Místico

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Místico
Místico (Ocak 2006)
Doğum adıLuis Ignacio Urive Alvirde
Doğum22 Aralık 1982 (41 yaşında)[1]
Meksiko, Meksika[2]
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıAstro Boy
Carístico
Dr. Karonte, Jr.
Komachi (III)
Místic 2.0
Místico
Myzteziz
Sin Cara (I)
Sin Cara Azul
Boyu1,70 m (5 ft 7 in)[2][3]
Kilosu82 kg (181 lb)
EğitenTony Salazar[4]
Dr. Karonte[1]
Fray Tormenta[4]
Başlangıç30 Nisan 1998[1]

Luis Ignacio Urive Alvirde ya da bilinen adıyla: Místico (d. 22 Aralık 1982), Meksikalı maskeli profesyonel güreşçi. Şu anda Carístico ring adıyla Consejo Mundial de Lucha Libre'de güreşmektedir.

Urive, Mart 2011'den Ekim 2013'e kadar, Sin Cara (İspanyolcada "Yüzsüz") ring adıyla WWE'de çalışmıştır.[5][6] WWE'yi bıraktıktan sonra Sin Cara ring adını kullanmaya devam ederek Meksika'nın bağımsız promosyonlarında ve WWL'de çalışmıştır. Sonra Şubat 2014'te Asistencia Asesoría y Administración (AAA) ile anlaşmış ve Myzteziz ring adını kullanmaya başlamıştır. Ekim 2015'te AAA'dan ayrıldıktan sonra ring adını Carístico olarak değiştirmiştir.

Urive, "Dr. Karonte" adıyla güreşen Manuel Almanza'nın oğludur. Kardeşleri Astro Boy, Argos, Argenis ve Mini Murder Clown da kendisi gibi güreşçidir.[7] Yine profesyonel güreşçi olan Magnus'un kuzeni ve Tony Salazar'ın yeğenidir.

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğitimi ve Kariyerin Başları (1998–2003)[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanza profesyonel güreşteki ilk maçını 30 Nisan 1988 tarihinde, dayısı Tony Salazar'ın Booker'ı olduğu Consejo Mundial de Lucha Libre adlı federasyonda yaptı. Almanza o zamanlar sadece 15 yaşındaydı ve de Dr. Karontes, Jr adı altında güreşti. 2000 yılında ring adını Astro Boy olarak değiştirdi. Bunun sebebi ise İgnacio'nun abisi ölmüştü ve Astro Boy onun ringteki adıydı. Almanza onu ödüllendirmek için bunu yaptı. Daha sonraları İgnacio kardeşi Astro Boy II ile takım olarak bir süre takım maçlarında bulundu. 2003 yılında Sin, Japonya'ya gitti ve orada Mickinoku Pro Wrestling adlı federasyonda Komachi adı altında bir süre güreşti.

Consejo Mundial de Lucha Libre[değiştir | kaynağı değiştir]

El Principe de Plata y Oro (2004–2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

2004'te Almanza, Meksika'ya döndüğü zaman yeni bir Gimmick benimsedi ve adını değiştirdi. Ring adı artık Mistico'ydu. Almanza CMLL'de Debut'unu yapmadan önce Fray Tormento ile bir süre çalıştı ve de o zamanlar çok zorlandı. Çok ağır bir eğitimden geçti. CMLL 2004 yılında Mistico'yu El Sagrado ile bir hikâyeye sokacaklardı ama bazı sebeplerden dolayı bu olay iptal oldu.Debut'undan sonra Mistico Volador, Jr. ve Misterioso II ile takım olarak, 2. ve 3. maçını gerçekleştirdi. 6.kez düzenlenen Leyenda de Plata turnuvasına katılsa da ilk raundda elendi.2004'in sonraki zamanlarında Mistico El Hijo del Santo ile takım olarak Gran Alternative adlı turnuvayı kazarak adını duyurdu. Mistico bu turnuvayı kazandıktan sonra El Principe De Plata y Oro (Gümüş ve Altının Prensi) olarak tanınmaya başlandı. Mistico bu takma adı kıyafetlerine de yansıttı ve de gri ve sarı renkler kullanmaya başladı.Mistico'nun bu başarısından sonra Bookerlar onu bir süre Face kişiler ile takım yaparak Los Guerreros del Infierno ve La Furia del Norte. adlı Heel gruplara karşı dövüştürdüler. Mistico underdog stili ile ünlü olmaya başladı ve onun uçarak Arm-drag yaptığı hareket bütün Meksika tarafından tanındı. Wrestling Observer Mistico'yu 2006 yılında "Yılın En İyi Performansı","Şok Yaratan İsim" ve En İyi Flyer" seçtiler. Ayrıca PWI sitesinin en iyi 500 güreşçi listesine girdi. (2007 yılında)

