The Texas Chainsaw Massacre karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lefty Enright sayfasından yönlendirildi)

Aşağıdakiler, ABD yapımı korku filmi Teksas Katliamı serisinin hayali karakterleridir.

Sawyer Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Kasabı 'nda Sawyer Ailesi (Yukarıdaki Deri Surat, aşağıda solda Drayton, sağda Otostopçu, en aşağıda solda Büyük Baba ve sağda Büyük Anne) fotoğrafı çeken Lian Sawyer.

Sawyerlar, Teksas Katliamı serisindeki yamyam bir ailedir.

Chop Top[değiştir | kaynağı değiştir]

Chop Top, serinin ikinci filmi Katliam'da filmdeki kötü karakterleden bir olarak gözükmektedir. Bill Moseley tarafından canlandırılmıştır.

Yamyam Sawyer Ailesi'nin bir üyesi olan Chop Top'un gerçek adından asla bahsedilmemiştir. Chop Top deli ve sadisttir. Eline geçen insanları neşeli bir şekilde öldürmektedir. Hippi görüşüne sahip olmasına rağmen geçmişe dönük düşünceleri vardır ve Napalm bombası ona Vietnam gazisi olduğunu hatırlatmaktadır. Chop Top, rengarenk ve eski kıyafetler giymekle birlikte kıyafetlerinde değişik rozetler vardır. Chop Top, Katliam 'da ilk olarak kardeşi Deri Surat (Bill Johnson) ile birlikte pikap kamyonetleri ile bir köprü üzerinde sarhoş iki gence saldırırken görünmüştür. Chop Top ve Deri Surat sarhoş gençleri öldürürken, saldırı sesleri radyo istasyonu tarafından kaydedilmiştir. Çünkü gençler, saldırıdan önce arabalarındaki telefonu kullanarak radyo istasyonu sunucusu Vanita ile konuşmaktadır. Radyo sunucusu Vanita "Stretch" Brock (Caroline Williams) Chop Top ve Deri Surat'ın saldırı seslerini radyoda yayınlayınca, iki kardeş Vanita'yı öldürmek amacıyla radyo istasyonuna gelir. Bu sırada yanlışlıkla Deri Surat tarafından Chop Top'un peruğu düşürülür ve onun kafasındaki metal kaplama görünür. Bu plan sonunda başarısız olur. Deri Surat, Vanita'ya aşık olur ve Chop Top'u onu öldürdüğüne inandırır. İki kardeş Vanita'nın arkadaşı L. G. McPeters'i yaraladıktan sonra ayrılırken yanlarına alırlar.

Chop Top ve abisi Drayton Sawyer (Jim Siedow), Teksas Savaş Ülkesi adlı terkedilmiş bir lunaparktaki evlerinde Vanita'yı bulduktan sonra onun hâlâ yaşadığını ve Deri Surat'ın aileye oyun oynadığını anlarlar. Chop Top, Teksas Savaş Ülkesi adlı bu lunaparkı hükûmetin kullanma çekleri ile satın almıştır. İki kardeş, Vanita'yı esir alır ve onu Sawyer ailesinin yaşlı atası olan Büyük Baba'ya kurban olarak verirler. Chop Top'un yardımı ile Büyük Baba (Ken Evert) tarafından öldürülmekte olan Vanita, baş kahraman Teğmen Lefty Enright (Dennis Hopper) tarafından kurtulur. Bu sırada Lefty ile Deri Surat arasında testere savaşı olur. Drayton'un bir el bombası patlatmasıyla Büyük Baba, Deri Surat, Lefty ve Drayton ölür.

Vanita'nın Teksas Savaş Ülkesi'nde bulunan Matterhorn'un kopyasının zirvesine doğru kaçması ve Chop Top'un onu takip etmesiyle birlikte, Chop Top el bombası patlamasından kıl payı kurtulur. Matterhorn'un zirvesinde Testere Cenneti denilen bir tapınak vardır. Chop Top, bir ustura ile Vanita'yı yaralar. Vanita, Büyük Büyük Anne'nin bedenin yapışık olarak bulunan testere ile Chop Top'a saldırır. Bu saldırırnın ardından Chop Top, Teksas Savaş Ülkesi'nin yıkıntılarına düşer.

Chop Top, 1991 yılında Northstar Comics tarafından yayımlanan Leatherface adlı çizgi romanda görünmemiştir. Alfredo Sawyer'ın Last Chance Gas Station yani Son Şans Benzin İstasyonu adlı benzin istasyonunun duvarında sipreyle yazılmış Chop Top'un ünlü sözü "Lick my plate!" vardır.

Drayton Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Drayton Sawyer
Takma Adı: Yaşlı Adam[1]
Aşçı[2]
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Jim Siedow

Drayton Sawyer Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz ve onun kardeşlerinin en büyüğüdür. Tobe Hooper ve Kim Henkel tarafından tasarlanmış, Jim Siedow tarafından canlandırılmıştır. Teksas Testere Katliamı ve Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de görünmüştür.

Drayton Sawyer yamyam Sawyer Ailesi'nin residir. Ailesi gibi bir seri katil olup yine ailesi ile birlikte Teksas'ın ortalarında yaşamaktadır. Bir benzin istasyonu olup insan etinden barbekü yapmaktadır.

Deri Yüz dahil on kardeşin en büyüğü. Serinin ilk filmi olan Teksas Testere Katliamı filminde ilk defa görünmüştür. Benzin istasyonunda çalışmaktadır. Sally ve arkadaşları ilk onun benzin istasyonuna benzin almaya geldiklerinde benzinin daha sonra geleceğini ama içeride barbeküsünün olduğunu söyler. Bu barbekü aslında insan etlerinden yapılmış bir mangaldır. Ayrıca Drayton'un benzin istasyonunda cam yıkayan bir adam bulunmaktadır. Bu adam Sawyer ailesi üyelerinden biri olabilir. Sally, Deri Yüz'den kaçarken benzin istasyonundaki Drayton'a sığınır. Drayton onu bağlayıp eve götürür. Deri Yüz kapıyı kırdığı için onu döver. Sinirlidir. Deri Yüz ve Otostopçu ondan korkar. Kendine Büyük Baba'yı örnek almıştır. En son akşam yemeğinde görünür. Drayton'a bu bölümde Yaşlı Adam derler.

