Life Is Strange

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Life is Strange sayfasından yönlendirildi)
Life Is Strange
GeliştiriciDontnod Entertainment
Yayımcılar
Yönetmen
  • Raoul Barbet
  • Michel Koch
YapımcıLuc Baghadoust
Tasarımcılar
  • Baptiste Moisan
  • Sebastien Judit
  • Sebastien Gaillard
Sanatçılar
  • Michel Koch
  • Kenny Laurent
  • Amaury Balandier
Senaristler
  • Christian Divine
  • Jean-Luc Cano
BesteciJonathan Morali
SeriLife Is Strange Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Motor
Platformlar
Çıkış
  • Bölüm 1
    • : 30 Ocak 2015
    Bölüm 2
    • : 24 Mart 2015
    Bölüm 3
    • : 19 Mayıs 2015
    Bölüm 4
    • : 28 Temmuz 2015
    Bölüm 5
    • : 20 Ekim 2015
TürGrafik macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Life Is Strange, Dontnod Entertainment tarafından tasarlanıp geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanıp piyasaya sürülmüş interaktif video oyunudur. Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One versiyonları mevcuttur ve periyodik olarak 2015 yılı boyunca yayınlanmış beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölümünü 30 Ocak 2015'te yayınlamıştır. Beşinci yani sezon finali bölümü ise 20 Ekim 2015'te yayınlanmıştır. Tüm bölümleri Feral Interactive tarafından Linux ve macOS için 21 Haziran 2016'da yayımlanmıştır.[2]

Oyunun konusu Maxine Caufield adında fotoğraf çekmeyi çok seven ve ilgi uyandırıcı her şeyin fotoğrafını çeken, okulun kızlar yurdunda kalan bir lise öğrencisinin zamanda yolculuk yapabildiğini keşfetmesi ve her kararının kelebek etkisini oluşturmasıdır. Yaklaşan bir fırtınayı öngördükten sonra Max, kasabanın yok olmasını önlemek için sorumluluk alır. Oyuncunun eylemleri anlatıyı değiştirmektedir ve bu gidişat bir kez zamanda geri seyahat edilince verilen kararı değiştirerek yeniden şekillendirilebilir.

Life Is Strange'in gelişim aşaması Nisan 2013'te başladı. Finansal ve yaratıcı nedenlerden dolayı dönemsel bir biçim ile kuruldu. Geliştiriciler, Pasifik Kuzeybatı üzerinde araştırmalar yapmak için seyahat ayarladı ve karakterleri yapmak için bilinen arketipleri bozdular. Seslendirme işlemleri Los Angeles, Kaliforniya'da gerçekleşti.

Eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan Life Is Strange, Mayıs 2017 itibarıyla üç milyonun üzerinde dijital kopya sattı. Chloe ve Rachel'ın arkadaşlıklarını konu alan Life Is Strange: Before the Storm, 2017'de yayınlandı. Ek bir oyun, The Awesome Adventures of Captain Spirit, 25 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı. Beş bölümden oluşan Life Is Strange 2'nin ilk bölümü 27 Eylül 2018 tarihinde yayınlandı.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular bir sahnede belirli bir süre içinde geri sarabilirler.

Life Is Strange 3. bakış açısından oynanan sinematik bir oyundur. Zaman sarma mekaniği, alınan zamanda yapılan her işlemi yinelemeyi sağlar. Oyuncu incelemek, görevler almak ve çevreye değişiklik yapma şeklinde bulmacayı çözme sağlayan nesnelerle etkileşimde olabilir. Zamanda seyahate çıkmadan önce toplanan öğeler olaydan gerçekleştikten sonra da envanterde tutulmaktadır.

Oyuncu Arcadia Bay'de çeşitli yerleri keşfedebilir ve oynanamayan karakterlerle iletişime geçebilir. Diyalogta bulunan seçimler kısa ya da uzun vadeli sonuçlar doğurarak hikâyeyi etkilemektedir. Yapılan seçimlerin her biri kısa vadede iyi bir şeye, sonrasında kötü bir şeye dönüşebilir.

