Kullanıcı mesaj:Zamanusta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

girdiğin maddelere baktım da fotolarla birlikte, TAF'dan mısın bana mı öyle geldi :)Delamorenamesaj 11:30, 9 Ocak 2007 (UTC)

Çalışma var![kaynağı değiştir]

Merhaba Sn. Zamanusta Oluşturduğunuz Maddelere Çalışma var şablonu koyarsanız; üzerinde çalışırken az önce benim yaptığım gibi oluşturduğunuz maddelere müdahale edilmez. Teşekkürler, iyi çalışmalar euthygenes 10:43, 10 Ocak 2007 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Zamanusta,

Herhangi bir sayfayı Yardım:Yönlendirme sayfasında anlatılan şekilde var olan maddeye yönlendirebilirsin.

Ayrıca kullanıcı sayfa bilgilerini Kullanıcı:Zamanusta'ya taşıdım, sanırım bunu yapmak istedin sen de ama bir karışıklık oldu. Şu an okuduğun sayfaya insanlar görmeni istedikleri mesajları yazacakları için ikisi zaten birlikte pek uyumlu olmazdı.

Sevgiler

Vito Genovese 18:03, 11 Ocak 2007 (UTC)

Selam Havacılık Portalini acmak gibi acayip agir bir tasin altina el koydum. Madem ucak muhendisisin bir ucak muhendisine yardim edersin diye dusundum... :)) Plenumchamber 13:24, 15 Ocak 2007 (UTC)

tartismalar ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selam, portalin uyelerini ilgilendiren tartismalari ve fikirleri acaba Portalin tartyisma sayfasinda yapsak mi ne dersiniz?Erkan 10:33, 18 Ocak 2007 (UTC)

tam çevirdiğim kısımları kaydedeyim dedim ki bir de ne göreyim, zamanusta çevirmiş bile :), evet çalışmalara başladık, havacılık ile ilgili terimlerin listeleme işini siz saygıdeğer uçak mühendislerine bırakıyorum, zira bir mak müh olarak o terimlerle aram sizinki kadar haşır neşir değil (mesela navigasyon olarak bırakmıştım sen seyrüsefer diye çevirmişsin) diğer yandan her türlü mekanik yardım için emrinizdeyim ;)Delamorenamesaj 10:36, 18 Ocak 2007 (UTC)

C-141 e devam etmiyorsan ben devam edecem, istersen sen içindeki kırmızılardan devam et yada ne bileyim yeni bi uçak yap :)Delamorenamesaj 10:45, 18 Ocak 2007 (UTC)
ok komuta sende, ben yarım bıraktığım Avcı uçağı çevirisine geri dönüyorum Delamorenamesaj 10:48, 18 Ocak 2007 (UTC)

interrupter gear[kaynağı değiştir]

interrupter gear[kaynağı değiştir]

dostum şöyle bişeyle karşılaştım "interrupter gear" sözlük yardımıyla "namlu emniyet tertibatı dişlisini" şeklinde çevirdim, bi size danışayım dedim?Delamorenamesaj 14:55, 18 Ocak 2007 (UTC)

uçak tanım kutusu[kaynağı değiştir]

Şablon tartışma:Tanım uçak sayfasındaki tablonun en soldaki kullanım kısmını kopyalayıp maddenin en üstüne ekleyebilirsin, ekstra bilgileri de ekleyebilirsin, C-141 nooldu :) Delamorenamesaj 16:47, 19 Ocak 2007 (UTC)

resim yüklenmemiş yada bende yanlış yaptım, resmin linkini versene? yada böyle bir resim commoncs yada vikide yük lü mü?Delamorenamesaj 16:51, 19 Ocak 2007 (UTC)
tamam hallettim, resim sadece ingilizce viki de yüklüymüş, böyle durumlarda ya commonsdan bir resim sec yada resmi bilgisayarına kopyalayıp, bizim vikiye yukle, lisans konusuna dikkat etmezsen vito gelip resmi silebilir :) Delamorenamesaj 16:54, 19 Ocak 2007 (UTC)
birde mesajları mesaj sayfasının en altına ekle yaw göbeğim çatladı nerde yazdığını bulayım derken(bak ben en alta ekledim ) :) Delamorenamesaj 16:57, 19 Ocak 2007 (UTC)
avcı uçağı maddesi birinci nesil avcılar bölümünde, ingilizce de o dediğim terimlere madde vermişler ben madde vermeden geçtimDelamorenamesaj 12:47, 20 Ocak 2007 (UTC)

bir de "level flight" terimi?Delamorenamesaj 12:53, 20 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Zamanusta,

Bu resmin sorunu telif etiketi değil, kaynaktı. Yani basit bir URL eklentisiyle çözülecekti sorun, eklediğim etikette de söylediği gibi.