Drayton Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de Dallas'ın dibindeki boş bir karnaval arazisini Teksas Savaş Ülkesi' adlı bir lunaparka çevirmiştir. Bu lunaparkın altına kurduğu yer altı tünelinde ailesi Deri Yüz, Vuruş Zirvesi ve Büyük Baba ile yaşamaktadır. Ayrıca lunaparktaki Matterhorn'un kopyasının zirvesinde Büyük Büyük Anne vardır. Drayton ailenin reisi konumundadır. Deri Yüz ve Vuruş Zirvesi'ni azarlayıp dövmektedir. Drayoton, Teksas'ta düzenlenen Teksas-Dallas acı sos yarışmasında birinci olup ödül almıştır. İki senedir bu ödülü alan Drayton yaptığı acı barbekü sosu ile yarışmayı kazanmıştır. Karavana benzer bir arabası vardır.

Filmin kesik sahnelerinden birinde Teksas'ta gece arabasıyla dolaşırken Teksaslı serseriler arabasına saldırır. Ama arabada Deri Yüz'de vardır. Arabanın arka kapısından inip Deri Yüz bütün serserileri testeresi ile doğrar. Drayton çekici ile o sırada bir tane serseriyi öldürür. Deri Yüz, L. G.'nin cesedinden biraz kesip evde barbekü yapılınca etin en iyi kısmını almak için Vuruş Zivesi ile tartışır. Bu yer altı kasabası çökerken Vuruş Zirvesi'ne ana tankı kontrol etmesini söyler. Vuruş Zirvesi buna karşı çıkınca yine tartışma başlar.

Filmde Deri Yüz'ün seks için Vanita'yı (Caroline Williams) onu ailesinden ve kendisinden sakladığını anlar. Vuruş Zirvesi bu sırada Bubba'nın kız arkadaşı diye alay ederken o seks'in iyi bir şey olmadığını söyler. Testere Ailedir diyerek testerenin seksden daha önemli olduğunu vurgular. Deri Yüz'e Vanita'yı öldürmesini söyler. Akşam yemeğinde biraz Vanita ile konuşur. Daha sonra Büyük Baba'ya Vanita'yı öldürmesi için çekiç verirler. Lefty ailenin yaşadığı yere gelip ailenin Vanita'ya işkence ettiğini görünce testeresi ile Drayton'u bacaklarının arasından yaralar. Drayton hemen masanın altına girer. Daha sonra Vuruş Zirvesi kaçan Vanita'yı kovalar. Deri Yüz ile Lefty testereleri ile savaşa başlar.

Drayton hayalarına zarar gelmesindende epeyce korkmaktadır. Drayton'da el bombası ile burayı patlatır. Kendisi, Deri Yüz ve Lefty bu patlamada ölür. Drayton filmde Vuruş Zirvesi ve Deri Yüz'ü büyüttüğünü söyler. Tüm hayatını onlara harcadığını söyler.Zaten Jason Deri Yüz'e Karşı'da da kız kardeşi Velma'ya iki kardeşlerine bakacağına söz verdiğini söyler. Ayrıca filmde Büyük Baba'nın hayat hikâyesine de değinir.

1995 yılında Topps Comics'in yayımladığı Jason Deri Yüz'e Karşı 'da Drayton Mezbaha Aşçısı ismiyle anılmaktadır. 13.Cuma filmlerinin katili Jason Voorhees'e ailesinden ve kendisinden de bahsetmektedir.[3]

Drayton Jason'a geçmişte Teksas'ta bir restoran işlettiğini anlatır. Çok sevdiği kardeşi Velma ölümcül bir hastalıktan dolayı ölüm döşeğine düşmüştür. Velma, Büyük Anne ve Büyük Baba'nın Otostopçu ve Deri Yüz ile ilgilenemeyecek kadar yaşlı olduklarını bildiği için Otostopçu ve Deri Yüz'ü Drayton'a emanet etmiştir. Velma'ya verdiği sözü tutan Drayton Otostopçu ve Deri Yüz'e iyi bir şekilde bakmaya çalışmaktadır. Otostopçu ve Jason arasında çıkan tartışmalardan dolayı Drayton Deri Yüz'e Jason'u öldürmesini söyler. Böylelikle Jason ve Deri Yüz arasında bir savaş başlar. Deri Yüz ile Jason savaşırken Otostopçu Jason'un kafasına çekiç ile vurur.Jason bayılır. Jason'un baygın cesedini Drayton, Deri Yüz ve Otostopçu evlerinin yakınlarındaki bir göle atarlar.[4]

Nubbins Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Nubbins Sawyer
Takma Adı Otostopçu,[1]
Nubbins[2]
Cinsiyet Erkek
Yer Teksas
Düşmanları: Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Edwin Neal

Otostopçu Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz'ün kardeşidir. Teksas Testere Katliamı ve Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de görünmüştür. Tobe Hooper ve Kim Henkel tarafından tasarlanmış Edwin Neal tarafından canlandırılmıştır.

Yalnız ilk filmde tır tarafından ezildiği için ölmüş ikinci filmde ise bir kukladır. Jason Deri Yüz'e Karşı isimli çizgi romanda da görünmüştür. Şizofreni hastası olup akli dengesi yerinde değildir.

Otostopçu (gerçek adı Edward) ilk kez orijinal Teksas Testere Katliamı'nda görünmüştür. Filmin başlarında arkadaşlarıyla tatil yapmakta olan bir grup gencin arabasına binmiştir. Gençlere başta ilginç fotoğraflar göstermiş daha sonra Franklin'in resmini çekmiştir. Gençler fotoğrafı satın almayınca, arabadaki gençlerden biri olan Sally Hardesty'nin kardeşi Franklin'e saldırmıştır. Onun kolunu kesmiştir. Daha sonra da gençler tarafından arabadan atılmıştır. Arabda da zaten gençlere ailesinden ve evinden bahsetmiştir. Gösterdiği fotoğraflarda genellikle insan ve hayvan cesetleriyle ilgili resimlerdir.