2005 yılında, Sin Cara bir kez daha Face isimler ile takım olarak Heel gruplar ile dövüştü.İlk kemerini 11 Şubat'ta Averno adlı güreşçiyi yenerek kazandı. İlk kemeri NWA World Middleweight Championship 'di. Bu maçta fanlar Mistico'ya muhteşem bir tezahürat yaptılar. 2 hafta sonra, ilk ME maçına çıktı. Los Guerreros adlı Stable'ın lideri Ultimo Guerrero'yu yendi. Mistico bir süre önemsiz maçlara çıktıktan sonra, Perro Aguayo, Jr. ile büyük bir feuda girdi. Perro'yu ilk olarak yendi. Ardından ikili birisinin maskesinin, diğerinin ise saçının ortada olduğu bir maçta karşılacaklardı ama Bookerlar bu maçı bir Eight Man Cage maçına dönüştürdü ve son kalan maskesini veya saçını koruyacağını söylediler. Maçı kazanan isim Mistico oldu.Eylül ayında, Ultimo Guerrero'yu bir kez daha yenerek bu feuddan galibiyet ile ayrılsa da maçtan sonra ona Atlantis adlı güreşçi saldırdı.Atlantis ile bir iki maçta karşılaştılar ve de bütün maçları kazanan Mistico oldu.

2006 yılında Mistico Meksika'nın en büyük yıldızı olarak bilinmeye başladı. 8 şovun ME'inde yer aldı, 10 kişinin önünde güreşti. Yılın başında Black Warrior ile takım olarak iki kez CMLL Tag Team Championship kemerini kazandı. İkincisini kaybetmelerinin sebebi Black'di, Black, Mistico'ya saldırdı, ikili bir süre feudda bulundular. Black, Japonya'ya gitti. Mistico Negro Casas ile takım olarak, Averno ve Mephisto'yu yendi ve bir kez daha CMLL Tag Team kemerini kazandı. Black, Japonya'dan döndü ve Mistico'ya ilk Single maç yenilgisini tattırdı. Ayrıca Mistico'nun NWA Middleweight Championship kemerini de elinden aldı. 29 Eylül'de, Mistico Black Warrior'u 73.kez düzenlenen Anniversary show'Da yendi ve de feuddan üstün ayrılan isim oldu. 10 Nisan 2007'de Mistico Memphisto'yu yenerek CMLL World Welterweight Championship kemerini kazandı.

2007'de WWE ona kontrat önerdi ama CMLL ile kontartı olduğu için Mistico kabul edemedi.Bu kontartın önerilmesinde en büyük rolü oynayan kişi Rey Mysterio'ymuş. 2008'in Mart'ında TNA Mistico'ya kontrat önermiş, Mistico bu kontratı da kabul edememiş çünkü CMLL izin vermemiş.10 Mart 2008'de, Mistico Hector Garza ile bir kez daha CMLL World Tag Team kemerini aldılar. Nisan'da, ikilinin bir maçı Double DQ ile bitince kemer boşta ilan edildi. İkili bir süre TT kemeri feudunda kaldılar, bir kere kazandılar ama kazandıkları kemeri Aralık'ta kaybettiler.

