Letafet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Letafet
YazarSoner Olgun
KarakterlerDerviş
Tilki
Letafet
Komiser
İlk gösterim2008
Tiyatro Cef, İstanbul
ÜlkeTürkiye
Orijinal dilTürkçe
Zaman ve mekânÇöp toplayıcı Derviş'in barınağı

Letafet, Soner Olgun'nun yazdığı tiyatro oyunu. İki perdelik eser, ilk kez 2008 yılında Tiyatro Cef tarafından Murat Karasu yönetiminde sahnelendi. Bu sahnelenişinde Hüseyin Avni Danyal, Mert Ali Yavuzcan, Zeynep Gülmez ve Galip Erdal oynadı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tilki, Letafet'in randevu evindeyken polisler bu eve baskın yapar. Evden yakalanmadan çıkmayı başaran Tilki, polislerden kaçarken kendisini "çöp toplayıcı" olarak tanımlayan Derviş'in barınağına sığınır. Derviş, Tilki'nin polislerden saklanmasına yardım eder. Komiser her yerde Tilki'yi ararken iki adam barınakta konuşmaya başlarlar. Aşk, hayat, para, mülkiyet, ebeveynlik ve seks gibi konular hakkında sohbet ederler. Komiser bu aramalar sırasında Derviş'in evine de birkaç kere uğrar ve Letafet'ten bahseder. Komiser, çok güzel bulduğu Letafet'in evinde yakalayamadığı adamın basit bir zampara mı yoksa randevu evinin ortağı mı olduğunu çözememiştir.

Üç erkek de Letafet'e arzu duyar. Sahnede hayali gösterilen Letafet'in gerçekten yaşayıp yaşamadığı bilinmez. Erkeklerin bilinçaltlarındaki bir hayal de olabilir çünkü her erkeğin Letafet'i algı başka başkadır. Üç adam gecenin sonunda birbirinden ayrılır. Tilki, taksiye binip gider. Derviş, Tilki'ye bir şeyler öğretmiş olmanın mutluluğunu yaşar. Komiser ise kaçağı yakalayamamıştır.