Otostopçu daha sonra yamyam ailesi ile görülür. Ailesi onun bu bölümde gözüken iki kardeşi Deri Yüz ve Drayton'dur. Drayton, Sally'i yakalayıp bağlayıp eve getirmiştir. Otostopçu Sally'i görünce tanır. Deri Yüz ile birlikte Büyük Baba'yı getirirler. Akşam yemeğinde Sally'e birçok işkence yapar. Büyük Baba'ya kan içirmek için Sally'nin elini keser. Otostopçu akli dengesi yerinde olmayan bir karakterdir. Vuruş Zirvesi'nin ikizidir. Aile Sally'yi, Büyük Baba'ya öldürtürken bir anda Sally kaçar. Otostopçu onu kovalar. Sally ve Otostopçu anayolda savaşırken Otostopçu'yu tır çarpar. Otostopçu tırın altında parçalanarak ölür.[1]

Otostopçu ilk bölümde tır tarafından ezilip ölünce, ailesi onun parçalarını dikerek kukla haline getirmiştir. Vuruş Zirvesi, Otostopçu'nun cansız vücudunu hep yanında taşımaktadır. Lefty, Drayton'un bacaklarının arasını kesince Drayton masanın altına girer. Yanına Otostopçu'nun cansız vücudunu alır. Otostopçu'nun boynundaki küçük çantadaki el bombasını alarak lunaparkı patlatır. Bu patlamayla zaten Otostopçu'da tamamiyle yok olur.[2]

1995 yılında Topps Comics'in yayımladığı Jason Deri Yüz'e Karşı isimli çizgi romanda görünmüştür. Otostopçu romanın başlarında Jason Voorhees'e kendi evlerinin yakınlarında rastlamıştır. Deri Yüz ile Jason'ın kapışmasından sonra Jason'ın iyi bir katil olduğunu anlamış ve evlerine davet etmiştir.[3]

Otostopçu'nun Sparky isminde bir köpeği vardır. Otostopçu sürekli Drayton ile tartışmaktadır. Deri Yüz yanlışlıkla Büyük Baba'nın sandalyesini kırınca Deri Yüz'ü döver. Jason'da bu duruma karşı çıkmak ister. Çünkü Jason küçük iken babası çirkin olduğu için hep onu dövmüştür. Jason ile birlikte Otostopçu, çevreden geçen bir karı kocayı vahşice öldürürler. Deri Yüz ile Jason savaştığıda, Otostopçu Jason'un kafasına bir çekiç vurarak onu bayıltır. Drayton, Otostopçu ve Deri Yüz daha sonra Jason'u ölülerin olduğu azmağa atarlar. Romanın bir yerinde Sawyerların aile portresi gözükür. Bu portrede Otostopçu'nun çocukluğu vardır.[5]

Büyük Baba[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Büyük Baba Sawyer
İlk Orataya Çıkışı: Teksas Testere Katliamı
Son Ortaya Çıkışı: Teksas Testere Katliamı Bölüm 2
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: John Dugan (1), Ken Evert (2)
Doğum Tarihi: 1850
Ölüm Tarihi: 1986
Lakabı: Büyük Baba Sawyer
Çalışma Yeri: Mezbaha

Teksas Testere Katliamı karakteri. İlk olarak Teksas Testere Katliamı daha sonra da Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de gözükmüştür. Onu ilk bölümde John Dugan, devam bölümünde ise Ken Evert canlandırmıştır. Büyük Baba genellikle hareketsiz duran, aile içinde önemli yeri olan yamyam bir katildir.

Büyük Baba yamyam bir katildir. Torunları ve çocukları hep onu örnek almıştır. O tüm bildiklerini kendinden sonraki nesile aktarmıştır. Karısı Büyük Anne/Amelia Sawyer ile yamyam aile Sawyerların temelini atmışlardır. Kendisi genç yaşlarda katil olmuş ve birçok insanı öldürmüştür. Ailesini insan eti ile beslemiştir. Bir gün o yakalanıp hapishaneye atılmıştır. Burada elektrikli kafeslerde kalmış ve büyük işkenceler görmüştür. Bu işkenceler Büyük Baba'yı daha da deliye çevirmiştir. Son zamanlarında ezilmeler ve parçalanmaları görmeye dayanamayan Büyük Baba artık cinayeti bırakmıştır. Ama tüm bildiklerini ailesine aşıladığından onun ilkeleri hiçbir zaman yok olmamıştır.

Orijinal Teksas Testere Katliamı'nda ilk olarak görünmüştür. Bu film 1973 yılında geçmektedir ve Büyük Baba bu filmde 124 yaşındadır. Torunları Deri Yüz, Drayton Sawyer ve Otostopçu ile kadın kahraman Sally Hardesty'yi öldürmek istemişlerdir. Torunları, Büyük Baba'dan Sally'nin kafasına çekiç vurarak öldürmesini istemişlerdi. Sawyerların boş bulundukları bir anda Sally evin camından atlayarak kaçmıştır. Büyük Baba bu bölümde evin üst katında ölmüş karısı Büyük Anne/Amelia Sawyer ile durmaktadır. Akşam yemeğine ototopçu ve Deri Yüz onu aşağı kata taşımaktadır. Bilindiği üzere Büyük Baba hareket edemeyecek kadar yaşlı olup kan içerek beslenmektedir. Drayton ilk filmde onun zamanında usta ve mükemmel bir katil olduğunu, onun ve kardeşlerinin her zaman onu örnek aldıklarını belirtmiştir. Drayton birde onun 5 dakikada 6 kişiyi öldürecek kadar profesyonel olduğununda altını çizmiştir.

1986 yılında, Teksas Testere Katliamı Bölüm 2 de Büyük Baba 137 yaşındadır. Ailesinin durduğu terk edilmiş karnaval arazisinin altındaki tünelde yaşamaktadır. Bu karnaval arazisinin adı ise Teksas Savaş Ülkesi'dir. Torunları Vuruş Zirvesi, Drayton ve Deri Yüz kadın kahraman Vanita "Stretch" Brock'u esir almışlardır. Vanita akşam yemeğinde Büyük Baba'nın yemeğidir. Deri Yüz, Vanita'ya âşık olduğundan ne kadar ölmemesini istese de ailesine karşı gelemez. Büyük Baba ayrıca sıvı diyetindedir. Sadece kan ile beslenir. İlkbaharda yapılan bir barbekü partisinde et yemektedir. Vanita'nın akşam yemeğinde kurban edildiği an Lefty Enright gelir. Draytonu yaralar. Bu sırada Vanita kaçar. Vuruş Zirvesi onu kovalar. Deri Yüz ve Lefty'nin savaşında Lefty, Deri Yüz'ün karnına testeresini saplar. Büyük Baba elindeki çekici Lefty'e sallamak istese de yanlışlıkla çekiç Deri Yüz'ün kafasına gelir. Deri Yüz'de, Büyük Baba'da yere düşer. Bu sırada Drayton el bombası ile yer altı tünelini patlatır. Lefty, Deri Yüz, Drayton ve Büyük Baba açıkça ölür. Büyük Baba bir önceki filme göre bu bölümde biraz daha hareketlidir. Yüz hatları da önceki filme göre daha genç görünümlüdür.