20 Mart 2009'da, Mistico CMLL World Welterweight Championship kemerini Negro Casas'a kaybetti. Mistico bir süre Stable'lar ile uğraştı, başka Face isimler ile Tag olarak onlara karşı dövüştü. 11 Aralık 2009'da Mistico t El Sagrado, Blue Panther, El Terrible, El Felino, El Texano, Jr., Hijo del Fantasma ve Naito'nun bulunduğu bir kafes maçını kazanarak kariyerine büyük bir başarı katmış oldu.

Volador Jr ile Feudu (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

2 Ocak 2010'da Mistico Averna ile takım olarak birkaç turnuvaya takıldı ve de maçlarda bulundu.Bir maçlarında ikili birbirlerinin hareketlerini kullanarak maçı kazanarak herkesi şaşırttılar. Katıldıkları bir turnuvada Mistico ikinci raundda hile ile Volador, Jr'a kaybetti, Mistico mikrofonu aldı ve "Bu Meksika'ya hakaretttir" dedi ve Volador'A meydan okudu.İkili Super Libre (Kural Yok) maçında karşılaştılar. Maç 6 Şubat 2010'da gerçekleşti. Maç sırasında Volador Mistico'nun aynı geçen maçta yaptığı gibi maskesini çıkardı ama bu sefer başka bir maske çıktı, Mistico bu olay ile maçı kazandı. Maçtan sonra Mistico, maç sırasında şöyle bir söz söylemişti ve bu söz ünlü oldu; “¡Yo soy la máxima figura de la lucha libre!”(Ben güreşteki en iyi isimim!) 12 Şubat 2010'da Volador'u bir maçta yenerek aldığı Mexican National Light Heavyweight Championship kemerini Volador, JR'a verdi. (Maçı kaybetti)

26 Şubat'ta yapılan bir Fatal 4 Way maçta Mistico Volador, Jr., La Sombra ve El Felino'yu yendi. Bu maçtan sonraki maçlarında Mistico bir kez daha técnico stili ile güreşmeye başladı. Mistico CMLL'de ün sahibi olduktan sonra Rudo stili ile dövüşüyordu. Mistico'nun Volador, JR ile olan feudu Mayıs 2010'da devam etti. İkili bazı kişilerle takım olarak dövüştü. Genellikle kazanan Mistico oldu.12 Temmuz 2010'da, Promociones Gutiérrez adlı şovda Mistico maskenin ortada olduğu ve 10 kişinin yer aldığı bir maçta yer aldı ve maçı kazanan isim oldu. Bu takımların yer aldığı bir şovdu, Mistico'nun takım arkadaşı El Oriental'di.Son maçta bir sürpriz yapıldı ve takımdaki kişilerin dövüşeceği söylendi ve maskede ortada olacaktı. Mistico takım arkadaşı El Oriental'i yenerek turnuvayı kazandı.

Uluslararası Gezi (2008–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

Mistico sadece Meksika'da güreşmedi, Meksika dışında birçok ülkede de güreş faaliyetinde bulundu.2008 Temmuz'da, Çin'de güreşmeye başladı, Pekin'de düzenlenen olimpiyatlarda yer aldı. Mistico 4 Ocak 2009'da, New Japon Pro Wrestling federasyonunda güreşmeye başladı. Mistico o federasyonda IWGP Junior Heavyweight Championship kemeri kazandı. Birkaç kez Face isimler ile takım olarak dövüştü, neredeyse her maçını kazandı.

WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahte Sin Cara ile Feudu (2011–2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Urive, 2011-2013 yıllarında Sin Cara olarak güreşti.