Vito Genovese 16:50, 6 Şubat 2007 (UTC)


700.000 adet resim olunca gözden kaçabiliyor bir çok şey.

Vito Genovese 22:32, 7 Şubat 2007 (UTC)

düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Meslektaş ya, sen nasil olsa okur da duzeltirsin diye daha rahat yaziyom valla maddeleri. Sagol... Her Ucakciya lazimsin.. :)))

Service, Son eklenen maddeler bölümüne eklendi [[1]] bir göz at. kolay gelsin --Zentukmesaj 19:40, 12 Şubat 2007 (UTC)

kontrol kanardı[kaynağı değiştir]

Selam zamanusta bu maddeye ne oldu. Son eklenenlere girmissin ama kirmizi gorunuyor kendisi?--Erkan 07:32, 13 Şubat 2007 (UTC)

anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

sadece iki tane madde olduğu için en çok kullanılan maddenin en başına :''Ayrıca bakınız: [[Örnek (xxxx)]]'' yazman yeterli.İyi çalışmalar--Machiavelli' msj 20:36, 13 Şubat 2007 (UTC)

Yaw kardeşim sen niye benim yazdığım şeyleri değiştiriyon, kahin misin sen?

Vikipedi'nin çalışma sistemini mi bilmiyorsun? Yoksa şaka falan mısın? Zamanusta 07:02, 6 Mart 2007 (UTC)

Merhaba usta. Merakımdan soruyorum, bildiğim kadarıyla borderline zaten sınırda demek, açtığın madde bir tür "sınırda sınırda .." olmadı mı? - Erhan 13:32, 14 Mart 2007 (UTC)

Hayır vandallarıengellemenin bir yolu yok10 tanesi engellense başka on tane gelecek.Sürekli devam edecek bu.ama kafanı dağıtmanın bir yolu var vikide Yansiklopedide kolay gelsin.--Machiavelli' msj 18:05, 9 Nisan 2007 (UTC)

dediğim gibi bir çözümü olsa uygulanırdı.Sadece kendini rahatlatmanın yolları var.birincisi sinirlerinin gerildiği anda yukarıdaki bağlantıya tıkla ve anasayfada yazığı gibi istediğin kadar saçmala .İkinciside en vikipediye gidip SD devriyeliği yapmaya çalış.İnan bana tr vikipedinin bu haline şükredeceksin.--Machiavelli' msj 00:08, 11 Nisan 2007 (UTC)

Anlaşılmayacak birşey yok aslında anarşizmin tadını çıkartıyorlar sadece.genede en deki kadar olmadığı için şükretmemiz lazım.Bir değişiklik yapıyorum 2 sn sonra SD'ye bakıyorum üstüne elli tane değişiklik yapılmış.Düşünsene orada SD olduğunu.Vandalimz kontrol edilemez bir halde orada.Madem osmanlı tarihine sardın vakit bulursan Osmanlı Tarihi Kronolojisi sayfasında ki iç bağlantıları tamamlar mısın? SD devriyeliği, resim etiketlemeler falan derken boş bıraktım ne zamandır tamamlayacağım (güya).İyi sabahlar.--Machiavelli' msj 00:34, 11 Nisan 2007 (UTC)

nutkum tutuldu.--Machiavelli' msj 10:36, 13 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba, siz uyarmışsınız (gerçi süresiz biraz fazla olmuş ama :) ), değişikliklerini geri aldım, açtığı maddeyi de sildim. tekrarlarsa devreye girerim. teşekkürler. --kibelemesaj 10:49, 13 Nisan 2007 (UTC)

Fırtına maddesini,düzeltikten sonra aynı maddenin Fırtına (dizi) şeklinde yer aldığını görünce sizin sürümünüze getirdim. -- Cemallamec,15.04.2007,13:49