1989 yılında geçen Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III de Deri Yüz ve Büyük Baba değişik aile üyeleri ile yaşamaktadır. Büyük Baba önceki filmde öldüğünden bu bölümde sadece cesedi bulunmaktadır. Anne Sawyer (gerçek adı bilinmiyor) çocukları Deri Yüz, Tech, Eddie'ye babası olan Büyük Baba'yı hep kanla beslediğinden bahsetmektedir. Küçük Kız'da Büyük Baba'nın ağzına kan dökmektedir. Benny otomatik tabanca ile aileye dışarıdan ate ettiğinde kurşunlar Büyük Baba'nın cesedine isabet etmiştir.

1995 yılında geçen Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil de Büyük Baba yerine başka bir Büyük Baba vardır. (Büyük Baba (diğer)) Bu Büyük Baba akşam yemeğinde görünür. Daha sonra eline bıçağını alarak odasına gider.

1999 yılında yayınlanan Jason Deri Yüz'e Karşı çizgi romanında görünür. Büyük Baba yine karısı Büyük Anne/Amelia Sawyer ile birlikte durmaktadır. Drayton Sawyer, Jason'a Büyük Baba'dan bahseder. Ayrıca ölen kardeşi Velma Sawyer'dan da bahseder. Jason'a aile portresini gösterir. Orada Büyük Baba'nın gençliği ve karısı da görünür. Bu portreden Büyük Baba'nın gençliğinde saçlarının siyah olduğu da bilinir.

Drayton, Velma öleceği zaman Deri Yüz ve otostopçuya kendisinin bakacağını söyler. Büyük Baba ve Büyük Anne'nin yaşlı oldukları için bakamayacaklarını düşünür. Çizgi romanda Büyük Baba'nın eski zamanlarda mezbada çalıştığındanda bahsedilir. Drayton onun insan öldürmekte en iyi cani olduğunu söyler. Akşam yemeğinde Büyük Baba'nın tam karşısında Büyük Anne oturur. Otostopçu, Büyük Baba'ya insan kemiklerinden olan bir sandalye yapmıştır. Bu sandalyeyi Büyük Baba'nın doğum gününde ona hediye edecektir. Ama Deri Yüz yanlışlıkla sandalyenin üzerine düşer. Sandalye parçalanır. Otostopçu bu duruma kızar ve Deri Yüz'ün kafasına vurur.

W.E. Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
W. E. Sawyer
İlk Orataya Çıkışı: Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III
Son Ortaya Çıkışı: Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Joe Stevens
Çalışma Yeri: Mezbaha (Sawyer Çiftliği)

W. E. Sawyer, Teksas Testere Katliamı hayali film karakteri. Jeff Burr, David J. Schow ve Kim Henkel tarafından tasarlanmıştır. Sawyer Ailesi üyesidir. W. E. filmdeki kötü karakterlerden biridir.

Karakter W. E. Sawyer ilk defa 1990 tarihli filmde adı geçmiştir. Bu bölümde karakter 1973 ve 1981 arasındaki cinayetlerden ve orijinal Teksas Testere Katliamı kadın kahramanı Sally Hardesty'yi öldürme teşebbüsünden sorumlu tutulmuştur. Katliamlardan suçlu olduğu farz edilen W. E. cinayetlerini 1981'den önce gaz odasında işlemiştir.

Teksas Testere Katliamı filmlerinin ana katili olan Deri Yüz

W. E. Sawyer, 3. bölümde 'ün görevini değişimli olarak yapmış olabilir. Çünkü gerçek Deri Yüz olan Bubba Sawyer Jr. serinin ikinci filminde ölmüştür. Bunun üzerine W. E., Deri Yüz görevini üstlenmiş olabilir. Zaten filmin başlangıcındaki açıklamada da Deri Yüz'ün W. E. Sawyer olduğu söylenmiştir. Bu katil kurbanlarının derilerini yüzerek bir maske yapmış ve o maskeyi taktığı zaman cinayet işlemiştir.[6]

1994 tarihli filmde karakter W. E. ilk defa görünür. W. E. bir muhalliftir. Ailesi ve hısımları ile Teksas'ta bir evde yaşamaktadır. (Bu aile üyeleri Darla, Vilmer, Deri Yüz ve Diğer Büyük Baba) Sawyer ailesinin bir akrabası aileyi insanları korkutması için kullanmaktadır. Bu kişi hükûmetten bir kişidir.

Vilmer filmde bir ara W. E.'nin kafasına vurur. W. E.'nin hakları, Vilmer'ın haklarının yanında aciz kalmıştır. Filmde W. E. genellikle tüfek ve elektroşok makinesi kullanmaktadır. Deri Yüz, Jenny'i kovalarken Jeny Sawyerların evine girer. Deri Yüz de kapıyı testeresi ile keser. Bunu gören W. E., Deri Yüz'e elektroşok makinesiyle ona elektrik vermektedir. W. E.'nin hoşlandığı bir onu ise Deri Yüz'e acı çektirmektir.

W. E.'nin konuşurken kullandığı sözler genellikle özdeyişlere dayanmaktadır. W. E. aile içi saygının olduğu bir hayat istemektedir. İnsanlara işkence etmeyi ailenin geleneği olarak görür. Akşam yemeğinde Büyük Baba'ya (Diğer) da bu konulardan bahseder. W. E. cinayet işleyen bir ailenin üyesi olmasına rağmen gayet kültürlüdür..[7]

W. E. Sawyer karakterini yaratan Kim Henkel ve Tobe Hooper, karakteri Drayton Sawyer'ı örnek alarak yaratmıştır. W. E.'nin film içindeki görevi Drayton ile aynıdır.

