Mürşid Ağa Bağ

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mürşit Ağa Bağ sayfasından yönlendirildi)
Mürşid Ağa Bağ
Doğum30 Ekim 1968 (55 yaşında)
Suruç, Şanlıurfa, Türkiye
MeslekOyuncu

Mürşid Ağa Bağ (d. 30 Ekim 1968, Şanlıurfa), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.[1]

Devlet Konservatuvarı'ndan 1993 yılında mezun olmuştur. 2 yıl çalıştığı Şehir Tiyatroları'ndan kadro alamadığı için ayrılmak zorunda kalmıştır. Kısa bir süre Devlet okullarında Tiyatro Öğretmenliği yapmıştır. Televizyon ekranına ise Alıştık Artık adlı programla başlamış ve ardından Affet Bizi Hocam, Üvey Baba ve Kurt Kapanı adlı dizilerde rol almıştır.Daha sonra Kınalı Kar ve Mihrali dizisinde görev yapmıştır.2008 yılında ise Samanyolu TV'de yayınlanan Hakkını Helal Et dizisinde başrol oyuncusu olarak Murat karakterini canlandırmıştır.

Hakkını Helal Et Dizisinde My Name is Earl'nin başrol karakteri ile benzetildi. Bununla ilgili her yerde söylentiler dolaştı .Dizinin yapımcısı ise bunu sonradan fark ettiklerini söyledi. Kesinlikle hiçbir ilişkisinin olmadığını söylediler.[2]

Mürşid Bağ; oynadığı Yeşeren Düşler, Şeytan, Kurt Kapanı, Üvey Baba, Alıştık Artık, Mihrali gibi dizi ve sinema filmleri sayesinde tanınmıştır. Mihrali karakteri ile ilk olarak adını duyurmuştur. Ayrıca 7 Ocak 2011'de Türkiye'de vizyona giren Said Nursî'nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminde Said Nursî'yi canlandırmıştır.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mürşit Ağa Bağ". 21 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2008. 
  2. ^ "'Hakkını Helal Et' kültürümüzün ürünü". 19 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]