Love Me (Justin Bieber şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Love Me"
Justin Bieber single
Yayımlanma26 Ekim 2009
Formatdijital indirme
TarzPop, R&B
Süre3:23
ŞirketIsland, RBMG
YazarPeter Hernandez, Phillip Lawrence, Ari Levine, Peter Svensson, Nina Persson
YapımcıBill Malina, DJ Frank E

Love Me, Kanadalı pop şarkıcısı Justin Bieber'ın şarkısıdır. Şarkının sözleri Bruno Mars, Ari Levine ve Phillip Lawrence tarafından yazılmış, prodüktörlüğü Bill Malina ve DJ Frank E. tarafından yapılmıştır. Şarkı yalnızca, Bieber'ın ilk EP'si My World'ü tanıtmak için iTunes'da promosyon teklisi olarak yayınlandı. Şarkı, elektropop olmasına karşın dans-pop ve R&B özgüleri de içerir. Şarkının nakaratı, İsveçli, The Cardigans grubunun 1996 çıkışlı "Lovefool" şarkısını barındırmaktadır. "Love Me", albümde başarı gören en iyi şarkılardan biri olarak değerlendirilmiştir ve kritikçiler şarkının disko-pop havasını olumlu karşılamışlardır.

Şarkı, Kanada ve Amerika'da sırasıyla on iki ve otuz yedinci basamağa kadar yükselmiştir. Şarkı ayrıca Birleşik Krallık'ta ana tablo ve R&B tablosuna girmeyi başarmıştır. Şarkının müzik videosu, 3 Ağustos 2010'da yayınlanmıştır ve "dünya çapındaki hayranlara takdir amaçlı, onlara desteklerinden dolayı minnettar olmak için." Klipteki sahneler, Bieber'ın canlı performanslarından, sahne arkası görüntülerinden ve mavi-beyaz bir ekranın önünde dans ederken, şarkı söylerkenki görüntülerden oluşmaktadır. Bieber, My World ve My World 2.0 albümlerini tanıtmak için çıktığı My World Tour'un her ayağında konserlere bu şarkıyla çıkmaktadır.

Personel[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Chart (2009-010) Peak
position
Australian Singles Chart[1] 65
Canadian Hot 100[2] 12
UK Singles Chart[2] 71
UK R&B Chart[3] 23
US Billboard Hot 100[2] 37

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ "ARIA Charts" (PDF). Pandora Archive. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  2. ^ a b c "Justin Bieber - Love Me - Music Charts". Acharts.us. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  3. ^ "TOP 40 R&B SINGLES ARCHIVE". The Official Charts Company. 15 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010.