Louisville'deki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Louisville'deki en yüksek binalar listesi ABD'nin Kentucky eyaletinde yer alan Louisville şehrindeki en yüksek binaların listesidir.

Sıralama İsim Görsel Yükseklik
ft / m
Kat Yıl Notlar
1 AEGON Center AegonCtr2030.JPG 549 / 167 35 1993 1993 yılından beri Louisville şehrindeki en yüksek binasıdır.
2 National City Tower LouisvilleViewFromBelvedere.jpg 512 / 156 40 1972
3 PNC Plaza PNC Plaza.JPG 420 / 128 30 1971
4 Humana Building Humana.jpg 417 / 127 27 1985
5 Waterfront Park Place 364 / 111 22 2004 Louisville şehrindeki en yüksek rezidans binasıdır.
6 B&W Tower 363 / 111 26 1982
7 Meidinger Tower 363 / 111 26 1982
8 Waterfront Plaza II 340 / 104 25 1993
9 Waterfront Plaza I 340 / 104 25 1991
10 E.ON U.S. Center 328 / 100 23 1989
11 Galt House Galt House.jpg 325 / 99 25 1972 1972 yılından beri Louisville şehrindeki en yüksek otel binasıdır.
12 Galt House (Doğu kulesi) Galt House.jpg 322 / 98 20 1985
13 BB&T Building 312 / 95 24 1972
14 The 800 Apartments 800 building.jpg 290 / 88 29 1963
15 Commonwealth Building (Louisville) 255 / 78 21 1928 Yıkıldı.
16 Louisville Metro Housing Authority Avenue Plaza 250 / 76 18 1974
17 Heyburn Building Heyburn side.jpg 250 / 76 17 1927
18 Blanton House Apartments 246 / 75 20 1972
19 Hyatt Regency Hotel 246 / 75 18 1978
20 Dosker Manor East 246 / 75 18 1968
21 Dosker Manor West 246 / 75 18 1968
22 Kentucky Home Life Building 235 / 72 19 1912
23 Washington Building 204 / 62 15 1906 Yıkıldı.
24 Kentucky Towers 202 / 61 19 1925
25 Starks Building Starks building 2.jpg 202 / 61 14 1913
26 River View Place 201 / 61 19 1925
27 Marriott Hotel Louisville 200 / 61 17 2005
28 Waterside Building 184 / 56 11 1923
29 AT&T Building 184 / 56 10 1930
30 Preston Pointe 171 / 52 8 2004
31 Brown Hotel (Louisville, Kentucky) The Brown Hotel, Louisville, KY.jpg 164 / 50 16 1923
32 Eski postane binası 164 / 50 5 19?? Yıkıldı.
33 Louisville ve Nashville Demiryolları Ofis Binası L&N Office Building Louisville closeup.JPG 164 / 50 11 1907
34 Columbia Building (Louisville, Kentucky) Columbia-building.jpg 162 / 49 10 1890 Yıkıldı.
35 Merchants Ice Tower 157 / 48 13 1920
36 Seelbach Hotel Seelbach Hotel.jpg 145 / 44 12 1906
37 Chestnut Centre 143 / 44 11 1920
38 Republic Building 138 / 42 11 1916
39 Henry Watterson Hotel 131 / 40 11 1912 Yıkıldı.
40 Weissinger-Gaulbert Apartments 125 / 38 10 19??
41 Commodore Apartments 120 / 37 11 1929
42 First Trust Centre 117 / 36 7 1889
43 Louisville Courier-Journal Building 116 / 35 8 1948
44 The Henry Clay 116 / 35 8 1924