Mack Trucks

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mack sayfasından yönlendirildi)
Mack Trucks
Kuruluş1900
Genel merkeziGreensboro, Kuzey Karolina, ABD
SahibiVolvo
Web sitesiSitesi

Mack Trucks, Amerikan bir ticarî araç üreticisidir. Şirket 1900 yılında Mack Brothers Company olarak kurulmuştur ve 2001 yılından beri İsveçli Volvo Group'un bir parçasıdır.[1]

Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mack markası, ABD'de öncelikle uzun mesafeli taşımacılık ve inşaat sektörüne yönelik ağır kamyonlarıyla tanınır. Sağlam araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve bu da Amerika'da "Mack kamyonu gibi üretilmiştir" deyimine dönüşmüştür. Kuzey Amerikalı kamyon üreticileri için alışılageldiği üzere, özellikle serbest çalışan kamyoncular arasında büyük bir popülerliğe sahip olan uzun çekişli araçlar, Mack'in ürün yelpazesinde önemli bir rol oynamaktadır. Öte yandan, ABD'li üreticiler için alışılmadık olan şey, Mack'in geleneksel olarak kendi araçları için dizel motorları ve şanzımanları kendisinin geliştirmesidir. Oysa diğer Kuzey Amerika ağır hizmet kamyonlarında bu parçalar, genellikle tedarikçilerden gelir (örneğin Caterpillar veya Cummins'ten dizel motorlar, Eaton veya Allison'dan şanzımanlar) ve alıcı tarafından serbestçe seçilebilir. Bu durum, Mack'in de bazı modellerde sunduğu bir seçenektir.[2]

Mack Trucks'ın yönetim merkezi, 2009 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde Allentown şehrinde idi.[3] Daha sonra Kuzey Karolina eyaletinin Greensboro şehrine taşındı.

Mack markası ile ürünleri Lehigh County, Salem, Virginia'da ve Hagerstown, Maryland'da üretilir. Ayrıca Avustralya ve Venezuela'da ek montaj tesislere sahipler. Ayrıca Hayward, Kaliforniya ve Oakville, Ontario'da Mack fabrikası da vardı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "A History of Mack Trucks - Lehigh Valley MarketplaceLehigh Valley Marketplace". web.archive.org. 12 Mart 2016. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2023. 
  2. ^ "I Want It, I Want It: YOU CAN'T HAVE IT!". web.archive.org. 9 Ocak 2009. 9 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]