Talihsiz Serüvenler Dizisi (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
YönetmenBrad Silberling
SenaristLemony Snicket (asıl adı Daniel Handler) (kitap),
Robert Gordon (senaryo)
OyuncularJim Carrey (Kont Olaf),
Meryl Streep (Josephine Hala),
Jude Law (Lemony Snicket'in sesi),
Emily Browning (Violet Baudelaire),
Liam Aiken (Klaus Baudelaire),
Kara Hoffman (Sunny Baudelaire),
Shelby Hoffman (Sunny Baudelaire),
Timothy Spall (Mr Poe),
Billy Connolly (Monty Amca)
Yapım yılı2004, ABD
Hasılat209.073.645 $

Talihsiz Serüvenler Dizisi (İngilizce özgün adıyla Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events), yetim kalan 3 kardeşin başlarına gelenleri anlatan aynı adlı kitaptan uyarlanmış 2004 yapımı film. Yetimlerin soyadları Baudelaire, Fransız şair Charles Baudelaire'e bir göndermedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap ve dolayısıyla film, eğer mutlu ve güzel bir hikâye istiyorsanız, yanlış yerdesiniz uyarısıyla başlar. 14 yaşındaki, bilime ve icatlara meraklı Violet, 12 yaşındaki kitaplara meraklı Klaus ve henüz bebek olan, dişlerini her yere geçiren Sunny'den oluşan 3'lünün başına anne ve babalarının öldüğü yangından sonra sürekli talihsizlikler gelir. Bay Poe (Amerikalı romantik şair ve gotik öykü yazarı Edgar Allan Poe'ya gönderme) onların bakımını ve servetini üstlenmiş ve Violet 18 yaşına gelince servet onların olacaktır.

Yetimler, uzak akrabaları Kont Olaf'ın yanına taşınırlar, ancak Kont, Baudelaire mirasına sahip olmayı kafasına koymuş, kötü kalpli bir insandır. Çocuklar başka akrabalarının yanına birkaç kez gönderilse dahi Kont bir yolunu bularak onları takip etmeye sürdürür. Planı Violette'i kendisiyle evlenmeye zorlayarak mirasta hak sahibi olmaktır.

Sonradan 5 kere farklı vasiler edinirler bu Monty amca, Josephine teyze, Meymenetli Kokular Bıçkıhanesi, Sert Kaya Temel Eğitim okulu Kont Olafın yardakçısı Esme ve eşi Jerome ve sonra GİT (Gakguk İkindisi Tutkunları) kasabasına gelirler.

Sonra çocuklar Bay Poe'dan kaçarak kendileri yaşarlar. Hamarat Cırcır Hastanesi, Kaligari Karnavalı, Efkar Dağları, okyanusun altında ve Otel Epilog'ta kalırlar.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]