Oyunun en ilgi çekici yanlarından biri yapılabilecek çok şeyin olmasıdır. Örneğin görünen her posteri incelemek, bitki sulamak, herhangi bir kişiyle konuşmak, gitar çalmak ve diğer birçok şey özgürce yapılabilmektedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Life Is Strange'in konusu 7 Ekim 2013 haftasında geçmektedir ve kurgusal kasaba Arcadia Bay, Oregon'da bulunan Blackwell Akademisi 12. sınıf öğrencisi Maxine Caulfield'ın perspektifinden anlatılmaktadır.

Oyun Max'in büyük bir hortum tarafından yıkılan bir deniz fenerinin yanında gözlerini açmasıyla başlar. Aniden Mark Jefferson'ın fotoğrafçılık dersinde uyanır. Uyandıktan bir süre sonra teneffüs zili çalar, lavaboya gittiğinde bir adamın bir kıza silah çektiğini ve vurduğunu görür. Bir anda geçmişe, derse döner ve zamanı geriye sarabildiğini fark eder.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümler Senarist(ler) Çıkış tarihi
Orijinal çıkış
(PC, PS4, PS3, XOne, X360)
Bölüm 1: Koza Christian Divine,[3] Jean-Luc Cano 30 Ocak 2015
Maxine Caulfield zamanı bükebildiğini anlar ve en iyi arkadaşı Chloe Price'ı vurulmaktan kurtarır.[4]
Bölüm 2: Zaman Kalmadı Christian Divine, Jean-Luc Cano 24 Mart 2015
Maxine Caulfield depresyona girmiş olan Kate'i kurtarır veya kurtaramaz.
Bölüm 3: Kaos Teorisi Christian Divine, Jean-Luc Cano 19 Mayıs 2015
Max ve Chloe Arcadia Bay'in sırlarını keşfeder. Max yeni bir yeteneğini daha keşfedip daha da geriye giderek Chloe'nin babası William'ı ölümden kurtarır.
Bölüm 4: Karanlık Oda Christian Divine, Jean-Luc Cano 28 Temmuz 2015
Rachel Amber'in kayboluşunun ardındaki sır gün ışığına çıkıyor. Max ve Chloe karanlık odanın sırrını çözüyor.[5]
Bölüm 5: Polarize Christian Divine, Jean-Luc Cano 20 Ekim 2015
Max, tüm bu olanların aslında kendisinden kaynaklandığını öğrenir, Arcadia Bay veya Chloe'yi kurban eder.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Maxine „Max“ Caulfield[değiştir | kaynağı değiştir]

Max, henüz 18 yaşındadır ve Arcadia Bay, Oregon, Blackwell Akademisinde okumaktadır, çocukluğunuda Arcadia Bay'de geçirmiştir, ancak 13 yaşındayken ailesi ile birlikte Seattle, Washington'a taşınmıştır ve çocukluk arkadaşı Chloe ile hiç konuşmamıştır. Beş yıl sonra ise Blackwell Academy'e fotoğrafçılık okumak için Arcadia Bay'e geri dönmüştür. Max fotoğrafçılığa bayılır ve analog Polaroid kamerasını fotoğraf çekmek için her yere götürür. Oldukça utangaçtır, genellikle becerileri hakkında şüpheleri vardır, ancak önemli olduğunda kendini nasıl savunacağını iyi bilir. Victoria Chase ve okulun seçkin kulübü olan Vortex Club'ın diğer üyeleri (hepsi değil), öncelikle “retro görünümü” nedeniyle onu bir inek olarak görür ve alay ederler. Arcadia Bay'deki en yakın arkadaşları, ona ilgi gösteren sınıf arkadaşı Warren ve Max'in kararlarına bağlı olarak sınıf arkadaşı Kate Marsh oyun ilerledikçe ise Chloe ile tekrar arkadaşlığını sürdürür.