30 Ocak 2011'de, SuperLuchas Magazine Mistico'nun WWE ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Mistico'nun WWE'deki adı Sin Cara olarak konuldu. Sin Cara'nın bizim dilimizdeki anlamı; "Yüzsüz . 25 Mart 2011'de Sin Cara, WWE'deki ilk maçını Illionis'te bir Live Event'de Primo'yu yenerek yaptı. Sin Cara WWE TV Debut'unu 4 Nisan 2011 tarihinde yaptı. O şovda Sheamus, Daniel Bryan'ı dövüyordu, Mistico geldi ve Sheamus'a saldırdı. Ve de büyük bir etki yaratmış oldu. Aynı hafta Smackdown'da Sin, Jack Swagger'a saldırdı. 11 Nisan 2011'de olan Raw'da Sin Cara, Primo ile Raw'da dövüşerek ring içi Debut'unu da yapmış oldu. Bundan sonraki hafta İngiltere'de olan Raw'da, Sin Cara, John Cena ile takım olarak WWE şampiyonu The Miz'i ve Alex Riley'i yendi. Sin Cara 2011 Draft'ta Smackdown'a Draft edildi.

29 Nisan'Da yayınlanan Smackdown'da Sin Cara, Jack Swagger'ı yenerek Smackdown'daki ilk maçını kazanmış oldu. Sin Cara 16 Mayıs'taki Smackdown'da Daniel Bryan'ı Chavo Guerro'nun yardımı ile yense de bu durumdan hiç hoşnut olmadı. Ertesi hafta Chavo, Daniel Bryan'a saldırırken gelip Daniel'ı kurtardı. Over The Limit'te Sin Cara Chavo Guerrero'yu yendi. Ertesi haftalarda Cara, Daniel Bryan ile takım olarak, Cody Rhodes ve Ted Dibiase ikilisi ile bir feuda girdi. Daniel Bryan, Ezekiel Jackson gibi isimlerle takım olarak defalarca altılı takım maçlarında bulundu. Money In The Bank’te Smackdown merdiven maçında sakatlandı ve ekrandan uzak kaldı. Ancak aslında Cara, WWE’nin steroid testini geçememiş ve 30 günlük bir ceza almıştı. Bir süre ekranlardan kaybolsa da WWE onun etkisini devam ettirebilmek için FCW’dan Hunico’yu Cara kılığına sokup 13 Ağustos tarihli Smackdown şovunda Tyson Kidd’e karşı güreştirdi.

Sin Cara, Meksika'da birçok TV programında gözüktü, bunların dışında Meksika'da onun adına yazılmış birkaç şarkı bulunuyor.

2 hafta Hunico, Sin Cara kılığında güreşti. 2 hafta sonra yeniden Hunico’nun Sin Cara kılığında olduğu bir maçta Sin Cara geri döndü ve ring içinde ikili birbirlerine girdi. Bir hafta sonra WHC için tüm Smackdown Battle Royal'a çıktı Sin Cara ile Hunico aynı kıyafet ile ringdeydi Hunico, Cara tarafından elendi ancak Hunico tekrar ringe girdi hakemlerde Sin Cara ile Hunico’yu karıştırıp Sin Cara’yı ringden çıkardı ve elendiğini söyleyerek arka alana gönderdi. Bir hafta sonra Sin Cara ringde galibiyeti kutlarken ekranda Hunico görünür. Üstünde halen Sin Cara kıyafeti vardır ancak siyah olmuştur. "Black Sin Cara başına bela olacak" der ve görüntü sonlanır. Bir hafta sonraki Smackdown’da WWEC Alberto Del Rio ile olan maçını kaybettikten sonra yerde yatarken Hunico gelir ve Sin Cara’ya salırır. Hell In Cell’de bir maç olacağını ve kazananın maskesinin kalacağını söyler. Hell In Cell’de maça çıkarlar ve maçı Sin Cara kazanır. Hunico’da maskesini çıkarır ve maskesiz devam eder. Hell In Cell’den sonra pek maça çıkmaz. Survivor Series’de ayarlanan Team Wade Barrett vs Team Randy Orton maçında Wade’nin takımına Hunico’nun girmesiyle Sin Cara da Randy Orton’un takımına girer. Ancak maç sırasında sakatlanır ve uzun bir süre görünmez. Ve son dönemde geri döner. Kırmızı bir kıyafet ile grünür ve Drew, Tyson ve Heath Slater’ı yener.