  • mesele faydası olup olmaması değil, ki ondan da emin değilim. çoğu sadece değişikliklerini geri alınca gidiyor, kalanı standart anonim uyarısını gönderince vazgeçiyor, kalan ısrarlıları da engelliyoruz. kaldı ki, geçmişte sadece bu söylenen laflardan ötürü başımız epeyce ağrıdı, yenilerini musallat etmeyelim başımıza. ve son olarak da, zaten karşındaki kim olursa olsun VP:KSY kapsamına girecek hiçbir söz söylememelisin ve daha da önemlisi tehdit etmemeli, bu IP bilgilerini buraya yazmamalısın. katkı yapmaya ve sinirlenmeden geri almaya bak bu durumları ve gerekirse standart bir uyarı mesajı gönder. gerisi sana zarar verir. kolay gelsin, selamlar. --kibelemesaj 12:15, 15 Nisan 2007 (UTC)
  • herkes geçiyor bu yollardan, üzülme. bence işine gücüne bak, arada da son değişiklikleri unutma. şunu ve şunu kullanabilirsin. bir detay daha var. kimi zaman acemilik ve deneme amacıyla değişiklik yapanlara yani emin olmadığın durumlarda bunu göndermek daha iyi. bütün şablonları ve diğer sayfaları burada bulabilirsin. --kibelemesaj 12:26, 15 Nisan 2007 (UTC)

Görüşlerim belli, o madde bir yöneticinin savunduğunun aksine taraf hemde teröriste fayda sağlar şekilde... Yorumumu yaptım okuyabilirsin, kolay gelsin. --BIYIKLI 12:37, 15 Nisan 2007 (UTC)

Saçmalık ki ne saçmalık! Bir tane yönetici elindeki gücü kötüye kullanarak terör örgütü koruyuculuğuna soyunmuş. Tartışma sayfası konu aleyhinde yorumlarla dolu muhterem bunlar yeni bakış açısı değil diye kestirip atıyor. Aslında kendine uymuyor diye görmezden geliyor. Uygun zamanını bulup oylamışlar terörist kategorisini kaldırınca söylemlerine yeni bir destek eklemişler. Belki de beni atacaklardır çünkü bir teröristin baş düşmanı benim, azami tarafsızlıkla bu olguyu yerin dibine sokarım. Benim için tarafsızlık şudur; bir teröristi kaynaksız iddia boyutunu geçmeyecek cümlelerle tanımlarsanız bu taraflılıktır, farklı çevrelerden kaynaklarıyla tanımladıktan sonra bir teröriste terörist demek taraflılık değildir. Tabi terörist sempatizanı hatta terörist birisi için bu tanım geçerli olamaz. T.C devletinden yana olmayalım taraf olmayalım diye teröristlere taraf oluyoruz, daha doğrusu zorla taraflı davranışa maruz bırakılıyoruz. --BIYIKLI 11:22, 16 Nisan 2007 (UTC)

Emirdağ köyleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, akşam hastane dönüşü Emirdağ köyleri ile uğraştığını gördüm ve kalan eksik kısımlarını tamamladım. Sanırım bir tanesinde Türkmenakören, Emirdağ bir mani vardı özel olrak onu geri aldım. Eğer benim gözümden kaçan başka maddelerde de benzer sıradışı bilgi girişiniz olmuşsa Emirdağ köyleri madde geçmişinden tekrar alıp ekleyebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. --Etrüskileti 22:34, 18 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:29, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:44, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Merheba Zamanusta; aşağıdaki yazışmada adınız geçtiği için sizin de bilginiz olmalı diye düşündük. Yazışmaları okuyun. Gerisi aramızda kalsın. --maderibeyzamsj 07:37, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili cendere; temizlik takımına katılma şartı en az 1000 değişiklik yapmak ya hani şuna bi bakıver sana zahmet. Ya gözden kaçmış, ya da bi yanlışlık var. [2] Kolay gele... --maderibeyzamsj 13:19, 26 Nisan 2007 (UTC)
Biliyorum günler önce farkettim ama bu kullanıcı çok azimli ve temizlik konusunda iyi çalışmaları var aslında uyarı yapacak ve 1000 editten sonra katılmasını söyleyecektim ama şevki kırılır vikiden uzaklaşır diye korktum.. Senin fikrin nedir yinede bir uyarı yapayımmı? --Elmacenderesi E=mc2 15:37, 26 Nisan 2007 (UTC)
Yaaaa şeyyy kem küm... Aslında daha yolun başında viki kurallarından ödün vermemek lazım diye düşünüyorum. Ne de olsa taviz tavizi getirir. Ama bizim takım dikkatleri üzerine çekinceye kadar adı geçen ustamın 1000 editi geçeceğini umudu ederek bu seferlik görmedik duymadık diyebiliriz. Bundan sonrası için de TeTa'ya üye olmak için adını yazdıran arkadaşlara bir (hoşgeldin) bir de (maalesef henüz 1000 değişiklik yapmamış olmanızdan dolayı TeTa'ya katılımınız bir süre için ertelenmiştir.) gibi nazik iki mesaj hazırlayıp uygun olanı gönderebiliriz. Bu yazışmalarımızdan Zamanusta'nın da bilgisi olması için ona da mesaj atıyorum birazdan. Kolay gele.... --maderibeyzamsj 07:28, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:34, 27 Nisan 2007 (UTC)