Chloe Price[değiştir | kaynağı değiştir]

Chloe, Max’in çocukluk arkadaşıdır. Babası öldükten ve Max Seattle'a taşındıktan sonra Chloe, iyice içine kapanır ve daha sonra bir değişime uğrar mavi saçı, punk giyim tarzı, sayısız dövmesi ve çokça marihuana tüketir, sonradan ise sinirli ve asi bir karaktere dönüşür. Bu sinirli tavrı ise Chloe'den sorumlu hisseden Blackwell Academy güvenlik görevlisi üvey babası David ile olan ilişkisinden gelmektedir. Çeşitli suçlarla Blackwell Akademisinin müdürü Wells'den okuldan uzaklaştırma cezası alır. Chloe ve Rachel Amber iyi arkadaşlardır ya da bir ilişkileri vardır, ilişkilerini "Life Is Strange: Before the Storm" serisinde keşfedebilir ve oyuncuda etkilenebilir.

Rachel Amber[değiştir | kaynağı değiştir]

Rachel, Chloe'nin en iyi arkadaşıdır ve oyunun başında altı aydır kayıp olduğu öğrenilir. Kaybolmalarının gizemi ve açıklamaları Life is Strange'in hikâyelerinden biridir. Uyuşturucu satıcısı Frank Bowers ile gizli bir aşk yaşadığı ortaya çıkar, Chloe ise bunu bilmiyordu. Kaybolmasına rağmen Chloe'nin, Rachel'a olan derin bir duyguları vardır. Dördüncü bölümde ise, kaderi belli olur - Nathan akıl hocası Jefferson'ı taklit etmeye çalışırken uyguladığı aşırı dozda verdiği uyuşturucudan hayatını kaybeder.

Warren Graham[değiştir | kaynağı değiştir]

Warren Daniel Graham, Blackwell Akademisi'nin öğrencisidir ve Max'in arkadaşıdir, bilime ilgisi vardır ve bilimi sever, aynı zamanda sanata ve fotoğrafçılığa ilgisi vardır. Klasik bir inektir çünkü hem bilimkurguya ilgi duyuyor hem de video oyunlarına. Warren, Max'e aşıktır.

Kate Marsh[değiştir | kaynağı değiştir]

Kate aslında neşeli bir insandır ve dindar bir aileden gelir dinine çok saygı duyar. Victoria, Nathan ve Vortex Club'ın diğer üyeleri tarafından zorbalığa uğrar, Vortex Club partisinde uyuşturucu çektiğine ve uygunsuz görüntülerinin internete sızdırılmış olduğuna dair video vardır ve video yüzünden okuldaki herkesten zorbalık görür. Victoria'nın yatılı oda duşundaki arkadaşıyla yaptığı konuşmada, Nathan'ın Kate'e ilaç verdiğini ve videoyu çektiğini söylüyor, ancak Kate buna dair bir kanıt bulamıyor. Video ve sürekli gördüğü zorbalıktan dolayı sonunda Kate için çok fazla olur, bu yüzden Bölüm 2'nin sonunda intihar etmeye karar verir. Ölüp ölmeyeceği Max'in elindedir yatılı okul çatısında Max onu kurtarabilmesi için ikna etmesi gerekir.

Victoria Chase[değiştir | kaynağı değiştir]

Victoria, Arcadia Bay'in en zengin ailelerinden gelmektedir. Blackwell Academy'de ise çok popülerdir ve Okuldaki bütün kızlar Victoria ile takılmak ister. En iyi arkadaşlarından biri olan Nathan ile takılır kibirli, kaba, ukala ve küçümseyici olarak görünürler. Max ve Kate Marsh ile uğraşır Kate'le dalga geçer. Ebeveynleri ise bir galeriye sahiptir, bu yüzden Victoria, "sanat oyunu" için öğretmeni Mark Jefferson'a şantaj yapmaya çalışır. Ayrıca karanlık odada bir sonraki kurban olur.