Sin Cara eski rakibi Hunico'yu RAW'da bir kez daha yener. 17 Haziran'da No Way Out'ta Hunico'yu bir kere daha mağlup eder. Sin Cara 9 Temmuz Smackdown'da MITB maçı katılımcılarının belirleneceği maçta Heath Slater'ı yener ve Smackdown MITB maçına dahil olur. Money In The Bank maçını Dolph Ziggler kazanır.

Rey Mysterio ile Takım Oluşu (2012–2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sin Cara, Cody Rhodes'la ufak bir feuda girer. 10 Ağustos'ta Smackdownda maçta Sin Cara, Rhodes'u yener. 20 Ağustos'ta altılı takım maçında da Sin Cara, Rhodes'u tuş eder. 14 Eylül'de Sin Cara Kıtalararası şampiyon The Miz'i kemerin ortada olmadığı maçta yener. Night Of Championsta Kıtalararası kemer için Sin Cara vs Miz vs Rey vs Rhodes maçı düzenlenir. Maçta Miz kemerini korur. Bir sonraki gece RAW da Sin Cara, Rey ile takım olur ve Epico ve Primo ikilisini yener. Maçtan sonra Prime Time Player Rey ve Sin Cara'ya saldırır. Sonraki hafta takım şampiyonluğu için contender turnuvası düzenlenir. İlk turda Sin Cara ve Rey, Primo ve Epico'yu yener. Bir sonraki turda Prime Time Playersıda yenerler fakat finalde Team Rhodes Scholarsa yenilirler. 18 Kasım'da Survivor Series'de Sin Cara ve Rey; Brodus Clay, Justin Gabriel ve Tyson Kidd'le takım olur ve geleneksel Survivor Series maçta Prime Time Players Epico ve Primo ve Tensai'yi yenerler. TLC'de Sin Cara ve Rey, Team Rhodes Scholarsla takım kemerleri için bir numaralı contender masa maçında karşı karşıya gelirler. Maçın sonunda Cody iplere tırmanan Sin Cara'yı masaya doğru iter masa kırılır ve maçı Team Rhodes Scholars kazanır. Smackdown'da Shield'ın saldırısında Sin Cara sakatlanır. Royal Rumble'da geri döner ve 29. sıradan girer fakat Ryback'e elenir. Bir sonraki hafta Smackdown'da Sin Cara ve Rey Takım şampiyonları Team Hell No yu kemerlerin ortada olmadığı maçta yenerler. Sonra Sin Cara sakatlanır ve şovlardan çekilir. Birkaç ay sonra 10 Mayıs'ta house showda döner. Adrian Neville ve Bo Dallas'la takım olup Michael McGillicutty (Curtis Axel) ve Prime Time Playersı yenerler. 15 Mayıs Main Event'ta Sin Cara televizyona döner ve kemerin ortada olmadığı maçta Kıtalararası şampiyon Wade Barrett'ı yener. 24 Mayıs Smackdown'da Sin Cara, Curtis Axel'a yenilir. 19 Ağustos tarihli RAW’da Alberto Del Rio ile maçı sırasında Sin Cara’nın parmağı yerinden oynadı. Sin Cara'yı oynayan Luis Ignacio Urive Alvirde’nin son maçı ise 19 Ekim'de yine Alberto Del Rio’ya karşı bir live eventte oldu.

2014 Ocak sonu Mistico Şubatın 1'inde Meksika’da güreşe döneceğini açıkladı. Bundan birkaç gün sonra yayınlanan röportajda WWE’den ayrıldığını açıkladı, ayrıca Urive Sin Cara karakterinin kendine ait olduğunu iddia etti ve WWE’yi Meksika’da kullandığı stille güreştirmemekle suçladı. Bu iddialara rağmen Hunico, Sin Cara karakterini oynamaya devam edecekti. 26 Mayıs 2014 tarihinde Urive WWE’den resmi olarak serbest bırakıldı. AAA ile anlaştıktan sonra Urive yeni ring ismi olarak “Myzteziz”i seçti, ayrıca AAA dışında Sin Cara olarak güreşmeye devam edebileceğini de açıkladı.

