Lowkey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lowkey
Genel bilgiler
Doğum1986
Londra
Etkin yıllar2003-günümüz
Müzik şirketiMesopotamia Records

Kareem Dennis veya daha çok bilinen sahne adıyla Lowkey (d. 23 Mayıs 1986), İngiltereli müzisyen ve aktivist.

Dennis, Iraklı bir anne ve İngiliz bir babanın çocuğu olarak Londra'da dünyaya geldi. Mental bozukluğu olan erkek kardeşi, Dennis 18 yaşındayken intihar etti. Dennis, bu olayın kendisine hayatta bazı şeylerin asla anlaşılamayacağını öğrettiğini söyledi. Rap yapmaya 12 yaşında başlayan Dennis, ilk başlarda Amerikalı rapçileri taklit etti ve Amerikan aksanı kullandı. Sonraları kendi İngiliz aksanına dönerek, Lowkey ismiyle rap yapmaya devam etti.

2009 senesinde Lowkey ilk albümü "Dear Listener"ı piyasaya sürdü. Politik hip hop tarzındaki albümde Lowkey'ye bazı İngiltereli rap müzik sanatçıları da eşlik ettiler. 16 Ekim 2011 tarihinde ise ikinci albümü "Soundtrack to the Struggle"ı piyasaya süren Lowkey, UK Albums Chart'a 57 numaradan girdi. Bu albümde ise Lowkey'ye Shadia Mansour, Immortal Technique, Black the Ripper gibi isimler eşlik etti.

Lowkey aktivizm çalışmaları ve savaş karşıtı anti-emperyalist ve anti-kapitalist siyasi görüşleriyle bilinmektedir. Şubat 2009'da Filistin'deki mülteci kamplarını ziyarete gitmiş ama İsrail Polisi tarafından tutuklanmıştır. İkinci bir kez de Temmuz 2010'da Ben Gurion Havalimanında 12 saat boyunca tutuklu kalmıştır.