Nathan Prescott[değiştir | kaynağı değiştir]

Nathan'ın ailesi de zengin ve tüm şehre sahiptirler. Nathan bu yüzden her şeyi ve herkesi kontrol etme hakkına sahip olduğuna inanır. Victoria gibi o da kibirli, küçümseyen ve Vortex Club üyesidir. Bununla birlikte, psikolojik dengesizliği onu tehlikeli hale getirir. Hızla agresif olur ve diğerleri onu kontrol etmeye çalıştığında nefret eder. Nathan, Chloe tarafından ona uyuşturucu meselesi için kavga çıkar ve daha sonra onu bir tabanca ile yanlışlıkla Chloe'yi vurur ve Max'in geri sarma gücü ile hayata geri döner. Ayrıca Vortex Club partisinde Chloe gibi Kate Marsh'ı uyuşturması ve ardından bir video yapması da muhtemeldir. Bununla birlikte, bölüm 4'ün sonu ve Kate Marsh tarafından yapılan bir açıklama, bu fotoğraf stüdyosunun Mark Jefferson tarafından kullanıldığını gösteriyor. 5. bölümde, gizlice yaptığı şeyler için pişman olduğu ortaya çıkıyor. Ağlayarak Max'e cep telefonundan mesaj atar, onu Jefferson'dan uyarır ve her zaman kullanıldığını ve üzgün olduğunu söyler. Bilinen gerçekte, Jefferson onu öldürür; Arcadia Bay'i kurtarmayı seçerseniz, Chloe'nin cinayeti için hapse girecek ve onu suçlayacak, bu da Jefferson' tutuklatacak.

William Price[değiştir | kaynağı değiştir]

William Chloe'nin biyolojik babasıdır ve Joyce'un ilk kocasıdır. günümüzden tam beş yıl önce trajik bir trafik kazasında ölür. Chloe'nin asi bir serseri olmasının nedenlerinden biri de budur. Bölüm 3'te Max, bir fotoğraf kullanarak öldüğü güne geri gider ve araba anahtarlarını saklayarak ölümünü önleyebilir. Ancak bu, William'ın hayatta olduğu alternatif bir gerçeklik yaratır, ancak Chloe boynundan aşağı bir felç olduğunu görür ve tekerlekli sandalyede mahsur kalır. Price ailesi bu zamanda borç içinde yüzer. Bölüm 4'ün başında Max, Chloe için her şeyin kötüye gittiğini görür ve zamanı yine gerçekliğe alır William yine gerçeklikte ölü birisi olur.

David Madsen[değiştir | kaynağı değiştir]

David, Chloe'nin üvey babasıdır, ve birbirleriyle pek iyi anlaşamazlar. Askeri bir gazi ve Blackwell Academy'de kampüs güvenliği başkanı. Chloe onu istememe sebebi onun görüşüne göre babasının yerini almıştır. İlişki, savaş çabalarından dolayı David'in paranoyası ve kontrole bağımlılığı ile karmaşıktır. Askeri yıllarından itibaren davranış kalıpları ile çatışmalara cevap verir. Oyun sırasında, başka bir suç faaliyetinden veya diğer öğrenciden şüphelenir ve özellikle Kate, Rachel ve Max gibi bazı insanları takip eder. Max, David'in tüm kampüs için kamera gözetimi planladığını öğrenir ve onu evin her yanına birçok kamera yerleştirdiğini görür. Tehdit edici davranışı nedeniyle Kate'in intihar girişiminden kısmen sorumlu görünüyor. Ayrıca birkaç ateşli silahı var. David ayrıca Mark Jefferson'dan hoşlanmaz. Ayrıca Rachel'a ne olduğunu ve akademide neler olduğunu öğrenmek ister. Ancak tüm planlarında başarısız olur, çünkü her şeye aksi davranır bu sonuç ise ona pek bir şey kazandırmaz.