W. E., 1995 tarihli Topps Comics'in yayımladığı Jason Deri Yüz'e Karşı'da adı geçmiştir. Karakter otostopçu, Jason Vorhees ile tanıştıktan sonra ikisi Sawyer Çiftliği'ne doğru yol almaktadır. Bu sırada otostopçu Jason'a çiftlikte Büyük Baba ve W. E.'nin yaşadığından bahseder. W. E. sadece filmde otostopçu tarafından anılmaktadır.[8]

Büyük Büyük Anne[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Büyük Büyük Anne Sawyer
Takma Adı: Büyük Büyük Anne
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Doğum Tarihi: ?
Ölüm Tarihi 1986

Teksas Testere Katliamı filminin en yaşlı karakteri.

Büyük Büyük Anne, sadece Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de görünür. Drayton Sawyer, onun hakkında gökyüzüne şöyle haykırır "Ooo Büyük Büyük Anne testere cennetinde." Testere cennetiyse aslında Sawyer Ailesi'nin lunaparkında İsviçre’nin ünlü dağı Matterhorn’un bir kopyasının zirvesinde bulunan mağaradaki, türbedir. Bu türbede bulunan Büyük Büyük Anne elinde bir testere tutmaktadır. Vuruş Zirvesi'nden kaçan Vanita "Stretch" Brock Teksas Testere Katliamı Bölüm 2’nin sonunda buraya kaçar. Vanita kendini savunabilmek amacıyla Büyük Büyük Annenin elindeki testereyi alarak Vuruş Zirvesine karşı kullanır. Aslında testere Büyük Büyük Anne'nin vücuduna yapışıktır. Vanita testereyi Büyük Büyük Anne'nin elinden alınca, testere Büyük Büyük Anne'ye yapışık olduğundan Büyük Büyük Anne'nin kasığı kopar. Bu yüzden de ölür. Vuruş Zirvesi'de ölmeden önce Büyük Büyük Anne'yi öldürmesinden dolayı Vanita'ya saldırır. Büyük Büyük Anne eski bir aile reisinin büyük annesi olup olmadığı bilinmiyor. Büyük Büyük Anne, Büyük Baba, Büyük Anne, Büyük Baba’nın (diğer) annesi veya kayınvalidesi olabilir. Ailesi hakkında yeteri bilgi verilmemiştir. Gençliğinde torununun çocuğu Deri Yüz gibi insanları testereyle öldürmüş, testereyi çok sevdiğinden de öldükten sonra eline bir testere verilmiş olabilir.

Büyük Anne[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Amelia Sawyer
İlk orataya çıkış: Teksas Testere Katliamı
Takma Adı: Büyük Anne
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Doğum Tarihi ?
Ölüm Tarihi 1973 yılından önce

Teksas Testere Katliamı filminin karakteri. Kendisi Büyük Baba'nın karısıdır. Anne Sawyer'ın annesidir. İlk filmde görünür.

Orijinal Teksas Testere Katliamı filminde görülmüştür. Büyük Baba ile Sawyer Ailesi'nin evinin çatı katında durur. Büyük Anne 1973 yılında önce yaşamış ve ölmüştür. Ayrıca yanında kendisi gibi dondurulmuş olan köpeği bulunmaktadır. Ölü olduğu için akşam yemeklerine katılmamaktadır. Aile portresindede Büyük Baba'nın yanındadır. Cesedine bakılacak olursa ön dişleri yoktur.

Jason Deri Yüz'e Karşı'da görülmüştür. Drayton Sawyer onun adının Amelia olduğunu söyler. Kendisi ölüdür. Cesedi vardır. Akşam yemeklerinde Büyük Baba'nın karşısına oturur. Deri Yüz ile Jason arasında çıkan kavga sırasında Jason, Büyük Anne/Amelia Sawyer'ın kafasını uçurur.

Büyük Baba (diğer)[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Büyük Baba Sawyer
İlk Görünüş: Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Grayson Victor Schirmacher

Teksas Testere Katliamı karakteri. Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil'de görülmüştür. Büyük Baba Sawyer, 1995 tarihli 4 filmde görünür. Akşam yemeğinde sofranın en ucunda oturur. Yanında da W. E. vardır. W. E. ona artık cinayetlerin eski tadında olmadığını anlatmaktadır. Akşam yemeğinde Vilmer ve Jenny arasında çıkan tartışmalardan sonra eline bıçağını alarak sofradan kalkar ve odasına gider.

Anne[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Anne Sawyer
İlk Görünüş: Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Miriam Byrd Nethery

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz ve onun kardeşlerinin annesidir. Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III'de görünmüştür.

1989 yılında geçen serinin 3. filminde görünür. Ev içinde çıkan tartışmadan sonra uykusundan uyanıp tekerlekli sandalyesiyle gelir. Bacakları sakattır. Ayrıca bir cihaz sayesinde konuşur. Kendisi babası Büyük Baba'yı hep kan ile beslediğinden bahseder. Ufaklık dediği oğlu Deri Yüz'ü çok sever. Benny otomatik tüfeğiyle aileye ateş ettiği sırada kurşunlardan bir kaçı Anne Sawyer'ın kalbine denk gelir. Anne ölür. Drayton Sawyer'ın 2. filmde bahsettiğine göre Anne hep oğlu Drayton'a Büyük Baba'dan söz etmektedir.

Baba[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Bubba Sawyer Sr.
Takma Adı: Baba Sawyer
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz ve onun kardeşlerinin babası. Anne'nin kocası. Jason Deri Yüz'e Karşı'da sadece resmi gözükmüştür. Sawyer Ailesinin evinin duvarında asılı resmi vardır. Gerçek adı Bubba Sayer Sr.'dir. Oğlu Deri Yüz'ün de gerçek adı olan Bubba Sawyer Jr. buradan gelmektedir.

