M.I. High

Vikipedi, özgür ansiklopedi
M.I. High
FormatMacera
BaşrolBel Powley (1-2)
Moustafa Chousein-Oglou (1-2)
Danny John-Jules (1-2)
Jane Cameron (1-2)
Chris Stanton (1—)
Jonny Freeman (3—)
Natasha Watson (6—)
Oyiza Momoh (6—)
Sam Strike (6—)
Oscar Short (6—)
Ruby Jones (6-)
Rachel Petladwala (1-5)
Charlene Osuagwu (3-5)
Ben Kerfoot (3-5)
Channelle Owen (3-5)
Ülke ABD
Bölüm sayısı88
Yapım
Gösterim süresi23-25 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi1 Ocak 2013-
Dış bağlantılar

M.I. High, CBBC yapımı macera-aksiyon dizisidir. Birkaç farklı sezondan oluşan dizi her sezonda farklı oyuncularla devam etmektedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

M.I.9 yeni nesil ajan yaratmaya çalışan bir kuruluştur. Demode olan ajanların yerine genç ve donanımlı kişiler aramaktadır. Bu kişiler kötülerin bakmaya akıl etmeyecek yerlerde şüphelenmeyeceği kişiler olmak zorundadır. Bu yüzden okul binalarının gizli bir bölümünde tam donanımlı bir karargâh tasarlamışlardır. Amaç başta S.K.U.L.L. ve K.O.R.P.S olmak üzere Dünya'yı tehdit eden yasadışı örgütleri durdurmak için güçlü ajanlar eğitmektir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ajanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Blane Whittaker(1-2. sezon): Daisy ve Rose ile birlikte ilk seride yer alan ajandır. Tembel ve esprili bir kişiliğe sahiptir. Diğer yandan karetede siyah kuşağa sahiptir. Daisy'den hoşlanmaktadır.
  • Daisy Millar(1-2. sezon): Daisy ve Rose birlikte ilk seride yer alan ajandır. Popüler ve süslü bir zengin kızıdır. Blane'den hoşlanmaktadır.
  • Rose Gupta(1-5. sezon): İlk seride Blane ve Daisy, daha sonra Oscar ve Carrie ile çalışan yer alan ajandır. Çok zekidir, deneyler yaparak birçok sırrı çözmüş,yeni cihazlar üretmiştir. Diğer yandan insan vücudunun zayıf noktalarını bilir ve kişiyi bayıltabilir. Okulda ise kendi halinde takılan,inek öğrenci diye dalga geçilen bir kızdır.
  • Oscar Cole(3-5. sezon): Babası yıllar önce öldü sanılan,annesi düşman S.K.U.L. örgütüne çalışan bu nedenle M.I.9'un sahiplendiği ajandır. Tanık programında olan Oscar, kendi ismini kullanmamaktadır. Bunlar dışında çok iyi kılık değiştiren,14 farklı dil konuşan bir ajandır. Birlikte çalıştığı Carrie ve Rose ile yakın bağlar kurmuştur.
  • Carrie Stewart(3-5. sezon): Rose ve Oscar ile birlikte çalışan sportmen, hiperaktif ajandır
  • Zoe London(6.sezon): S.K.U.L.L da büyük efendinin en büyük silahıdır. Mastermind'in D.N.A sından yapılmıştır. 6. sezonun 1. bölümünde (the fall of S.K.U.L) M.I High'a katılmıştır. (v.9.5.z.o.e.) en iyi arkadaşı Aneisha Jones'tur. Byron'ın şarkılarını sever. Daniel Morgan dan hoşlanmaktadır. Birkaç bölümde bazı kişiler Zoe ile Dan'in çıktığını sanmıştır. fakat 4. bölümde Dan, Zoe'ye çıkma teklif etmiştir. Zoe'de kabul etmiştir. The Final End Game bölümünde Zoe'yi Mastermind'dan Dan kurtarmıştır. Çok iyi dövüşür. Fakat 7. sezonda dünyadaki 80 kardeşini bulmak için M.I. High'den ayrılmıştır.
  • Aneisha Jones (6-7. sezon): En iyi arkadaşı Zoe'dir. Zoe ve Dan'e Romeo ve Julıet demektedir... Çok iyi kılık değiştirebilir. Frank ve Stella'nın arasını yapmaya çalışmaktadır.
  • Tom Tupper (6-7.sezon): Çok iyi bir hackerdır. NASA'nın sistemini hackleyip Tom yazmıştır. Esprili bir kişiliği vardır. Şu ana kadar hiç kimseyle çıkmamıştır, kızlarla arası iyi olması bakımından Dan'i kıskanır.
  • Daniel Morgan (6-7.sezon) : Çevikliğinden ve çok iyi dövüştüğünden dolayı M.I. High'a katılmıştır. Zoe'den hoşlanmaktadır. Kızlar arasında cok populerdır. Melissa ve sınıftakı dıger kızlar ondan hoşlanmaktadır.
  • Keri Summers(7. sezon) : Zoe, Kloe ve Libi'nin kızkardeşidir. Mastermind'ın D.N.A sından yapılmıştır, kod adı (J45k3r1)'dır. Modaya ve makyaja cok düşkündür. Hatta ilk bolumde ajan kıyafetinin kırmızısı olup olmadığını sormuştur. Çok hızlı öğrenir. Stella ve Dan onun iyi ajan olmadığını düşünürler.