Mark Jefferson[değiştir | kaynağı değiştir]

Mark Jefferson, öğrencileri tarafından Bay Jefferson olarak adlandırılır, Blackwell Academy'de genç ve dinamik fotoğrafçılık eğitmeni. Jefferson, ünlü bir fotoğrafçıdır, Blackwell'de bir sergisi ve kendi kitabı vardır. Öğretimi, öğrenciler ve öğretim kadrosu ile çok popüler olmasının nedenlerinden biri olan rahat ve açık bir şekilde sunulmaktadır. İntihar girişiminden kısa bir süre önce Kate Marsh hakkında çok endişe duyuyor, ancak Kate'i daha iyi hissettiremiyor. Okul yönetimi ile daha sonraki tartışmalarda da yer alacaktır. Ayrıca, kazananın Zeitgeist Galerisi'nde fotoğrafını sergilemek ve sanat dünyasına tanıtmak için San Francisco'ya uçtuğu bir fotoğraf yarışması olan Gündelik Kahramanlar Yarışması için bir lise kazananı seçer. Oyun boyunca güvenilir ve yardımcı bir karakter olmasına rağmen, onun bir psikopat olduğu ortaya çıkıyor. Fotoğraflarında masumiyet ve saflık yakalamaya takıntılı. Bu amaçla, çekim sırasında ortaya çıkan kesintilerin neden olduğu pozları önlemek için istemsiz modellerini güçlü ilaçlar altında kullanıyor. Max'i kaçırır ve Bölüm 4'ün sonunda Chloe'yi öldürür. Bölüm 5'te Max'e kendisi ve Nathan Prescott'un Blackwell Academy öğrencilerini Rachel Amber ve Kate Marsh da dahil olmak üzere fotoğraflarını çekmeleri için kaçırdıklarını söyler. Rachel Amber, aşırı doz nedeniyle Nathan'ın beceriksizliği tarafından öldüğü ortaya çıkar.

Oyuncunun tercihlerine bağlı olarak Jefferson, oyunun sonunda David tarafından yakalanabilir, vurulabilir veya haftanın başında birkaç polis memuru tarafından tutuklanabilir.

Seslendirmenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Roller Seslendirmenler
Maxine „Max“ Caulfield ve Courtney Wagner Hannah Telle
Chloe Price, Taylor Christensen, Stella Hill ve Sarah Ashly Burch
Nathan Prescott, Trevor, Daniel DaCosta ve Luke Parker Nik Shriner
David Madsen, Logan Robertson, Hayden Jones ve Officer Berry Don McManus
Mark Jefferson, Samuel ve Zachary Riggins Derek Phillips
Ray Wells Eric Morgan Stuart
Michelle Grant PaSean Wilson
Warren Graham, Justin ve Evan Carlos Luna
Kate „Beverly“ Marsh, Alyssa Anderson ve Juliet Watson Dayeanne Hutton
Victoria Chase, Dana Ward ve Brooke Scott Dani Knights
Joyce Price Cissy Jones
William Price Joe Ochman
Frank Bowers Daniel Bonjour