Asistencia Asesoría y Administración (2014–2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer Şirketler (2014–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Güreşte[değiştir | kaynağı değiştir]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Rosas Plata, Arturo (18 Eylül 2009). "La Hora Cero!". Ovaciones (İspanyolca). Meksika, DF: Editorial Ovaciones, S. A. de C.V. ss. 17-18. Número 21713 Año LXII. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  2. ^ a b "Sin Cara". World Wrestling Entertainment. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2011. 
  3. ^ "Statistics for Professional wrestlers". PWI Presents: 2008 Wrestling Almanak and book of facts. Kappa Publications. ss. 66-80. 2008 Edition. 
  4. ^ a b c Muñoz, Javier (18 Eylül 2009). "Místico contra Negro Casas: ¡Por el honor!". Box y Lucha (İspanyolca). 23 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2015. 
  5. ^ "Sin Cara Joins WWE". World Wrestling Entertainment. 24 Şubat 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2011. 
  6. ^ "Luis Urive's 2013 WWE matches, from WrestlingData.com". 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  7. ^ "Sin Cara está fuera de WWE". MedioTiempo (İspanyolca). 24 Ocak 2014. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2014. 
  8. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Verano2014 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  9. ^ "Pro Wrestling Illustrated 500 – 2008: 17 Mistico". Pro Wrestling Illustrated. Blue Bell, Pensilvanya, Amerika Birleşik Devletleri: Sports and Entertainment publications LLC. Ağustos 2008. s. 50. October 2008. 
  10. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; RawApril112011 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  11. ^ a b Parks, Greg (6 Mayıs 2011). "Parks' WWE SmackDown report 5/6: Ongoing "virtual time" coverage of the show, including Christian's Championship Celebration". Pro Wrestling Torch. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2011. 
  12. ^ "Shows". WWE (İngilizce). 28 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2023. 
  13. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; SmackDown093011 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  14. ^ Caldwell, James (3 Eylül 2012). "Caldwell's WWE Raw results 9/3: Ongoing "virtual-time" coverage of live Raw – Punk returns home, Anger Management". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2012. 
  15. ^ a b c d e f g h i Trionfo, Richard. "WWE Main Event Report: Shield vs. Usos and Henry; Divas in Action; Sin Cara Versus Curtis Axel With Paul Heyman's Commentaty in a New Light". PWInsider. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2014. 
  16. ^ a b c "Mistico Profile". CageMatch. 1 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2011. 
  17. ^ Tedesco, Mike (13 Mayıs 2011). "Smackdown Results – 5/13/11". WrestleView. 7 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2011. 
  18. ^ Tedesco, Mike (11 Nisan 2011). "Raw Results – 4/11/11". WrestleView. 30 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2011. 
  19. ^ Parks, Greg (24 Haziran 2011). "Parks' WWE SmackDown report 6/24: Ongoing "virtual time" coverage of the show, including Barrett vs. Jackson for the Intercontinental Championship". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2011. 
  20. ^ Trionfo, Richard. "WWE Main Evemt Report: Miz and Sandow Have Wawm Up Matches For Payback; Barrett on Commentary; The Rise of The Usos Continues?; and More". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 
  21. ^ a b Online World of Wrestling. "Sin Cara". 24 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2011. 
  22. ^ Tait, James (11 Haziran 2011). "Tait's WWE SmackDown report 6/10: Alt. perspective review of Friday's show, Tait Reax & Smackdown break down". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  23. ^ Tedesco, Mike (10 Eylül 2011). "Smackdown Results – 9/9/11". WrestleView. 9 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2012. 
  24. ^ James, Justin (26 Temmuz 2012). "James's WWE Superstars report 7/26: Ryder in main event, Sin Cara finds opponent with good chemistry, Gabriel & Kidd". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2012. 
  25. ^ Caldwell, James (13 Ağustos 2012). "Caldwell's WWE Raw results 8/13: Ongoing "virtual-time" coverage of live Raw – Brock-Hunter contract signing, Punk vs. Show, final Summerslam hype". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2012. 