Otobiyografiler[kaynağı değiştir]

selamlar silinmeli mi düzenlenmeli mi diye sormuşsunuz .VP:OTO--Machiavelli' msj 14:10, 29 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:30, 30 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

İfadelerin gramatik ayrımı (kitap) benzeri maddeler aslında taslak kriterini tamamlamıyor (şablon içerisinde verilen bilgiler söz konusu silme kriterleri olduğunda kayda değer değil). Bu sebeple bu tip maddeler VP:HS'nin ilgili kurallarıyla silinebilecek durumda. Bu maddelerin silinmemesi için lütfen en azından birkaç cümlelik, nitel anlamda eseri kesinlikle tanımlayan bir giriş hazırlayın. Bilginin ve emeğin kaybolmasını hiçbirimiz istemeyiz ama kuralları ihlâl etmek de hoş olmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 01:54, 1 Mayıs 2007 (UTC)

İTÜ tabiki. :)) Sen? Sektörde misin? Yoksa otomotiv falan mı?--Erkan 11:26, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Yooo!!!!--Erkan 13:04, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:43, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba, lütfen daha sakin yazınız. İtirazınızda gayet haklısınız fakat bu üslubunuz sizin haksız olmanıza neden olabilir. Emeklerinizin ellerinden öperim. Teşekkürler.--85.101.196.115 13:13, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler, aslında hepimiz aynı şekilde emek veriyoruz. Oligopedi yasaktır. Yasaklamanında zamanı geldi de geçiyor. Yönetici sayısı fazla diye yönetici seçmiyorlardı, şimdi iki aday biranda, bir alana bir bedava:) Fakat adaylar gerçekten muhterem şahıslar ve emekleri gerçekten çok yüksek. Sorun onların şahsına değil, aday gösterilmelerine. Kendileri aday olsalardı, yüzde 90 seçilirlerdi ama şimdi pek sanmıyorum..Kolay gelsin:)--85.101.196.115 13:21, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Söylemiş olduğunuz "burnunuzu biraz yere indirmeniz gerekir beyefendiler", "inatçılık", "yargısız infaz", "saygınlığınızı yitiriyor", "her naneyi yiyen", "dikte yönetimi" ve benzeri sözleriniz saldırı sınırlarını zorluyor. Lütfen yöneticilere karşı eleştirilerinizi nezaket ilkelerini göz önünde bulundurarak beyan ediniz. Bu size ilk ve son uyarım olacaktır --Pinar 13:35, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Yaşanan problemlerin wikiye has problemler olduğunu sanmıyorum. Biz zaten linç toplumuyuz biliyorsunuz. Küçük bir izdüşümdür bu sadece. Ben olayı Ertüsk ün kukla olup olmamasından ziyade işleyişteki aksaklıklar olarak görüyorum. Olay politika uygulaması filan değil. Benim talebim politikalardan farklı, onlara ters düşen bir talep değil. Adam suçlu da olabilir ancak bir suçluyu bulunca tak diye asamazsın. Bir süreç işler. Az gelişmiş toplumlarda bu tür davranışlar özellikle güç pekiştirmek için yapılır. Mahallenin kahramanı tecavüzcüyü sokakta yakalar ve hemen orada cezasını verir. Yaptığı aslında günlük hayatın da, yasaların da kurallarına uymaz. Ama o adamın tecavüzcü olduğunu bildiği için bunu yapmaya kendini haklı görür. Bunu yapan olmak haz verir. Savunma da hazırdır; "tecavüzcü idi o". Bu arada kendisi de cezayı veren olarak güçlenmiştir. Modern toplumlarda ise bu kararları mekanizmalar verir. Özellikle bu gibi idam kararları danıştaya gider, döner bir sürü birşeyler olur. Ayrıca yetersiz deliller herzaman sanık lehine işler. Hukuk birini haksız yere cezalandırmaktan, bir suçlunun dışarıda dolaşmasından daha çok korkar. Ama burada hukuktan anlayan da yok. Ama yargıç da çok.

