Kuvvetmira

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kuvvet Mira sayfasından yönlendirildi)
Kuvvetmira
Başladığı yerİstanbul, Türkiye
TarzlarRap, Hip hop
Etkin yıllar1998-2013
Müzik şirketiHammer Müzik (2000-2005)
İrem Records (2005-2006)
İMM Müzik (2006-2013) Melankolia Müzik (2006-2013)
Eski üyelerSagopa Kajmer
Ayben
Ceza
Fuat Ergin
Dr. Fuchs
Kolera
Mozole Mirach
DJ Funky C
Şahsi
Mista Brown
Sahtiyan
Zet
Sitem Depresif
Abluka Alarm
Raffine
Dumanyak
Derin Darbe
Kasırga

Kuvvetmira, "Kuvvet Aynası" (kuvvet mirror) anlamına gelen, Sagopa Kajmer'in kurduğu eski bir rap oluşumu, günümüzde ise stüdyo ismidir. Kuvvetmira ilk kurulduğunda Dj Mic Check'in (Sagopa Kajmer) stüdyosunun adıydı. Daha sonra bir Rap Topluluğu halini aldı. Bu oluşuma birçok rap müzik sanatçısı katılmıştır. Kuvvetmira'nın amacı, bünyesinde rap müzik yapanları buluşturmak ve bir koalisyon ortamı oluşturmaktır. Kuvvetmira çoğu kez aynı tip oluşumlarla karşı karşıya kalmıştır.

Grubun ilk bandrollü albümü İhtiyar Heyeti albümüdür. Sanatçısı Silahsız Kuvvet'tir (Sagopa Kajmer). Albüm 26 Nisan 2002 tarihinde çıkmıştır.

Gruptaki ayrılıklar;

  • Kasım ve Aralık 2005 tarihleri arasındaki Sagopa Kajmer - Ceza dissleşmelerinden önce 2004 yılının sonlarına doğru Ceza, Sahtiyan, Fuat, Ayben ve bazı müzisyenler Kuvvetmira'dan ayrılma kararı almıştır.
  • Kavgada kimseden yana olmayan Dr. Fuchs da 2005'in ortalarında Kuvvetmira'dan ayrıldı ve aynı yıl İstanbul Attack adında bir rap grubunu kurdu.
  • 2006 yılında Mozole Mirach, Sitem Depresif ve bazı müzisyenlerde Kuvvetmira'dan ayrıldı.
  • 2012 yılında Abluka Alarm'da Kuvvetmira'dan ayrılma kararı almıştır. Laedri ve Savaş'tan oluşan Abluka Alarm yoluna tek başına devam etti.
  • 2013 yılına kadar Sagopa Kajmer, Kolera ve Şahsi üçlüsüyle ayakta duran Kuvvetmira, 22 Temmuz 2013 tarihinde Sagopa Kajmer'in resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "1998 yılında kurduğum birçok rapperlara hizmet veren kuvvetmira grubu yıl geçtikçe dağılarak artık varlığını yitirmiştir.[1] Bu tarihten sonra sadece bir stüdyo ismi olarak anılacaktır." açıklamasını yaparak kuvvetmira rap grubunu sonlandırmıştır. Kuvvetmira artık sadece eserleriyle Türkçe rap'e birçok popüler şarkılar albümler bırakarak mazileriyle beraber geçmişte kaldı ve Sagopa Kajmer'in stüdyo ismi olarak devam etmektedir.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Özyavuz, Yunus. "@Sagopakajmerrap". Sagopa Kajmer Resmi Twitter Hesabı. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2013.