Lam Ching Ying

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lam Ching-ying (Çince: 林正英; doğum adı: Lam Gun-bo 林根寶; 27 Aralık 1952 - ö. 8 Kasım 1997), Hong Kong'lu dublör, aktör, film yapımcısı, yönetmen ve aksiyon yönetmeni. Fiziksel olarak yetenekli ve zarif dövüş sanatçısı olan Lam, Mr. Vampire (1985) filminde, acılara katlanan Taocu rahibi oynaması ile biliniyordu. Disiplinli, dikbaşlı, ölçülü ve öz-iradeli olmasıyla bir üne sahipti. Bir aktör, aksiyon koreografı, dövüş sanatçısı ve öğretmeni olarak samimiyet ve uzlaşmaz profesyonelliği ile birçok kişiye dokunmuştur. Tüm dünyada nesiller tarafından saygı görülen kalıcı bir sinematik mirası geride bıraktı.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Lam, ölümünden iki hafta önce, kızkardeşinin evine taşındı. Çocukları ve arkadaşlarının ziyaretlerini reddetti. Kasım başında tekrar bilincini kaybetmeye başladı. Ailesi, onu Kowloon St.Teresa Hastanesi'ne götürdü. Yarı-koma durumunda hayatta kalma umudu durum giderek azalmıştır. 8 Kasım 1997 tarihinde, 12:30'da, Hong Kong St Theresa Hastanesi'nde karaciğer kanserinden öldü.

Cenazesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Lam'ın talebine istinaden cenazesine katılım büyük olmadı. Cenazesine ailesi, yakın aile ve okul arkadaşları katıldı. Cenaze Budist töreniyle akşam gerçekleştirildi. Rahip bornozu, ayakkabısı ve üst şapkası, sevdiği giysisi ve güneş gözlüğü ile birlikte onunla toprağa gömüldü. Lam'ın tabutunu taşıyanlar Yuen Şiu-hung, Chin Yuet-sun, Ng Ming-hoi, Lam King-chu, Chan Wui-ngai, Chung Yağ, Sammo Hung Kam-Bo, Chan Wing-hong, Chin Kar-lok ve Wu Ma idi. Cenazesinden sonra cesedi yakıldı ve bir kaligrafi ile ABD'de toprağa verildi.

Seçilmiş bazı Filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tam bir liste değildir

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lam Ching-ying İngilizce Wikipedia maddesi