Kuveyt mutfağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mahbus

Kuveyt mutfağı, Kuveyt'e özgü yemek pişirme tarzıdır. Kuveyt mutfağı, Doğu Arap mutfağının bir parçası olup Arap, İran ve Mezopotamya mutfaklarının bir karışımıdır. Kuveyt mutfağında öne çıkan bir yemek, genellikle baharatlarla tatlandırılmış basmati pirinci ve tavuk veya koyun eti ile hazırlanan pirinç bazlı bir yemek olan mahbustur.

Deniz ürünleri, özellikle balık olmak üzere Kuveyt diyetinin önemli bir parçasıdır.[1] Mutabbak samak, Kuveyt'in ulusal yemeğidir. Diğer yerel favoriler, dokusu ve tadı nedeniyle tipik olarak ızgara, kızartılmış veya büryan pirinci ile servis edilen hamur (orfoz), safi (tavşan balığı), kefal ve çipuradır.

Kuveyt'in geleneksel gözleme ekmeğine İran hubuzu denir. Özel bir fırında pişirilen büyük bir gözleme olup genellikle susam ile doldurulur. Ülkede çok sayıda yerel fırın bulunmaktadır ve fırıncıların çoğunluğunu İranlılar oluşturur. Ekmek genellikle mehyava balık sosuyla servis edilir.

Kuveyt'teki uluslararası işgücü nedeniyle birçok başka mutfak da mevcuttur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Consumption of fish and shellfish and the regional markets". Gıda ve Tarım Örgütü. 28 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2021.