Laureus Yılın Erkek Sporcuları Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Laureus Dünya Spor Ödülleri: Yılın Erkek Sporcusu kazananları ve adaylar listesi.

List of winners and nominees[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Sporcu Disiplin
2000 Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Maurice Greene Atletizm
2001 Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
İngiltere Steve Redgrave Kürek
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Avustralya Ian Thorpe Yüzme
Hollanda Pieter van den Hoogenband Yüzme
2002 Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Amerika Birleşik Devletleri Maurice Greene Atletizm
Avustralya Ian Thorpe Yüzme
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2003 Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Norveç Ole Einar Bjørndalen Biatlon
Brezilya Ronaldo Futbol
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2004 Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
İtalya Valentino Rossi MotoGP
İngiltere Jonny Wilkinson Rugby
2005 İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Fas Hicham El Guerrouj Atletizm
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
İtalya Valentino Rossi MotoGP
Almanya Michael Schumacher Formula 1
2006 İsviçre Roger Federer Tenis
İspanya Fernando Alonso Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Brezilya Ronaldinho Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2007 İsviçre Roger Federer Tenis
İspanya Fernando Alonso Formula 1
İtalya Fabio Cannavaro Futbol
Jamaika Asafa Powell Atletizm
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2008 İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Tyson Gay Atletizm
Brezilya Kaká Futbolcu
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
Finlandiya Kimi Räikkönen Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2009 Jamaika Usain Bolt Atletizm
Birleşik Krallık Lewis Hamilton Formula 1
İspanya Rafael Nadal Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
Portekiz Cristiano Ronaldo Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP
2010 Jamaika Usain Bolt Atletizm
Etiyopya Kenenisa Bekele Atletizm
İspanya Alberto Contador Bisiklet
İsviçre Roger Federer Tenis
Arjantin Lionel Messi Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP

Ayrıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden fazla kazananlar
Sayı Sporcu Yıl
4 Roger Federer 2005–2008
2 Tiger Woods 2000–2001
Michael Schumacher 2002, 2004
Birden fazla aday olanlar
Sayı Sporcu Yıl
7 Tiger Woods 2000–2003, 2006–2008
6 Michael Schumacher 2001–2005, 2007
5 Lance Armstrong 2002–2006
Roger Federer 2004–2008
4 Michael Phelps 2004, 2005, 2008-2009
Valentino Rossi 2004-2006, 2009
2 Fernando Alonso 2006, 2007
Ian Thorpe 2001, 2002
Maurice Greene 2000, 2002