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday gösterilen(ler) Sonuç Kyn.
2015 Develop Industry Excellence Ödülleri Yeni Oyunlar IP – PC/konsol Life Is Strange Kazandı [6]
Anlatı Kullanımı Kazandı
Golden Joystick Ödülleri En İyi Orijinal Oyun İkincilik [7]
En İyi Hikâye Anlatımı İkincilik
En İyi Ses İkincilik
En İyi Oyun Anı Kate'i Kurtarmak Üçüncülük
Yılın Performansı Chloe rolünde Ashly Burch Kazandı
Yılın Oyunu Life Is Strange Üçüncülük
Global Game Ödülleri En İyi Macera Life Is Strange – Bölüm 1 Kazandı [8]
En İyi Hikâye İkincilik
En İyi Orijinal Oyun Kazandı
Yılın Oyunu İkincilik
The Game Ödülleri En İyi Anlatı Life Is Strange Adaylık [9]
En İyi Performans Chloe rolünde Ashly Burch Adaylık
Games for Change Life Is Strange Kazandı
PlayStation Resmi Dergisi En İyi Episodik Macera Kazandı [10]
En İyi An Bölüm 2 sonucu Kazandı
Vice Canada'nın 2015'in Top 20 video oyunları En İyi Oyun Life Is Strange Dördüncülük [11]
Vulture'nin 2015'in Top 10 video oyunları Kazandı [12]
Red Bull Games'in 2015'in Top 10 video oyunları İkincilik [13]
Polygon'un 2015'in Oyunları Yılın Oyunu Yedincilik [14]
Destructoid'in 2015'in En İyileri En İyi Xbox One Oyunu Adaylık [15][16]
Eurogamer'ın 2015'in Top 10 video oyunları En İyi Oyun Onuncu [17]
Ars Technica Sekizinci [18]
Giant Bomb En İyi An veya Sekans Bölüm 2'nin sonu İkincilik [19]
2016 New Statesman'in 2015'in Top 10 video oyunları En İyi Oyun Life Is Strange Kazandı [20]
Hardcore Gamer'ın 2015'in En İyileri En İyi Macera Oyunu İkincilik [21]
PlayStation Blog'un 2015'in En İyileri En İyi PS4 Oyunu Adaylık [22][23]
En İyi Hikâye İkincilik
En İyi Soundtrack İkincilik
En İyi Sadece-Dijital Yayım İkincilik
D.I.C.E. Ödülleri Oyun Yönetimindeki Üstün Başarı Adaylık [24][25]
Yılın Macera Oyunu Adaylık
Karakter Yaratımındaki Üstün Başarı Maxine Caulfield Adaylık
Game Developers Choice Ödülleri Oyuncu Ödülü Life Is Strange Kazandı [26]
SXSW Gaming Ödülleri Anlatımdaki Mükemmellik Adaylık [27][28]
Most Promising New Intellectual Property Adaylık
Matthew Crump Cultural Innovation Award Adaylık
National Academy of Video Game Trade Reviewers Art Direction, Contemporary Adaylık [29]
Character Design Kazandı
Direction in a Game Cinema Adaylık
Game Design, New IP Adaylık
Original Light Mix Score, New IP Kazandı
Song, Original or Adapted Life Is Strange – "To All of You" Kazandı
Song Collection Life Is Strange Adaylık
Writing in a Drama Adaylık
Game, Original Adventure Adaylık
British Academy Games Awards Best Game Adaylık [30]
Game Innovation Adaylık
Original Property Adaylık
Performer Ashly Burch Adaylık
Story Life Is Strange Kazandı
Peabody-Facebook Futures of Media Awards Excellence and Innovation in Digital Storytelling Kazandı [31]
The Games for Change Awards Game of the Year Kazandı [32][33]
Most Significant Impact Kazandı
Best Gameplay Adaylık
Most Innovative Adaylık
Japan Game Awards Game Designers Award Kazandı [34]
Apple's Best of 2016 Game of the Year Kazandı [35]
Steam Awards "I’m Not Crying, There’s Something In My Eye" Adaylık [36][37]

Eleştirel görüşler[değiştir | kaynağı değiştir]

Life Is Strange olumlu eleştiriler aldı, Metacritic'te PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları 100 üzerinden ortalama 85 puan elde etti.[38] GameRankings'de beş bölümün ortalama puanı yaklaşık olarak %81'dir.

