Ustura (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Machete (film) sayfasından yönlendirildi)
Ustura
Machete film posteri
Machete
YapımcıRobert Rodriguez
Elizabeth Avellan
Rick Schwartz
SenaristRobert Rodriguez
Álvaro Rodriguez
OyuncularDanny Trejo
Don Johnson
Robert De Niro
Jessica Alba
Michelle Rodriguez
Lindsay Lohan
DağıtıcıMGM, The Weinstein Company
Süre105 Dakika
Dilİngilizce
Bütçe$10.5 milyon[1]
Hasılat$33,399,114 [1]

Ustura veya özgün İngilizce ismiyle Machete, 2010 yapımı Amerikan aksiyon filmidir. Yönetmenliğini Robert Rodriguez ile Ethan Maniquis üstlendiği filmin başrolünde Danny Trejo oynamıştır. İçinde bulunduğu çete tarafından ihanete uğrayan Machete'nin çetenin liderinden intikam alması vahşi bir görsellikle anlatılan filmde ayrıca diğer başrol oyuncuları da Robert De Niro, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Don Johnson, Michelle Rodriguez ve Steven Seagal da bulunmaktadır. Film, ABD'de 3 Eylül 2010 tarihinde vizyona girmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşırı vahşet, aşırı kan, aşırı acımasızca insan öldürmeler, soğuk kanlı katiller ve güzel kadınlar. Ayrıca aksiyon kamerası, tıpkı 80'li yılların filmlerinden fırlamış gibi.Yönetmenin Grindhouse ikilemesinde de yaratılmış ve "Machete" ismi ile yine aynı aktör Danny Trejo tarafından canlandırılmış bir bölüm var. Rodriguez'in Grindhouse içerisinde yazıp yönettiği sahte bir fragman videosunda bulunan Machete, bu film ile de doygunluk veriyor.

Birçok ünlü oyuncunun rol aldığı filmde en dikkat çekici olanlar ise Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Steven Seagal, Lindsay Lohan ve Robert De Niro. Bu kadroyu bir arada görmek gerçekten çok eğlenceli. Ve herkes filmin bir yerinde bir dönüşüm geçirerek sizleri gülümsetiyor. Ancak Machete'nin en önemli özelliklerinden birisi de hiç beklemediğiniz anda hiç beklemediğiniz karakterlerin filme dahil olup, filmden çıkmaları. Bu şaşırtmacaları daha önceki filmlerinde de kullanan Rodriguez bunun peşini bırakmayacak görünüyor.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakter
Danny Trejo Machete Cortez
Robert De Niro John McLaughlin
Jessica Alba Sartana Rivera
Michelle Rodriguez Luz
Lindsay Lohan April Booth
Rose McGowan Ginger
Jeff Fahey Michael Booth
Cheech Marin Padre
Steven Seagal Rogelio Torrez
Don Johnson Von Jackson
Tom Savini Osiris Amanpour
Cheryl Chin Torrez
Daryl Sabara Julio
Shea Whigham Sniper
Alicia Rachel Marek June Booth

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Machete (2010)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2010. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010.