Leprikon (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Leprikon
Leprechaun
Filmin afişi
YönetmenMark Jones
YapımcıMark Amin
Jeffrey B. Mallian
SenaristMark Jones
OyuncularWarwick Davis,
Jennifer Aniston,
Ken Olandt,
Mark Holton
MüzikKevin Kiner
Robert J. Walsh
Görüntü yönetmeniLevie Isaacks
KurguChristopher Roth
StüdyoTrimark Pictures
CinsiSinema filmi
TürüKorku, komedi, fantastik
RenkRenkli
Yapım yılı1993, ABD
Çıkış tarih(ler)i8 Ocak 1993
Süre92 dakika
Dilİngilizce
Bütçe900.000 $
Devam filmiLeprikon 2
Diğer adlarıLanetli Cüce: Kaybolan Hazine

Leprikon, 1993 yılında çekilen Jennifer Aniston'un başrolde oynadığı korku, komedi, fantastik türlerinde bir filmdir. Leprikon ayrıca ünlü aktris Jennifer Aniston'un rol aldığı ilk filmdir. B filmi özelliği taşıyan film IMDb sitesinde 4.7 puana sahiptir.

  • Filmin sloganı: Altınlarımı almanızı bekliyorum ve gece olmasını.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Daniel O'Grady, 600 yaşındaki Leprikon adlı yaratık bir cüceyi yakalayıp zorla 100 adet altınının yerini öğrenip o altınları çalmıştır. O gün lüks bir araba ile evine gelen Daniel O'Grady, karısına mutlu haberi söyler. Karısı ise altınları bir Leprikon'dan aldığına inanmaz. Daniel O'Grady altınlarla birlikte evine Leprikon'u da getirmiştir. Daniel O'Grady'ye çay yapan karısı Bayan O'Grady bavulda ne olduğuna bakmak için gider. Leprikon, Bayan O'Grady'yi öldürür. Daniel O'Grady bunu görünce Leprikon'u öldürmek ister. Leprikon ise altınlarını almakta karalıdır. Daniel O'Grady, Leprikon'u dört yapraklı yonca ile etkisiz hale getirerek onu tahta bir kutuya koyar. Leprikon'ı alt etmenin yolu ona dört yapraklı yonca değirmektir. Daha sonra Daniel O'Grady kutuya benzin döker. Kutuyu yakacağı sırada Leprikon sihirli güçlerini kullanarak Daniel O'Grady'i yaralar.

Aradan 10 yıl geçer. Tory Reding (Jennifer Aniston) bütün bir yazı babası ile geçireceğinden mutsuzdur. Tory ve babası J.D. Reding arabalarıyla bir zamanlar Daniel O'Grady'e ait olan eve gelirler. Evin harabe olduğunu gören Tory, babası ile yeni satın aldıkları bu evden hemen uzaklaşmak ister. Nathan, kardeşi Alex ve otistik arkadaşları Ozzie, J.D Reding ve Tory tarafından evi dekore etmeleri için tutulmuş işçilerdir. Evden ayrılmak isteyen Tory, işçi Nathan'a aşık olur ve buradan gitmek istemez. J.D. Reding kızı Tory'ye olanlara şaşırmaktadır.

İlk önce Tory ve Nathan bodrumda yıllar önce Daniel O'Grady'nin koyduğu tahta sandığı bulurlar. İçinde ise Leprikon vardır. Kutunun üstünde dört yapraklı yonca olduğundan Leprikon 10 yıl boyunca kutunun içinden çıkamamıştır. Tory ve Nathan tam kutuyu açacakları sırada dışarıdan bir ses duyarlar. Hemen dışarı çıkarlar. Ozzie üzerine mavi boya dökmüştür. Ozzie temizlenmek için içeri girdiğinde bodrumdan ses geldiğini duyar. Ozzie bodruma inip yanlışlıkla dört yapraklı yoncayı kutunun üzerinden düşürür. Leprikon hemen kutunun içinden çıkar. Ozzie Leprikon'un elinden zor kaçar. Tory, Nathan ve Alex buna inanmazlar. Ozzie, Tory, Alex ve Nathan aşağı inip bodruma bakarlar. Burada böyle bir şey yoktur. Dışarıda gökkuşağı gören Ozzie, buranın ucunda Leprikon'un altınlarının olacağında oraya gider. Alex de onu takip eder. Ozzie, Leprikon tarafından altınlar konusunda tehdit edilmiştir.