Bölüm GameRankings Metacritic
Episode 1: Chrysalis (PC) 78%

(PS4) 78%

(XOne) 79%

(PC) 77/100

(PS4) 75/100

(XOne) 77/100

Episode 2: Out of Time (PC) 80%

(PS4) 79%

(XOne) 72%

(PC) 77/100

(PS4) 78/100

(XOne) 73/100

Episode 3: Chaos Theory (PC) 76%

(PS4) 80%

(XOne) 83%

(PC) 80/100

(PS4) 81/100

(XOne) 80/100

Episode 4: Dark Room (PC) 80%

(PS4) 83%

(XOne) 77%

(PC) 76/100

(PS4) 81/100

(XOne) 74/100

Episode 5: Polarized (PC) 80%

(PS4) 85%

(XOne) 80%

(PC) 83/100

(PS4) 83/100

(XOne) 80/100

Geçmiş ve Gelecek[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu görsel Raoul Barbet ve Michel Koch of DONTNOD içerir.

Life Is Strange ticari ve eleştirel anlamda başarıya kavuştuktan sonra, Dontnod Entertainment video oyun endüstrisinde daha çok tanınmaya başladı. CEO Oskar Guilbert, oyunun Remember Me'nin vasat satışlarından sonra maddi anlamda büyük bir sıkıntıya giren şirketi kurtardığını itiraf etti.

Temmuz 2016'da Legendary Digital Studios ve Square Enix'in dj2 Entertainment ile birlikte Life Is Strange'i dijital bir dizi olarak uyarlayacağı açıklandı. Stüdyo, açıklama anında Arcadia Bay'de geçecek olan dizinin uyarlaması için potansiyel yazarlar ile görüştüğünü bildirdi.

18 Mayıs 2017 tarihinde Dontnod Entertainment, Life Is Strange'in devam oyunun üzerinde çalıştıklarını resmi olarak duyurmuştur.[39][40] Devam oyununda yeni mekân ve karakterlerin olacağı açıklanmıştır.[41]

