony Book  İngiltere 01980-10-09 9 Ekim 1980 01980-10-16 16 Ekim 1980 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Bond, JohnJohn Bond  İngiltere 01980-10-17 17 Ekim 1980 01983-2-03 3 Şubat 1983 &0000000000000123.000000123 &0000000000000051.00000051 &0000000000000032.00000032 &0000000000000040.00000040 &0000000000000171.000000171 &0000000000000152.000000152 &0000000000000041.46000041,46
Benson, JohnJohn Benson  İskoçya 01983-2-03 3 Şubat 1983 01983-6-07 7 Haziran 1983 &0000000000000017.00000017 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &0000000000000012.00000012 &0000000000000013.00000013 &0000000000000032.00000032 &0000000000000017.65000017,65 En düşük galibiyet yüzdesine sahip Manchester City teknik direktörü
McNeill, BillyBilly McNeill  İskoçya 01983-6-30 30 Haziran 1983 01986-9-20 20 Eylül 1986 &0000000000000156.000000156 &0000000000000063.00000063 &0000000000000042.00000042 &0000000000000051.00000051 &0000000000000223.000000223 &0000000000000183.000000183 &0000000000000040.38000040,38
Frizzell, JimmyJimmy Frizzell  İskoçya 01986-9-21 21 Eylül 1986 01987-5 Mayıs 1987 &0000000000000042.00000042 &0000000000000010.00000010 &0000000000000012.00000012 &0000000000000020.00000020 &0000000000000040.00000040 &0000000000000061.00000061 &0000000000000023.81000023,81
Machin, MelMel Machin  İngiltere 01987-5 Mayıs 1987 01989-11-29 29 Kasım 1989 &0000000000000130.000000130 &0000000000000059.00000059 &0000000000000027.00000027 &0000000000000044.00000044 &0000000000000225.000000225 &0000000000000179.000000179 &0000000000000045.38000045,38
Book, TonyTony Book  İngiltere 01989-11-29 29 Kasım 1989 01989-12-05 5 Aralık 1989 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000003.0000003 &0000000000000004.0000004 &0000000000000009.0000009 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Kendall, HowardHoward Kendall  İngiltere 01989-12-06 6 Aralık 1989 01990-11-05 5 Kasım 1990 &0000000000000038.00000038 &0000000000000013.00000013 &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000046.00000046 &0000000000000037.00000037 &0000000000000034.21000034,21
Reid, PeterPeter Reid  İngiltere 01990-11-11 11 Kasım 1990 01993-8-26 26 Ağustos 1993 &0000000000000136.000000136 &0000000000000059.00000059 &0000000000000031.00000031 &0000000000000046.00000046 &0000000000000199.000000199 &0000000000000166.000000166 &0000000000000043.38000043,38
Book, TonyTony Book  İngiltere 01993-8-27 27 Ağustos 1993 01993-8-27 27 Ağustos 1993 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
Horton, BrianBrian Horton  İngiltere 01993-8-28 28 Ağustos 1993 01995-5-16 16 Mayıs 1995 &0000000000000096.00000096 &0000000000000029.00000029 &0000000000000033.00000033 &0000000000000034.00000034 &0000000000000118.000000118 &0000000000000130.000000130 &0000000000000030.21000030,21
Ball, AlanAlan Ball  İngiltere 01995-6-30 30 Haziran 1995 01996-8-26 26 Ağustos 1996 &0000000000000049.00000049 &0000000000000013.00000013 &0000000000000014.00000014 &0000000000000022.00000022 &0000000000000049.00000049 &0000000000000070.00000070 &0000000000000026.53000026,53
Hartford, AsaAsa Hartford  İskoçya 01996-8-26 26 Ağustos 1996 01996-10-07 7 Ekim 1996 &0000000000000008.0000008 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 &0000000000000008.0000008 &0000000000000013.00000013 &0000000000000037.50000037,50
Coppell, SteveSteve Coppell  İngiltere 01996-10-07 7 Ekim 1996 01996-11-08 8 Kasım 1996 &0000000000000006.0000006 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000007.0000007 &0000000000000010.00000010 &0000000000000033.33000033,33
Neal, PhilPhil Neal  İngiltere 01996-11-09 9 Kasım 1996 01996-12-28 28 Aralık 1996 &0000000000000010.00000010 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000007.0000007 &0000000000000011.00000011 &0000000000000019.00000019 &0000000000000020.00000020,00
Clark, FrankFrank Clark  İngiltere 01996-12-29 29 Aralık 1996 01998-2-17 17 Şubat 1998 &0000000000000059.00000059 &0000000000000020.00000020 &0000000000000017.00000017 &0000000000000022.00000022 &0000000000000073.00000073 &0000000000000060.00000060 &0000000000000033.90000033,90
Royle, JoeJoe Royle  İngiltere 01998-2-18 18 Şubat 1998 02001-5-21 21 Mayıs 2001 &0000000000000171.000000171 &0000000000000074.00000074 &0000000000000046.00000046 &0000000000000051.00000051 &0000000000000261.000000261 &0000000000000192.000000192 &0000000000000043.27000043,27
Keegan, KevinKevin Keegan  İngiltere 02001-5-24 24 Mayıs 2001 02005-3-11 11 Mart 2005 &0000000000000176.000000176 &0000000000000077.00000077 &0000000000000039.00000039 &0000000000000060.00000060 &0000000000000299.000000299 &0000000000000223.000000223 &0000000000000043.75000043,75
Pearce, StuartStuart Pearce  İngiltere 02005-3-21 21 Mart 2005 02007-5-14 14 Mayıs 2007[1] &0000000000000096.00000096 &0000000000000034.00000034 &0000000000000019.00000019 &0000000000000043.00000043 &0000000000000103.000000103 &0000000000000111.000000111 &0000000000000035.42000035,42
Eriksson, Sven-GöranSven-Göran Eriksson  İsveç 02007-7-06 6 Temmuz 2007[2] 02008-6-02 2 Haziran 2008[3] &0000000000000045.00000045 &0000000000000019.00000019 &0000000000000011.00000011 &0000000000000015.00000015 &0000000000000051.00000051 &0000000000000058.00000058 &0000000000000042.22000042,22 İlk yabancı teknik direktör
Hughes, MarkMark Hughes  Galler 02008-6-04 4 Haziran 2008[4] 02009-12-19 19 Aralık 2009[5] &0000000000000077.00000077 &0000000000000036.00000036 &0000000000000015.00000015 &0000000000000026.00000026 &0000000000000129.000000129 &0000000000000101.000000101 &0000000000000046.75000046,75
Mancini, RobertoRoberto Mancini  İtalya 02009-12-19 19 Aralık 2009[5] 13 Mayıs 2013 &0000000000000142.000000142 &0000000000000086.00000086 &0000000000000026.00000026 &0000000000000030.00000030 &0000000000000274.000000274 &0000000000000126.000000126 &0000000000000060.56000060,56 FA Cup 2011, Premier Lig şampiyonluğu 2011–12
Kidd, BrianBrian Kidd  İngiltere 02013-5-13 13 Mayıs 2013 02013-6-14 14 Haziran 2013 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000050.00000050,00
Pellegrini, ManuelManuel Pellegrini  Şili 02013-6-14 14 Haziran 2013 Günümüz &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 İlk Avrupalı ​​olmayan teknik direktör

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]