Magnum (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Magnum (dondurma) sayfasından yönlendirildi)
Magnum
TürGıda
SahibiUnilever
KökeniBelçika
Çıkış1989
Satış alanıDondurma
Web sitesiResmi sitesi

Magnum, İngiltere/Hollanda şirketi Unilever'in bir parçası olan ve birçok ülkede farklı isimlerle faaliyet gösteren dondurma markası Algida'nın bir ürünüdür.[1]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu an Magnum olarak bilinen ilk dondurmayı Belçika'da Ola laboratuvarı (Baasrode) Belçikalı çikolata üreticisi Callebaut ile işbirliği sayesinde yaratıldı ve geliştirildi. Bu, Danimarka'nın Frisko şirketi tarafından üretilen Nogger markası gibi bir üst sınıf dondurma idi. İlk satışına Ocak 1989'da Almanya'da başlatıldı. Orijinal Magnum (daha sonra Magnum Classic olarak değiştirildi) gerçek çikolata kaplamalı, bir sopa vanilyalı kalın bir bar oluşturuyordu. Orijinal Magnum 86 gram ağırlığında olup 120 ml hacmi vardı.

Magnum ayrıca 1994 yılında dondurma külahı ve 2002 yılında bir Dondurmalı Sandviç satmaya başladı. 1992 yılından başlayarak Magnum Badem, Çift Çikolata ve diğer lezzetleri yarattı. 2002 yılında Magnum sütlü çikolatalı, ahududulu dondurulmuş yoğurt çeşidini tanıttı. Ardından karamello, çikolatalı ve fındıklı çeşitleri tanıtıldı. Magnum 2003 yılında Avustralya ve Yeni Zelanda pazarına yerel Streets markasını almakla girdi. Magnum 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanadada Çift Karamel, Double Çikolata, Klasik, Badem, Beyaz ve Koyu çeşitlerini piyasaya sürdü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Magnum 6 Eylül 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. İngilizce Vikipedi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]