Ne yapacağız konusuna gelince, ben wiki politikalarını genel olarak benimsiyorum. Proje güzel. Burada bazı insanların çok bahsedilen wiki fikrini, politikalarını anlamadıklarını da görüyorum. İnsan çevirdiği şeyi anlayacak diye bir şey yok. Bu politikalar derin, felsefik şeyler. Kitap okur gibi okunması, kavranması gerekiyor. Beni bu genel politikalar alakadar eder. O yüzden bende bir şevk kırıklığı yok. Sağlam teori sağlam pratik, iyi niyet güzel günler getirir. Katkıya ve meseleleri tartışmaya devam edeceğim. Siz de moralinizi bozmayın. Daha çok tartışmalar olacak, eninde sonunda düzelecek bir çok şey. ----devrimdptmesaj 13:57, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi politikaları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Mesajlarınızda ısrarla çağrısını yaptığınız şeylerin Vikipedi politikalarının ihlâli anlamına geldiğinin farkında mısınız? Vikipedi bir demokrasi değildir, burada çoğunluğun sözü geçmez, politika ve yönergelerin sözü geçer. Topluluk ve emek çok yukarılarda tutulan kavramlardandır, fakat onların da yukarısında politikalar bulunur ve politikaların ihlâli durumunda ne topluluğun ne de emeğin bir önemi kalır; politika ihlâli her şeyin dışında, kendi kendisine ele alınır. Özgür bir ortam olması, çoğunluğun fikrince yönetilen bir demokrasi olduğu anlamına gelmez. Sadece bunları hatırlatmak isterim. Eğer Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, tavsiyem düzenle, taraflı ve kaynaksız kategorilerine göz atmanızdır. Vikipedi'nin bu kadar çok emeğe ihtiyacı olduğu bir dönemde politika ihlâline insanları davet etmeniz, kişileri olumsuz bir biçimde basında betimleyeceğiniz tehditleri kesinlikle hoş değildir. Bunu buraya yıllardır katkıda bulunan bir kullanıcı olarak söylüyorum. Bugün ad homineminizin hedef tahtası olan bizler dün burası hiç de zevkli bir yer değilken de buraya katkıda bulunuyorduk, yarında buraya katkıda bulunacağız; yönetici değilken de katkıda bulunuyordum, yöneticiyken de katkıda bulunuyorum, bir gün yöneticiliği bırakırsam da katkıda bulunacağım. İnsanları politika ihlâline davet etmeniz, buraya katkıda bulunan ben dahil herkese zararlıdır. Lütfen eleştiri ve şikâyetlerinizi politika dahilinde sunun. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:37, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:09, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Zamanusta, tartismalardaki uslubunuzu tasvip etmiyorum. Yeni bir uyesiniz, kurallara ve ilkelere asina oluncaya kadar bu konulara ozellikle dikkat etmenizi rica edecegim. Tartismalarda amac, sonuca gitmektir; burasi kavga ve partizanlik ortami degildir. Lutfen ilkeleri ve nezaket kurallarini gozden gecirin. Saygiler, Citrat 15:10, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Taraflasma, gruplasma, yabancilasma, konudan ote kisi ya da kisilerle ugrasma anlaminda kullandim. Citrat 02:28, 13 Mayıs 2007 (UTC)
Bakin, ayni hatalari tekrar yapiyorsunuz. Burasi bir forum degildir; eger bir fikri savunuyorsaniz "tartisma kurallarina" uyunuz. Bunu farkli konulara tepkilerle belirtmeye calismayin; ornek sizin kucukumsendiginiz gibi. Savunma hatti veya grubu yoktur; nezaket kurallarina uydugunuz surece istediginizi ifade edebilirsiniz. Konuyu bunun otesine tasimanin buraya bir yarari yok. Ozetle soylemek istedigim budur. Citrat 13:12, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:31, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 22:48, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 07:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:16, 28 Mayıs 2007 (UTC)

