Mako Mermaids

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mako Mermaids: Secret of Mako Island
TürFantazi
Drama
Gençlik
YazarSam Carroll
Anthony
Morris
Chris Roache
YönetmenColin Budds
Jeffrey Walker
BaşrolLucy Fry
Ivy Latimer
Amy Ruffle
Chai Romruen
Isabel Durant
Allie Bertram
Linda Ngo
Gemma Forsyth
Açılış müziği"I Just Wanna Be"
Bitiş müziği"I Just Wanna Be"
ÜlkeAvustralya
Diliİngilizce
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı68 (bölümleri listesi)
Yapım
Gösterim süresi24-25 dakika
Yapım şirketiZDF Enterprises
Yayın bilgileri
KanalTürkiye Disney Channel Türkiye
Yayın tarihi26 Temmuz 2013 - 28 Ağustos 2016
Kronoloji
İlişkili programlarH2O: Just Add Water

Mako Mermaids veya Mako Mermaids: Secret of Mako Island,H2O: Just Add Water'dan sonra Jonathan M. Shiff tarafından üretilen yeni deniz kızı temalı dizidir. 2013 yılında başlayan dizi Türkiye'de Disney Channel Türkiye tarafından ilk sezonu yayınlanmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sirena, Nixie ve Lyla Mako Adasında yaşayan deniz kızlarından birkaçıdır. Koloni, kutlamalar için bir süre bölgeden uzaklaşırken bu üç genç deniz kızı yuvayı korumakla görevlendirilmiştir. O sırada Mako Adasına arkadaşıyla kamp yapmaya gelen Zack'in dikkatini bir şey çekmiştir. Gizemli bir mağaraya giren genç, ay havuzuna düşer. Deniz kızları onu kurtarıp ormana bırakmıştır. Fakat Zack, su ile temasa girdiğinde değişen,su üzerinde özel güçlere sahip bir deniz adamına dönüşmüştür. Bundan haberi olan Sirena, Nixie ve Lyla bunu yuvadaki deniz kızlarıyla paylaşmak zorunda kalmıştır. Dünya'nın deniz kızlarından haberdar olmaması için sürü yuvayı terk etmiş ve Sirene, Nixie ve Lyla yuvada kalmış ve Zack'in güçlerini almakla görevlendirilmiştir. Fakat gelişen olaylar sonrasında Zack'in gücünün alınamadığının ve başka sırların olduğunu öğrenmişlerdir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lyla: Üç deniz kızının lideri olarak görülen sinsi ve akıllı kızdır. Zack'e ilgi duyar.
  • Sirena: Üç deniz kızı arasından en sessiz,sakin ve iyi olanıdır.
  • Nixie: Sık sık Lyla ile kavga eden üç deniz kızından biridir.
  • Zac Blakely: Kazayla ay havuzuna düşen sıradan bir çocuk. Güçlerini gizlemek için uğraşan sportmen çocuktur. Can kurtaranlık yapmaktadır.
  • Rita Santos: Karadan birine aşık olup onunla evlenen ve yeryüzünde yaşayan deniz kızıdır. Bir okulda müdürlük yapmaktadır. Üç deniz kızı onun deniz kızı olduğunu öğrenmiş ve Zack'in güçlerini alana kadar onun yanında kalmıştır. Rita, 3 deniz kızı için de bir öğretmen işlevi görür.