Love Serenade

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Love Serenade
YönetmenShirley Barrett
YapımcıJan Chapman
SenaristShirley Barrett
OyuncularMiranda Otto
Rebecca Frith
George Shevtsov
MüzikPeter Best
Görüntü yönetmeniMandy Walker
KurguDenise Haratzis
DağıtıcıMiramax Films
RenkRenkli
Yapım yılı1996
Süre101 dk.
ÜlkeAvustralya
Dilİngilizce

Love Serenade yönetmenliğini Shirley Barrett'in yaptığı 1996 tarihli Avustralya filmidir. Komedi türündeki filmin sloganı şudur: "İki kız kardeş doğru adamı kapabilmek için ellerinden geleni yapacaklar."

Çok fazla karakterin olmadığı film, Murray River'da yer alan, neredeyse çöl denebilecek hayali kasaba Sunray'de geçer. Burası çekimlerin yapıldığı Robinvale, Victoria'nın bir tür versiyonudur.

Aynı evi paylaşan Dimity (Miranda Otto) ve Vicki-Ann (Rebecca Frith) adlı iki kız kardeşin hikâyesi anlatılır. Utangaç ve güvensiz kız kardeş Dimity yerel bir Çin restaurantında çalışan bir garsondur. Daha atılgan olan Vicki-Ann ise bir kuafördür. İkisinin de beklentileri sevebilecekleri birini bulmaktır. Brisbaneli bir DJ olan Ken Sherry (George Shetsov) komşuları olur ve iki kız kardeşi de idare etmeye çalışır.

Film 1996 Cannes Film Festivali'nde Caméra d'Or ödülünü kazanacağı Un Certain Regard bölümünde gösterildi. Gişede 836,110$ hasılat yaptı. Çekimler sırasında Collin Dragsbaek hatalı bir hava yastığına düştüğü için öldü.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]