Velma Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Velma Sawyer
İlk Görünüş: Jason Deri Yüz'e Karşı
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz'ün ablası. Jason Deri Yüz'e Karşı'da görünmüştür. Drayton Sawyer'ın anlattığına göre Velma Sawyer, Drayton'dan sonra gelen en büyük kardeştir. Kendinden küçük bütün kardeşlerine o bakmaktadır. Bir gün amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Bu hastalıktan kurtulamayacağını biliyordur. Bu yüzden kardeşlerini Drayton'a emanet etmiştir. Çünkü Büyük Baba ve Büyük Anne'nin onlara bakamayacağını biliyordur. Drayoton'da Velma'ya söz vermiştir. Daha sonra Velma ölmüş, Drayton kardeşlerini büyütmüştür. Velma'nın aile üyeleri ile aralarında bir ilişki de söz konusudur.

Eddie "Tex" Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Eddie Sawyer
Takma Adı Tex
Cinsiyet Erkek
Yer Teksas
Düşmanları: Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Viggo Mortensen

Teksas Testere Katliamı karakteri.Deri Yüz'ün kardeşidir.Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III'de görünmüştür. Deri Yüz'ün kardeşlerinden biridir. 1990 tarihli serinin üçüncü filminde görünmüştür. İlk başta Ryan ve Michelle benzin istasyonuna geldiğinde görünür. İkiliyi aslında kendi kardeşi olan Alfredo'dan korur. Ryan'a kendi evlerine giden yolu kestirme diye tarif etmiştir. Alfredo tüfeği ile onları vuracağı sırada ikiliyi korumuş, ikili arabası ile kaçınca Alfredo, Eddie'yi öldürmüş gibi yapmıştır. Bu sahneden sonra Benny arabası ile giderken arabanın önüne çıkarak Benny'nin kaza yapmasını sağlar. Filmin sonuna doğru evde görünür. Tech ile birlikte evde etleri kesmektedir. En yakın kardeşi Tech'dir. Tech ona kendi adıyla yanı Eddie diye hitap ettiğinde kızar. Kendisine çizgi roman kahramanı Teks denilmesini ister. Kıyafetleri ve hareketleri ile kendisini Teks'e benzetmeye çalışır. Benny aileye otomatik tüfek ile ateş edince Eddie Benny ile savaşır. Benny onu yakarak öldürür.

Tech "Tinker" Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Tech Sawyer
Takma Adı Tinker
Cinsiyet Erkek
Yer Teksas
Düşmanları: Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Joe Unger

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz'ün kardeşlerinden biridir. Joe Unger tarafından canlandırılmıştır.

İlk olarak Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III'de görünmüştür. Sağ elinin üstüne bir kanca takılmıştır. Benny akşam kaza yaptığında Tinker arabasıyla yoldadır. Benny ondan yardım ister. Benny arabanın arkasında motorlu testere olduğunu görünce silahını almaya gider. Bunu gören Tinker arabasını Benny'nin üzerine sürerek onun yolun aşağısına yuvarlanmasına yol açar. Daha sonra Benny'e Deri Yüz saldırır.

Tinker evde de görünür. Onun kendine en yakın olan kardeşi Eddie'dir. Teknoloji en büyük dostumuzdur sözün onun ünlü sözüdür. Eddie'ye Teks demeyip adıyla hitap edince Eddie ona kızar. Ayrıca kendisi makinalarla uğraşmayı sever.Üzerinde Drayton Sawyer'ın sözü Testere ailedir sözü yazılı bir motorlu testere yapmıştır. Bu testereyi Deri Yüz'e armağan eder. Deri Yüz'ün tembel olduğu gerekçesiyle Deri Yüz'ün walkmanini fırına atar. Deri Yüz ona kancalı eliyle değil de diğer eliyle yanan walkmani aldırır.

Alfredo Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Alferdo Sawyer
Takma Adı Otostopçu
Cinsiyet Erkek
Yer Teksas
Düşmanları: Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Tom Everett

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz'ün kardeşidir. Tom Everett tarafından canlandırlmıştır.

Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III'de görünmüştür. Gözü iki renklidir. Alfredo kendisine ait olan bir benzin istasyonunda çalışmaktadır. Michelle ve Ryan onun benzin istasyonuna geldiğinde onlara sapıkça davranarak korkutmuştur. Daha sonra Michelle ve Ryan'a yardım etmek isteyen Eddie adlı kowboyu vurma numarası yapmıştır. Aslında Eddie onun kardeşidir. Sadece Eddie ikiliye kestime yola sapmasını söylemiş ve Alfredo'ya karşı görnürde onları korumuştur. Alfredo akşam ormanda da görünür. Benny onun kafasına tüfek ile vurarak azmağa düşmesini sağlar. En son Benny ile Michelle ile anayola çıktıklarında Alfredo Benny'nin kafasına vurarak onu bayıltır. Michelle eline geçen tüfekle onu anlından vurarak öldürür. Alfredo'nun en sevmediği şey yüzüne silah doğrultulmasıdır.

Emery Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Emery Sawyer
İlk Görünüş: Jason Deri Yüz'e Karşı
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz'ün kuzeni.Jason Deri Yüz'e Karşı'da görünmüştür. Aile Jason'u bayılttıktan sonra Jason'u azmağın dibindeki Emery'nin yanına atma kararı alır. Kendisi hakkında bir bilgi verilmemiş sadece Drayton, Emery'nin kuzenleri olduğunu söylemiştir.

Vilmer Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Vilmer Sawyer
İlk Görünüş: Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Matthew McConaughey

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz 'ün kardeşlerinden biridir.

Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil'de gözükmüştür. Bacağının teki topaldır. İlk önce ormanda arabasıyla gezerken Jenny'nin sevgilisine rastlar. Onu öldürür. Daha sonra da Jenny'yi kovalar. Aile üyeleri Jenny'yi yakalayınca akşam yemeğinde Jenny'e işkence eder.

Darla Sawyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Darla Sawyer
İlk Görünüş: Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Tonie Perensky

Teksas Testere Katliamı karakteri. Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil'de görünmüştür. 1995 yılında geçen, serinin 4. filminde gözükür.Vilmer'ın karısıdır. Sawyerların evinin yakınlarındaki bir ofiste durmaktadır. Ayrıca filmde pizza da almıştır. Vilmer'ı sevmektedir. Ama Vilmer ona karşı sert davranmaktadır. Kendisinin söylediğine göre Vilmer, Darla'nın kafasına bir bomba yerleştirmiştir. O yüzden Vilmer ve ailesini ihbar etmemektedir.