Ozzie ve Alex gökkuşağının ucunda hurda bir araba bulurlar. Arabanın içinde bir kese altın vardır. Altınlar Leprikon'un 100 adet altınlarıdır. Sahte olup olmadığını kontrol etmek isteyen Ozzie altınlardan birini yutar. Ozzie ve Alex yeniden arkadaşlarının yanına dönerler. Tory arabanın yanında dururken Tory'nin bacaklarına bir şey dokunur. Tory'nin babası J.D. Reding arabanın altına bakınca Tory'nin bacaklarına dokunanın bir kedi olduğunu sanır. Onu tutmak için arabanın altına elini uzatan J.D. Reding'in elini bir şey ısırır. Arabanın altındaki şey kedi değil Leprikon'dur. J.D. Reding'in elini ısıranda odur. Alex, Ozzie, Tory ve Nathan, J.D. Reding'i araba ile şehire doktora götürürler. Leprikon da bir bisikletle onları takip eder. Alex ile Ozzie şehre gidince ilk olarak Collectibles Joe's Coins adlı bir kuyumcuya girerler. Alex ve Ozzie, kuyumcuya altınları gösterirler. Altının çok değerli olduğunu gören kuyumcu o gün altını incelemek için almak ister. Gece kuyumcunun dükkânına giren Leprikon kuyumcuyu öldürür bir adet altınını ondan alır. Kuyumcunun dükkânında güzel küçük bir akülü araba gören Leprikon hemen bu arabaya binerek yola çıkar.

Bu sırada Tory ve Nathan, Famous Saugus Cafe adlı restoranda yemek yemektedirler. Ana yoldaki bir polis ise yolda küçük akülü bir arabanın gittiğini görür. Arabayı durduran polis Leprikon'u maskeli bir çocuk sanır. Gece yarısı yollarda gezdiği için ona kızar ve onunla alay eder. Leprikon polise saldırır. Ormana kaçan polisi kısa sürede öldürür. Bu sırada şehirde Tory ve Nathan hala restorandadır. Bu sırada Alex ve Ozzie de restorana gelirler. Leprikon yine eve döner. Tory, Alex, Nathan ve Ozzie de eve döner. Dörtlü yine evde temizlik yapmaktadır. Tory zil sesi duyar. Nathan zil sesinin nereden geldiğini öğrenmek için dışarı çıktığında Leprikon'un saldırısına uğrar. Dörtlü Leprikon'a saldırır. Ozzie telefonla polisleri arayıp yardım ister. Polisler bunu kale almazlar. Nathan, Leprikon'u pompalı tüfek ile vurur. Nathan'ın bacağı yaralanmıştır. Tory, Alex ve Ozzie bu sefer araba ile Nathan'ı hastaneye götüreceklerdir. Ama Leprikon akülü arabası ile dörtlünün arabasına vurarak arabanın kaza yapmasını sağlar. Dörtlü yeniden evin içine girer. Tory polis bürosundan yeniden yardım ister. Polis bürosu ana yoldaki polise haber gönderir. Ama o da zaten Leprikon tarafından öldürülmüştür. Nathan yaralıyken bu sefer Ozzie de yaralanmıştır.

Tory dışarıdaki kuyunun kovasını çekince kovanın içinde bir kese altın olduğunu bulur. Leprikon hemen bu altınları alır. Tory eve döner. Leprikon altınlarını saydığında 1 tane eksik olduğunu görür. O da Ozzie'nin midesindedir. Leprikon eve gelerek dörtlüye saldırır. Tory arabaya binerek şehrin hastanesine gider. Daniel O'Grady'nin olduğu odayı bulur. Orada Daniel O'Grady ile konuştuğunu sanır.Aslında o Leprikon'dur. Daniel O'Grady'i yaralamıştır. Tory yine de Daniel O'Grady'i bulur. Daniel O'Grady'i Leprikon'u öldürmek için dört yapraklı yonca gerektiğini söyler. Tory eve döner. Hemen otların arasında dört yapraklı yonca arar. Leprikon da oradadır. Tory'yi kovalar. Tory yolun sonundaki polis arabasına gider. Oradaki polisler ölüdür. Leprikon polis arabasının olduğu yere gelir. Ozzie, Alex ve Nathan hemen oraya gelir. Nathan pompalı tüfek ile Leprikon'a bir el ateş eder. Ozzie, Nathan ve Tory dört yapraklı yonca aramaya başlar. Tory sonunda bulur. Leprikon, Alex'e saldırır. Alex'i Ozzie Leprikon'un elinden kurtarır. Leprikon altınını Ozzie'nin karnını delerek alacağı sırada Alex dört yapraklı yoncayı sapanına koyarak Leprikon'a fırlatır. Leprikon kuyunun içine düşer. Nathan kuyunun içine benzin dökerek kuyuyu ve Leprikon'u patlatır. Sabah olur. Bölgeye polisler gelir. Kuyunun içinden Leprikon şöyle seslenir: "Altınımı bulmadan huzur bulamayacağım. Buradan çıkacağım ve bu durumda altınımı geri alacağım."

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rol
Warwick Davis Leprikon
Jennifer Aniston Tory Reding
Ken Olandt Nathan Murphy
Mark Holton Ozzie
Robert Gorman Alex Murphy
Shay Duffin Daniel O'Grady
John Sanderford J.D. Reding
John Voldstad Dükkân Sahibi
Pamela Mant Bayan O'Grady
William Newman Şerif Cronin
David Permenter Şerif yardımcısı Tripet
Raymond C. Turner Sevk memuru
Heather Kennedy Garson
Tim Garrick Müşteri

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]