Lisa's Wedding

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Lisa's Wedding"
Simpsonlar bölümü
Bölüm no.6. sezon
122. bölüm
YönetmenJim Reardon[1]
SenaristGreg Daniels[1]
Prodüksiyon no.2F15
Yayın tarihi19 Mart 1995[2]
Konuk oyuncular

Hugh Parkfield olarak Mandy Patinkin[2]
Troy McClure olarak Phil Hartman

Bölüm kronolojisi
← Önceki
"A Star Is Burns"
Simpsonlar (6. sezon)
Simpsonlar bölümleri

"Lisa's Wedding", Simpsonlar'ın altıncı sezonunun 19 Mart 1995 tarihinde yayınlanan on dokuzuncu bölümüdür. Bölüm, Lisa'nın bir karnaval falcına gitmesi ve gelecekteki aşkını öğrenmesini konu alır. Bölüm, Greg Daniels tarafından yazıldı ve Jim Reardon tarafından yönetildi. Hugh Parkfield olarak Mandy Patinkin ve Troy McClure olarak Phil Hartman konuk oyuncu olarak bölümde yer aldı.[2][3] Bölüm, 1995 yılında En İyi Animasyon Programı dalında Primetime Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi ve bu ödülü kazanan üçüncü Simpsonlar bölümü oldu.[4][5]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

David Mirkin'i çağırarak, geleceğe gidip Lisa'nın mükemmel fakat Lisa'nın ailesiyle yaşayamayan bir erkek ile tanışmasına dair fikir James L. Brooks tarafından geldi.[6] Bölümün yazılmasının zor olacağı düşünüldü; iş, bu konuda hevesli olan Greg Daniels'a verildi ve bölümü yazmanın düşünüldüğünden daha kolay ve daha eğlenceli olduğunu söyledi.[7] Kapanış teması, bir arp içeren "Rönesans sürümü" olarak Alf Clausen tarafından yeniden düzenlendi.[6]

Bölümdeki her şeyin yeniden tasarlanması gerekliydi, buna yeni sahneler ile yaşlarına göre yeniden çizilen tüm karakterler dahildir.[6] Çoğu durumda, yetişkinler daha ağır ve yüzlerinde birkaç çizgi ile daha az saçlı olarak oluşturuldu. Homer'ın yeniden çizimi asgari düzeydeydi: biraz daha ağırlaşmış, bir saçı silinmiş ve gözünün altında fazladan bir çizgi.[6] Palyaço Krusty'nin tasarımı, Groucho Marx'e dayandırıldı.[7] Gece gökyüzü, kasıtlı olarak biraz daha kırmızımsı renk olarak idi, bu yapımcıların 2010 yılında dünyanın daha kirli olacağına dair düşüncelerini yansıtan ince bir espriydi.[6] Nancy Cartwright'ın Bart seslendirmesi, bir çift çentik düşürülerek elektronikti.[6]

Bu bölüm, gelecek temalı üç bölümden ilkiydi. İkincisi 11. sezondaki "Bart to the Future" ve üçüncüsü 16. sezondaki "Future-Drama" oldu. "Lisa's Wedding" ile "Future-Drama" bölümlerinin her ikisi de Emmy'ye aday gösterildi, Entertainment Weekly ise "Bart to the Future" bölümünü şimdiye kadarki en kötü bölüm olarak belirledi.[8]

Kültürel referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, "Jim Carrey'in oynadığı 40 klasik film"i ima etmektedir ve bu filmlere Maske ile "Hayvan Dedektifi VI" dahildir. David Mirkin'e göre, bu, "dev" Carrey'in filmlerinin zamanında nasıl olduğuna ve bir aktör olarak nasıl saygı kazanmadığına dair bir şakaydı.[6] Araba sesleri, Jetgiller'de kullanılanlar ile aynıdır.[1][6] Bilek iletişimcileri, Star Trek'tekilerle aynı sesi kullandılar.[1] Geleceğin bir versiyonu olan bu bölümünde, görünürde esas ABD televizyon kanallarından dördü, ABC tarafından satın alınmış ve CNNBCBS olarak birleştirilmiştir. Aynı zamanda, Fox, hardcore sex kanalı haline gelmiştir.[1] Hugh Parkfield karakteri İngiliz aktör Hugh Grant'dan esinlenmiştir.[2] Lisa ile Hugh arasındaki romantizmin başlangıcı, Love Story filmindekine benzemektedir.[1] Martin Prince'in kaderi, Operadaki Hayalet'in parodisidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f "Arşivlenmiş kopya". Lisa's Wedding. BBC.co.uk. 3 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2007. 
  2. ^ a b c d "Arşivlenmiş kopya". Lisa's Wedding. The Simpsons.com. 10 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2007. 
  3. ^ Richmond, Ray (1997). The Simpsons: A Complete Guide to our Favorite Family. Harper Collins Publishers. ISBN 0-00-638898-1. 
  4. ^ The Simpsons Archive'de Bölüm Kapsülü 23 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  5. ^ Martyn, Warren (2000). I Can't Believe It's a Bigger and Better Updated Unofficial Simpsons Guide. Virgin Books. ISBN 0-7535-0495-2. 
  6. ^ a b c d e f g h Mirkin, David (2005). Simpsonlar 6. sezon DVD'sindeki "Lisa's Wedding" bölümü için yapılan yorumlar (DVD). 20th Century Fox. 
  7. ^ a b Daniels, Greg (2005). Simpsonlar 6. sezon DVD'sindeki "Lisa's Wedding" bölümü için yapılan yorumlar (DVD). 20th Century Fox. 
  8. ^ "The Family Dynamic". Entertainment Weekly. 29 Ocak 2003. 20 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2007.