LibreOffice Impress

Vikipedi, özgür ansiklopedi
LibreOffice Impress
Geliştirici(ler)The Document Foundation
(Belge Vakfı)
İşletim sistemiWindows, Linux, Mac OS
(Android ve iOS'te Collabora Office ile kullanılabilir[1][2])
TürSunu yazılımı
LisansMPL s2 (İkincil lisans olarak LGPL s3, GPL, Apache Lisansı 2.0)[3]
Resmî sitesitr.libreoffice.org

LibreOffice Impress, özgür ve ücretsiz LibreOffice yazılım ailesinin sunu uygulaması. Yerel dosya biçimi olarak bir ISO/IEC standardı olan OpenDocument Format (ODF) biçimlerinden .odp biçimini kullanır. Ayrıca Microsoft Word'ün yerel dosya biçimlerindeki (.pptx, .ppt) mevcut belgeleri açabilir, aynı biçimde kaydedebilir, sıfırdan bu biçimlerde belge üretebilir.

Tüm LibreOffice bileşenlerinde olduğu gibi Impress, yüzden fazla [4] sayıda dilde ve Linux, Microsoft Windows, Mac OS gibi çeşitli platformlarda kullanılabilir. Windows ve Linux işletim sistemleri için kurulum gerektirmeyen taşınabilir sürümleri bulunur.

Bazı özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Farklı düzenleme ve görünüm kipi seçenekleri: Normal (genel düzenleme için), Anahat (Metin içeriğinizi düzenlemek ve anahatlarını belirlemek için), Notlar (bir slayta eklenmiş notlara bakmak ve düzenlemek için), Dinleyici notları (kağıda çıkartılacak materyal için) ve Slayt Sıralayıcı (slaytların küçük resim görünümü için).
  • Hazır şablonlar
  • Çizim ve diyagram araçları (LibreOffice Draw'da bulunan vektör çizim araçlarının çoğu bulunur)
  • PDF biçiminde dışa aktarma, düzenlenebilir melez PDF (gömülü ODF)[5] üretme, doldurulabilir PDF formu oluşturma [6]
  • Macromedia Flash (SWF), HTML, XHTML biçimlerinde dışa aktarma
  • Andorid ve iOS için yazılmış "LibreOffiice Remote" uygulaması kullanılarak telefon ile uzaktan kumanda edebilme[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Status of LibreOffice for Android and iOS". 13 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  2. ^ "Collabora Office Brings LibreOffice to Android, iOS". OMG!Ubuntu!. 15 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2020. 
  3. ^ "MPL Licenses". The Document Foundation. 11 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2014. 
  4. ^ "LibreOffice 6.4 download page". 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 
  5. ^ "LibreOffice ve Hibrit PDF mucizesi". blog.bluzz.net. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 
  6. ^ "Doldurulabilir PDF Formu Oluşturma". blog.bluzz.net. 17 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 
  7. ^ "Impress Remote". The Document Foundation. 6 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]