lütfen okuyunuz.[kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar başlıklı sayfa ilk kez açıldığında (şuan ki bu üçüncü açılmış halidir, iki kere sayfa toptan silinmiştir.) rakamsal analizlere yer verilmişti. Daha sonra yapılan yönetici ikazları sonucu ve yöneticilerin ortak görüşüyle rakamsal ve sayısal ifadeler yazılmaması konusunda görüş belirtilmişti. Bu doğrultuda söz konusu sayfa 2 kez tamamen silinmişti. Daha sonra şuanki son haliyle sayısal veriler işlenmeden başlık açıldı ve böyle kalması istendi.. Fakat son günlerde milliyet tarafından yapılan etnik köken araştırması sonuçları sayfaya eklenmiştir. Tarafsız olması için ben bu rakamsal verileri sildim. Bunun karşılığında siteye girmem yasaklandı. Bu sayfayı ilk ben yaptığım için bazen kontrol etmekte ve politik eklentileri ve yorumları çıkarmaktaydım.

Rakamsal analizlere yer verilmemesi hususunda alınan ortak görüşle milliyet anketini sildim. Fakat anlamadığım bir tepkiyle karşılaştım VE YASAKLANDIM.

Yöneticiler arasındaki tutum farklılığından ve tutarsızlıktan kaynaklanan bu durum despot bir tutuma neden oldu.

Fakat araştırmadan ve ortak karar alınmadan yapılan yasaklama gibi uygulamalar üyelerin azmini zedelemekte ve üyeleri incitmektedir. Bu gibi uygulamalar sonucu yüzlerce değerli kişiyi kaybettiniz. Kaybetmeye devam ediyorsunuz. Wikipedi sitesi 50 kişinin etrafında dönmeye başladı. Böyle uygulamalarla herkesi soğutuyorsunuz.--Orijinnal 09:34, 1 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 06:06, 21 Haziran 2007 (UTC)

kizilsungur@hotmail.com msn adresimden bana ulaşabilirsin.

kızılsungur®©ileti 18:03, 23 Haziran 2007 (UTC)

İstanbul buluşmasına katılmak için lütfen ilgili sayfaya girip siz de tarih ve yer konusunda fikir belirtiniz. --Mefistofales Messaggio 03:12, 30 Ağustos 2007 (UTC)

"Geri al" yaparken[kaynağı değiştir]

Geri alırken hala sorunlar yaşıyorum. Yardımcı olduğun için sağol. Zamanusta 17:07, 9 Şubat 2008 (UTC)

Rica ederim. Gerç fazla yardımcı olmadım:)) İyi çalışmalar. Takabeg 17:12, 9 Şubat 2008 (UTC)

Dostum seni SD de görmek çok güzel... --Elmacenderesi E=mc2 21:00, 10 Şubat 2008 (UTC)

Kimler burdaymış??? e.c. 21:03, 17 Aralık 2008 (UTC)
Vikipedi için uğraşıyoruz, daha kısa aralıklarla uğraman dileğiyle... e.c. 21:09, 17 Aralık 2008 (UTC)

eski bir dostu görmek ne güzel... e.c. 23:37, 16 Mart 2009 (UTC)

Hiç kaçırmazsın :) Ne diyeyim üstadım! Nasılsın iyi misin? Zamanusta 23:39, 16 Mart 2009 (UTC)
Her zamanki gibiyim, arayı bu kadar açma lütfen... e.c. 00:00, 17 Mart 2009 (UTC)

Hubble sabiti[kaynağı değiştir]

Bir yazım hatası olduğunu sanıyorum. Hubble sabiti olarak verilen 3.26 megaparsek Hubble sabiti değil, megaparseğin tarifidir.