  26. ^ James, Justin (19 Temmuz 2012). "James's WWE Superstars report 7/19: Sin Cara vs. McIntyre main event, U.S. champ in action, Cody Rhodes, more". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2012. 
  27. ^ Ocampo, Jorge (24 Eylül 2007). "Infierno en el ring, 74 aniversario de la arena mexico". SuperLuchas (İspanyolca). 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2011. 
  28. ^ "A special look at international sensation Sin Cara". WWE. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2011. 
  29. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; AAADebut isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  30. ^ "WWE: Ancient Spirit – Single". iTunes Store. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2011. 
  31. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Heroes2014 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  32. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; LuchaWorldCupWV isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  33. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; BSW030114 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  34. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; SL296 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  35. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Ovaciones21235 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  36. ^ "Lo Mejor de la Lucha Libre Mexicana duranted el 2006". SuperLuchas (İspanyolca). 23 Aralık 2006. 192. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2009. 
  37. ^ "Guerrero Y Wagner Campeones!". SuperLuchas (İspanyolca). 16 Temmuz 2006. 221. 15 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2009. 
  38. ^ Manuel Rivera (24 Nisan 2007). "Difícil semana para Místico". SuperLuchas. Mexico. ss. 3-5. 202. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2009. 
  39. ^ a b "2007 Lo Mejor de la Lucha Mexicana". SuperLuchas (İspanyolca). 26 Aralık 2007. 244. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2009. 
  40. ^ "2005 Lo Mejor de la Lucha Mexicana". SuperLuchas (İspanyolca). 3 Ocak 2006. 140. 
  41. ^ Centela, Teddy (1 Ocak 2015). "En un día como hoy… Funciones de Año Nuevo… En 1935, Palillo vs. Pompín Iglesias". SuperLuchas Magazine (İspanyolca). 2 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2015. 
  42. ^ Flores, Manuel (18 Temmuz 2008). "Histórico de ganadores del torneo: La Gran Alternativa". SuperLuchas (İspanyolca). 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2009. 
  43. ^ "Gran Alternativa #13". Pro Wrestling History. 29 Haziran 2007. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2009. 
  44. ^ "Leyenda de Plata 2006". Pro Wrestling History. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2009. 
  45. ^ "Leyenda de Plata 2007". Pro Wrestling History. 8 Haziran 2007. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2009. 
  46. ^ "Leyenda de Plata 2008". Pro Wrestling History. 25 Ağustos 2008. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2009. 
  47. ^ Ruiz Glez, Alex (12 Aralık 2009). "FMLL (resultados 11 diciembre 2009) – Místico gana el campeonato mundial FMLL". SuperLuchas (İspanyolca). 17 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2009. 
  48. ^ "I.W.R.G. Super Welterweight Title". Puroresu Dojo. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 
  49. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; EliteMW isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  50. ^ "Trios League 2003". Pro Wrestling History. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 
  51. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; IWGPJr isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  52. ^ "Pro Wrestling Illustrated Top 500–2007". Pro Wrestling Illustrated. Wrestling Information Archive. 13 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2010. 
  53. ^ "2005 Lo Mejor de la Lucha Mexicana". SuperLuchas (İspanyolca). 3 Ocak 2006. Issue 140. 
  54. ^ "Número Especial - Lo mejr de la lucha ilbre mexicana durante el 2004". SuperLuchas (İspanyolca). 12 Ocak 2011. 399. 
  55. ^ "Non-televised WWE Slammy Awards". Pro Wrestling Torch. 12 Aralık 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2011. 
  56. ^ a b c Meltzer, Dave (22 Ocak 2007), "2006 Wrestling Observer Newsletter Awards", Wrestling Observer Newsletter, Campbell, CA, ss. 1-12, ISSN 1083-9593 
  57. ^ Beltrán, William (3 Ağustos 2010). "Según el Wrestling Observer... ¿Quiénes son los mejores los mejores de la década?". SuperLuchas (İspanyolca). Erişim tarihi: 5 Ağustos 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]