Küçük Kız[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Küçük Kız
İlk Görünüş: Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Düşmanları Ailesi dışında herkes
Canlandıran: Jennifer Banko

Teksas Testere Katliamı karakteri. Deri Yüz: Teksas Testere Katliamı III'de görünmüştür. 1989 yılında geçen serinin 3. filminde görünür. Eğer üçüncü bölümde Deri Yüz Bubba Sawyer Jr ise babası Bubba Sawyer Jr., annesi Vanita Brock, Deri Yüz W. E. ise babası W. E.'dir. Aile içinde bazı görevleri vardır.Örneğin Michelle'in ağzını bantlamak gibi. Aile içinde en çok sevilen üyedir. Özellikle babası Deri Yüz onu çok sever. Sally adında bir bebeği vardır. Bu bebeğin adı orijinal Teksas Testere Katlaimı kadın kahramanı Sally Hardesty'den gelmektedir.

Sparky[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Sparky
İlk Görünüş: Jason Deri Yüz'e Karşı
Cinsiyet: Erkek (ayrıca bir köpektir)
Yer Teksas

Teksas Testere Katliamı karakteri. Otostopçu'nun köpeğidir. Kendi için yapılmış bir kulübede kalır. Yüzünün yarısının derisi yoktur. Otostopçu Jason'a, Sparky hakkında şöyle söyler; Dünyadaki en lanet olası köpek. Sparky bacağından kulübeye bağlı olduğu için dışarı çıkamaz.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Vanita Brock[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Vanita Brock
Cinsiyet: Kadın
Yer Teksas
Mesleği: Radyocu
Çalıştığı Yer: K-Okla Radyo İstasyonu
Düşmanları Sawyer Ailesi
Canlandıran: Caroline Williams

Vanita "Stretch" Brock, Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de oynamış bir karakterdir. Deri Yüz ve onun cani ailesinden kaçmayı başaran kadın kahramanlardan biridir.

Vanita, serinin ikinci bölmünde görünür. Kendisi bir Dj olup M. G.'nin yanında çalışmaktadır. Radyo da yayın yaparken telefonda konuştuğu yerden testere sesleri gelmektedir. Ve korkunç çığlıklar. Ertesi gün Teksas yolunda testere ile kesilerek öldürülen iki gencin cesetleri bulunur. Bunun üzerine Vanita radyo istasyonunda ses kayıtlarını yayınlar. Gençleri öldüren cani aile üyeleri bu yüzden gözü Vanita'ya diker. Vuruş Zirvesi ve Deri Yüz, Vanita'yı öldürmek için radyo istasyonuna gelirler. Deri Yüz, Vanita'ya aşık olur. Bu yüzden onu öldüremez. Vuruş Zirvesi'ne belli etmemek için öldürmüş numarası yapar. Bu sırada Vuruş Zirvesi M. G.'yi öldürür. Cesedi arabalarına koyarlar.

Daha sonra Vanita onları takip eder. Terk edilmiş bir karnaval sahası olan Teksas Savaş Ülkesi'ne geirler. Vanita'yı oradaki bir arabaın kendisini kovaladığını sanır. Aslında arabadaki Lefty'dir. Vanita bunu sonra dan anlar. O sırada Vanita'nın altındaki zemin göçer. Vanita tünele düşer. Deri Yüz onu bulur. Ailesinden saklamak istyesede kısa sürede yakalanır. Akşam yemeğinde Büyük Baba'nın önüne yemek olarak Vanita çıkar. Lefty yer altı mağarasında Sawyerların Vanita'ya işkence ettiklerini görürü.Vanita'nın kaçmasını sağlar. Drayton'u yaralar. Vanita Büyük Büyük Anne'nin bulunduğu türbeye kaçar. Vuruş Zirvesi onu kovalar. Vanita, Büyük Büyük Anne'nin testeresi ile Vuruş Zirvesi'ne hamle yapar. Vuruş Zirvesi yealtı tüneline düşer. Vanita testere ile Deri Yüz'ün testere dansını yapar. Eğer üçüncü bölümde Deri Yüz, Bubba Sawyer Jr. ise Vanita, Küçük Kız'ın annesidir.

Stretch bu bölümde sadece küçük bir sahnede (Cameo görüntü) görünür. Stretch bir önceki filmde cani ailenin elinden kurtulmayı başarmıştır. Bu bölümde Michelle ve Ryan arabalarıyla kıyı şeridinden giderken polisler tarafından çevrilmiş bir alan ile karşılaşırlar. Bu bölgede polis kazı yapmaktadır. Toprağın altına gömülmüş bir sürü insan cesedi bulmuştur. Bu cesetler cani aile Sawyer Ailesi öldürdüğü insanların cesetleridir. Michelle ve Ryan burada arabaları ile dururken Stretch de muhabir olarak buraya gelmiştir. Haberlerde bu olayı anlatacaktır. Zaten Stretch diğer adıyla Vanita Brock bir önceki filmdede K-Okla Radyo İstasyonu'nda çalışmaktadır. Vanita Brock'un bu bölümde gözükmesi onun Teksas Testere Katliamı Bölüm 2 'de ölmediği anlamına gelmektedir. Vanita Brock bir önceki filmin sonunda testere ile Vuruş Zirvesi'ne atak yapmıştır.

Lefty Enright[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Teğmen Lefty Enright
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Düşmanları Sawyer Ailesi
Canlandıran: Dennis Hopper

Teksas Testere Katliamı karakteri. Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de görülmüştür.

Lefty Enright, serinin 2. filminde görünür. Kendisi Sally Hardesty'nin dayısıdır. Sawyer Ailesine düşmandır. Çünkü Sawyer ailesi Franklin'i öldürmüş, Sally'ide öldürmeye teşebbüs etmişlerdir. Sawyer Ailesinden Sally ve Franklin'in öcünü almak ister. Kendisi bir Ranger'dır. Testereleri iyi kullanabilir. Teksas'taki terkedilmiş karnaval alanının Sawyer Ailesine ait olduğunu öğrenmiştir. Bu yer altı mağarasına girdiğinde burada Drayton Sawyer, Vuruş Zirvesi, Büyük Baba (Teksas Testere Katliamı) ve Deri Yüz'ün Vanita "Stretch" Brock'a işkence ettiğini görmüştür. Testere ile Drayton Sawyer'ın bacaklarının arasını kesmiştir. Bundan sonra da Deri Yüz ile testere düellosu başlamıştır. Düellonun sonunda Lefty testeresini Deri Yüz'ün karnına saplamıştır. Ama Drayton elindeki el bombası ile bu yer altı mağarasını patlatmıştır. Bu patlamada Lefty de ölmüştür.

