Månegarm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Månegarm
Genel bilgiler
Başladığı yerNorrtälje, İsveç İsveç
TarzlarViking Metal
Folk Metal
Black Metal
Etkin yıllar1995 - bugün
Müzik şirketiBlack Lodge
Displeased Records
İlişkili hareketlerTvå Fisk Och En Fläsk
Resmî siteMånegarm
ÜyelerErik Grawsiö
Markus Andé
Jonas Almquist
Pierre Wilhelmsson
Janne Liljeqvist
Eski üyelerSvenne Rosendal
Mårten Matsson
Jonny Wranning
Viktor Hemgren

Månegarm, İsveç'in Norrtälje kentinden bir Viking/Black Metal grubudur. Grubun adı İskandinav Mitolojisi'nde bir kurt olan Mánagarmr'dan gelmektedir.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup 1995 yılında Svenne Rosendal, Jonas Almquist ve Pierre Wilhelmsson'un düşünceleriyle oluştu. Diğer gitarist Mårten Matsson ve davulcu Erik Grawsiö da katıldıktan sonra "Antikrist" adıyla çalmaya başladılar. 1996'da adlarını Månegarm olarak değiştirdiler ve yılın başlarında Vargaresa'yı kaydetmeye başladılar. Daha sonra Svenne ve Mårten gruptan ayrıldılar ve yerlerine Markus Andé ile Jonny Wranning geldi. Şubat 1997'de bu kadroyla demo kayıtları olan ve ilk kez keman ve kadın vokal içeren Ur Nattvindar'ı kaydetmek için Sunlight studios'a gittiler. Bu demo Displeased Records'un dikkatini çekti ve onlarla anlaştılar. Hemen ardından, Jonny grubu bıraktı ve yerine Viktor Hemgren geçti. Yıl sonunda, ilk albümleri Nordstjärnans Tidsålder'i kaydetmek için Sunlight studios'a geri döndüler.

1999 yazında ikinci albümler Havets Vargar'ı kaydetmeye başladılar. Kayıt stüdyosu ile yaşanan zorluklar yüzünden grup kayda bir süre ara verdi. Bu ara sırasında Viktor Hemgren kovuldu ve yerine yeni bir vokalist bulmak yerine Erik davulla beraber bu görevi de üstlendi. Bu sırada Janne Liljekvist de gruba katıldı. Kadroyu sağlamlaştırdılar ve albümün kayıtlarını tamamlayıp 2000 yılında piyasaya çıkardılar.

2004'te eski demoları tekrar piyasaya sürdüler ve yeni albüm Vredens Tid (Age of Wrath)'ı kaydedip 2005 yılında çıkardılar.

2006'da tamamen akustik folk müzik EP olan Urminnes Hävd (The Forest Sessions) kaydedildi. Aynı yıl, Displeased records'u bırakıp Black Lodge ile anlaştılar. 2006'nın sonuna doğru, son albümleri Vargstenen'i kaydettiler ve 2007'de piyasaya sürdüler.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimdiki üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm adı Çıkış tarihi Şarkı
sayısı
Süre
Nordstjärnans Tidsålder 1998 11 43:02
Havets Vargar 2000 12 40:01
Dödsfärd 2003 11 32:17
Vredens Tid (Age of Wrath) 2005 11 50:04
Nattväsen 2009 9 45:06

Derlemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm adı Çıkış tarihi Şarkı
sayısı
Süre
Vargaresa - The Beginning 2004 9 39:53

Single/EP[değiştir | kaynağı değiştir]

Demolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]