Haziran 2017'de Deck Nine Games şirketinin Life Is Strange'in hikâyenin öncesini anlatan oyunun ön hazırlık bölümünde geliştirildiğini gösteren resimleri çevrimiçi ortama sızdırıldı. Aynı ay, Square Enix oyunu Life Is Strange: Before the Storm adıyla resmi olarak duyurdu. 3 bölümden oluşan oyunun ilk bölümü 31 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve fırtına gerçekleşmeden önce 16 yaşındaki Chloe Price'ı konu almakta.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gilyadov, Alex (13 Aralık 2017). "Life Is Strange Coming to iOS This Week". IGN. 3 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  2. ^ Baines, Tom. "Life Is Strange Mac and Linux versions available now". Thumbsticks. 24 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2017. 
  3. ^ Lemne, Bengt (26 Ocak 2015). "Life is Strange - "Supernatural things merely metaphors"". Gamereactor. 6 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2015. 
  4. ^ Arendt, Susan (23 Şubat 2015). "In the first episode of Life Is Strange, time twists, turns, and toys with mundane moments". Digital Trends. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2015. 
  5. ^ Skipper, Ben (28 Temmuz 2015). "Life Is Strange episode four spoilers: Going out on a wave or a rock". International Business Times. 20 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2015. 
  6. ^ Batchelor, James (15 Temmuz 2015). "Develop Awards 2015: The winners revealed". Develop. 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2015. 
  7. ^ "Golden Joystick Awards 2015". Twitch.tv. 30 Ekim 2015. 2 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2015. 
  8. ^ "Life Is Strange – Episode 1". Game Debate. 27 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2015. 
  9. ^ Nunneley, Stephany (4 Aralık 2015). "The Game Awards 2015 – Game of the Year goes to The Witcher 3". VG247. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2015. 
  10. ^ "Life Is Strange on Twitter". Twitter. 9 Aralık 2015. 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2015. 
  11. ^ Diver, Mike (4 Aralık 2015). "The Best 20 Video Games of 2015". Vice Canada. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  12. ^ Rivera, Joshua (10 Aralık 2015). "The 10 Best Video Games of 2015". Vulture. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  13. ^ "The best games of 2015: Your top 10". Red Bull Games. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2015. 
  14. ^ Frank, Allegra. "Polygon's 2015 Games of the Year #7: Life is Strange". Polygon. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2015. 
  15. ^ Makedonski, Brett (10 Aralık 2015). "Nominees for Destructoid's Best Xbox One Game of 2015". Destructoid. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2015. 
  16. ^ Makedonski, Brett (23 Aralık 2015). "Destructoid's award for Best Xbox Game of 2015 goes to..." Destructoid. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2015. 
  17. ^ Phillips, Tom (23 Aralık 2015). "Games of 2015 no. 10: Life is Strange". Eurogamer. 24 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2015. 
  18. ^ Orland, Kyle (27 Aralık 2015). "The best video games of 2015, as picked by the Ars editors". Ars Technica. 13 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2015. 
  19. ^ "Giant Bomb's 2015 Game of the Year Awards: Day Three Text Recap". Giant Bomb. 30 Aralık 2015. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2016. 
  20. ^ Ahmed, Emad (31 Aralık 2015). "The top ten best videogames of 2015". New Statesman. 3 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2016. 
  21. ^ "Best of 2015 – Day Four: Adventure, Platformer, DLC/Expansion, Mobile". Hardcore Gamer. 4 Ocak 2016. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2016. 
  22. ^ Massongill, Justin (18 Aralık 2015). "Vote Now: PS.Blog Game of the Year 2015 Awards". PlayStation Blog. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  23. ^ Massongill, Justin (12 Ocak 2016). "Winners: PlayStation.Blog 2015 Game of the Year Awards". PlayStation Blog. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2016. 
  24. ^ Pereira, Chris (18 Şubat 2016). "The 2016 DICE Award Winners [UPDATED]". GameSpot. 22 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2016. 
  25. ^ "19th Annual D.I.C.E. Awards Finalists" (PDF). Academy of Interactive Arts & Sciences. 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2016. 
  26. ^ "Witcher 3 wins Game of the Year at 16th annual Game Developers Choice Awards". GDC. 16 Mart 2016. 19 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2016. 
  27. ^ "SXSW Gaming Awards". South by Southwest. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2016. 
  28. ^ Aviles, Estevan (19 Mart 2016). "2016 SXSW Gaming Awards Winners Announced!". South by Southwest. 1 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  29. ^ "2015 Winners". National Academy of Video Game Trade Reviewers. 21 Mart 2016. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  30. ^ Loveridge, Sam (7 Nisan 2016). "Fallout 4 is named Best Game at the BAFTA Games Awards 2016". Digital Spy. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2016. 
  31. ^ "Peabody Awards and Facebook Launch New Futures of Media Award". Peabody Awards. 8 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  32. ^ Wawro, Alex (24 Haziran 2016). "Life Is Strange leads this year's Games For Change award winners". Gamasutra. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2016. 
  33. ^ Kerr, Chris (2 Haziran 2016). "Life is Strange leads Games for Change Awards noms". Gamasutra. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2016. 
  34. ^ "Game Designers Award 2016" (PDF). CESA. 15 Eylül 2016. 14 Ekim 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2016. 
  35. ^ Ratnam, Rajitha (8 Aralık 2016). "Life Is Strange™ wins Game of the Year in Apple's Best of 2016". Develop. NewBay Media. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  36. ^ Saed, Sherif (20 Aralık 2016). "Every game nominated for the Steam Awards". VG247. Videogaming247 Ltd. 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  37. ^ Sykes, Tom (1 Ocak 2017). "Valve announces winners of first ever Steam Awards". PC Gamer. Future plc. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  38. ^ Calvin, Alex (15 Mart 2016). "Life is good: Dontnod on the success of Life is Strange and what comes next". MCV. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2016. 
  39. ^ "Life is Strange 2 finally confirmed". 18 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2017. 
  40. ^ "Teenage time travel yet unconfirmed". 1 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2017. 
  41. ^ "Life is Strange's second season would star a new cast (if it happened)". 20 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2015.