Sally Hardesty[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Sally Hardesty Enright
İlk Görünüş: Teksas Testere Katliamı
Son Görünüş: Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil
Cinsiyet: Kadın
Karakteri Yaratan Tobe Hooper
Canlandıran: Marilyn Burns
Cinsiyeti: Kadın
Doğum Tarihi: 10 Ekim 1950
Ölüm Tarihi: 11 Şubat 1977
Ailesi: Franklin Hardesty (kardeşi)
Thomas Hardesty (babası)
Laura Hardesty (annesi)
Henry M. Hardesty (dedesi)
Lefty Enright (dayısı)

Sally Hardesty (10 Ekim 1950-11 Şubat 1977) Teksas Testere Katliamı kahraman karakteri. Marilyn Burns tarafından canlandırılmıştır.

Sally, kardeşi Franklin ve üç arkadaşları ile Teksas'taki dedelerinin eski evine gitmektedirler. Yolda giderken arabalarına aldıkları bir otostopçunun saldırısına uğrarlar. Sally ve arkadaşları Sally ve Franklin'in dedelerinin eski evlerine ulaşırlar. Bu sırada çevredeki bir evi fark eden gençlerden üçü Deri Yüz'ün kurbanı olur. Sally ve Franklin arkadaşlarını ararken, Deri Yüz Franklin'i öldürür. Sally, benzin istasyonuna yardım için gittiğinde istasyonun sahibi Drayton Sawyer tarafında Sawyerların evine götürlür. Sally ailenin elinden kaçtığında bir arabaya otostop çekerek uzaklaşır.

Sally ve Franklin'in dayısı Lefty yiğenlerinin öcünü almak için ikinci filmde Deri Yüz ve ailesi ile savaşır. Üçüncü filmde Sally Hardesty'nin 1977 yılında bir sağlık kuruluşunda öldüğü belirtilmektedir. Dördüncü bölümde Jenny hastaneye geldiğinde orada sedye ile Sally Hardesty geçer. Dördüncü film 1990'lı yıllarda geçmesine rağmen Sally Hardesty yaşıyor gibi gösterilmiştir.

Sally Hardesty'nin ailesi Teksas'ta yaşmaktadır. Franklin isminde sakat bir kardeşi vardır. Sally'nin dedesi Henry Howard Hardesty Teksas'ta bir mezbahası vardır. Henry Howard Hardesty bu mezbahada sığır, domuz ve diğer hayvanlardan beslemektedir. Sally'nin dayısı Lefty Enright bir teğmendir. Teksas'ta tanınmış bir kişidir.

Franklin Hardesty[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
Franklin Hardesty
İlk Görünüş: Teksas Testere Katliamı
Son Görünüş: Teksas Testere Katliamı Bölüm 2
Cinsiyet: Erkek
Karakteri Yaratan Tobe Hooper
Canlandıran: Paul A. Partain
Cinsiyeti Erkek
Ailesi: Sally Hardesty (kardeşi)
Thomas Hardesty (babası)
Laura Hardesty (annesi)
Henry M. Hardesty (dedesi)
Lefty Enright (dayısı)

Teksas Testere Katliamı karakteri. Teksas Testere Katliamı'da görünmüştür. Sally Hardesty Enright'ın ağbisidir.

Franklim Hardesty Enright ilk olarak serinin ilk filminde görünür. Bacakları sakattır. Kardeşi Sally ve üç arkadaşı ile dedesi Henry M. Hardesty'nin evine gitmektedir. Bu sırada yolda arabalarına aldıkları bir Otostopçu onun kolunu keser. Daha sonra bu Otostopçu'yu arabdan atarlar. Franklin kendisinin sakat olmasına çok üzülmektedir. Arkadaşları Deri Yüz tarafından avlanınca gece Sally ile ikisi ormanda arkadaşlarını aramaya başlarlar. Bu sırda Deri Yüz tarafından öldürülür.

Lefty, yiğenlerinin öcünü almak için testereli Sawyer ailesinin yaşadığı yer altı kasabasına girer. Burada yiğeni Franklin'in cesedini görür. Elinde bir lamba tutmaktadır.

L.G. McPeters[değiştir | kaynağı değiştir]

Teksas Testere Katliamı karakter
L. G. McPeters
Cinsiyet: Erkek
Yer Teksas
Mesleği: Radyocu
Çalıştığı Yer: K-Okla Radyo İstasyonu
Düşmanları Sawyer Ailesi
Canlandıran: Lou Perryman

Teksas Testere Katliamı karakteri. Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'de görünmüştür. K-Okla'nın sahibidir. Vanita "Stretch" Brock ile birlikte çalışır. Sürekli tükürme huyu vardır. Vuruş Zirvesi tarafından öldürülmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Tobe Hooper (Director). (1974). The Texas Chain Saw Massacre [DVD]. United States: Bryanston Distributing Company.
  2. ^ a b c Tobe Hooper (Director). (1986). The Texas Chainsaw Massacre 2 [DVD]. United States: Cannon Films Inc..
  3. ^ a b Nancy Collins (w), Steve Montano (i). "Goin' South" Jason vs. Leatherface vol. 1, #1 (1995) Topps Comics.
  4. ^ Nancy Collins (w), Steve Montano (i). "A Day in the Life..." Jason vs. Leatherface vol. 1, #2 (1995) Topps Comics .
  5. ^ Nancy Collins (w), Steve Montano (i). "A Day in the Life..." Jason vs. Leatherface vol. 1, #2 (1995) Topps Comics.
  6. ^ Jeff Burr (Director). (1990). Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III [DVD]. United States: New Line Cinema.
  7. ^ Kim Henkel (Director). (1994). Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation [DVD]. United States: Columbia Pictures.
  8. ^ Nancy Collins (w), "Goin' South" Jason vs. Leatherface vol. 1, #1 (October 1995) Topps Comics (23/4).