Magento

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Magento Commerce
Geliştirici(ler)Magento Inc.
İlk yayınlanma31 Mart 2008 (15 yıl önce) (2008-03-31)
Güncel sürümTopluluk sürümü 2.4.2-p1 / 11 Mayıs 2021
Programlama diliPHP, Zend Framework
İşletim sistemiÇoklu platform
TürE-ticaret uygulaması
LisansOSL Ver. 3 / AFL Ver. 3
Resmî sitesiwww.magento.com
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Magento, ücretli ve açık kaynaklı iki sürümü bulunan, toplamda 250.000[1] aktif müşteri tarafından kullanılan, B2B ve B2C online satış platformudur.

Gartner tarafından en iyi e-ticaret altyapısı[2] olarak seçilen Magento, birçok orta ve büyük ölçekli şirket tarafından kullanılmaktadır.

Magento Commerce sürümünün en iyi bilinen özellikleri ise; Content Staging (ileri tarihli değişiklik), Magento B2B, Magento BI (Business Intelligence), Virtual Merchandising, Dinamik Müşteri Segmentasyonu, Gift Card ve daha fazla modül bu sürüm ile birlikte gelmektedir.

Magento Commerce lisans fiyatlaması kurulacak sitenin yapısına, sunucu seçeneklerine (Magento Cloud Server ya da On-Premise) ve satış hacmine göre Adobe Commerce ekibi tarafından belirlenmektedir.

Genellikle tercih edilen Magento Cloud Starter plan ile birlikte 1 yıllık lisans ücreti en alt seviyede $25.000 fiyatla başlamaktadır.

Magento Open Source için ise açık kaynaklı yazılım olduğu için bir lisans ücreti bulunmamaktadır, tamamen ücretsizdir.

Sürümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Magento Open Source (eski Community Edition)[değiştir | kaynağı değiştir]

Magento topluluğu tarafından özgür yazılım lisanslarıyla dağıtılan Magento Community Edition (CE), sık aralıklarla güncellenen ve tamamen ücretsiz olarak dağıtılan bir üründür.

Magento Commerce (eski Enterprise Edition)[değiştir | kaynağı değiştir]

Magento Enterprise, özgür yazılım topluluğunca geliştirilen Magento Community Edition ile aynı kod tabanını kullanmakla beraber, önemli farklara sahiptir.

Magento Enterprise Edition, topluluk sürümünde var olmayan eklenti ve özellikleri sunan, ücretli bir sürümdür. Birbirinden farklı sanal mağazaları birleştirme, ayırma ve yönetme gibi sıra dışı özelliklerinin yanı sıra; elektronik hediye kartı tanımlama, gelişmiş kampanya yönetimi gibi süreçlerde ayrıntılı çözümler sunar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 25 Magento Statistics You Need in 2020 to Boost Your Online Business https://hostingtribunal.com/blog/magento-statistics/ 13 Mayıs 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ Adobe (Magento) Named a Leader in 2019 Magic Quadrant for Digital Commerce https://magento.com/resources/adobe-named-leader-2019-magic-quadrant-digital-commerce 10 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]