1 megaparsek = 3.26 milyon ışık yılı

Bu sebepten giriş cümlesinin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Esenlikler dilerim.Nedim Ardoğa 06:44, 18 Haziran 2009 (UTC)

Ölçek ekonomisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Zamanusta,

Silinmiş olan bu maddeyi inceledim. Maddenin sana ait olan ilk iki sürümü sonundaki metinle silinmeden önceki son sürümündeki metin arasında zaten fark olmamış, şablon eklemeleri yapılmış sadece geçen süre içerisinde.

Metne gelince metin, kaynak sitedeki 2.12 sayılı alt başlık ile tamamen aynı. Senin sürümün Ocak 2007 tarihli. Site ise archive.org tarafından 2002 tarihinde aynı metin ile arşivlenmiş. Bu durumda on puanlık soru şu: İşlem doğru mu yanlış mı?

Sevgiler

Vito Genovese 22:51, 4 Şubat 2010 (UTC)

AirportHaber[kaynağı değiştir]

Çok daha az ziyaret alan bazı web sitelerinin bile maddeleri dururken, tüm Havacılık sektörünün bildiği ve takip ettiği, bugüne dek çok çeşitli skandalları ortaya çıkarmış olan AirportHaber maddesinin "Kayda değer görülmemesi" kararını hangi havacılık sektörü çalışanına danışarak aldığınızı sorabilir miyim? Alexa rakamları da ortada halbuki... Yanıt vermeniz ümidiyle. Teşekkürler. Zamanusta 21:57, 14 Nisan 2010 (UTC)

  • Merhaba Zamanusta,
  • Öncelikle söyleyeyim bir internetin kayda değerliği ziyaret oranına göre belirlenmez. En çok ziyaret alan site en fazla kayda değer olmayabilir. Havacılık sektörü açısından önemli olup olmaması da kayda değerliği belirlemez. Diğer yandan Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir.
  • İnternet sitelerinin kayda değerliği kurallarına bakarsanız eklediğiniz içeriğin kayda değer olmadığı ortadadır. Mesajınız üzerine eklediğiniz metni tekrar okudum, tekrar gerekli kıstasları ortaya koyabilecek bir emare bulamadım. Yine de "Kayda değerlik kriterlerini inceledim, bu sitenin kayda değerliğini ortaya koyacağım" derseniz eklediğiniz metni geri getiririz, bir fırsatınız daha olur. Sadece kuralları titizlikle uygulamaya çalışıyoruz, ansiklopedinin gelişmesini istiyoruz...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 13:55, 15 Nisan 2010 (UTC)
    • Selam Vikiçizer. Sektörel bir yayının illa ki niçin Milliyet ve Hürriyet'te yayınlanması gerektiğini anlamıyorum. İlla ki ulusal basından bir şey görmek isterseniz "kayda değerlik kıstasında" da yazanlara uygun olarak AirportHaber'in ortaya çıkardığı bir skandalın Milliyet'te AirportHaber'e ithafta bulunularak haberleştirildiğini | şu adresten görebilirsiniz. Kayda değerlik kurallarının yeterli olmadığını söylemeliyim. Şu halde söylediklerinize göre, sektörü için çok önemli, ancak ulusal alanda çok ilgilisi bulunmadığı için sadece sektörüne hitap eden, sektörün takip ettiği bir internet sitesi "kayda değer" olmuyor. Aynı kıstaslara göre şu maddeleri de siler misiniz acaba mesela: ShiftDelete.net,Sporx,Edebiyatdefteri.com.
    • Bu arada AirportHaber "Yılın havacılık ödülleri" adlı bir ödül verecek kadar sektöründe yer edinmiştir. | Örnek
    • Ayrıca, niçin tartışma sayfasında bu konu tartışılmadan direkt olarak bir adminin "kaydadeğer bulmaması" ile siliniyor, buna da anlam veremedim. Biz havacılık portalı üyelerinin de söyleyebileceği şeyler olmalıydı. Şimdi... Ulaştırma Bakanı'nın, Sivil Havacılık Genel Müdürü'nün katılımıyla bir kaç defa Havacılık Ödülleri verebilen, Airport TV adı altında bir TV kanalı açabilen, onlarca skandalı ortaya çıkarabilen bir siteyi, sırf "Havacılık Dalında İnternet Sitesi Ödülü" olmadı diye nasıl silebiliriz? Teşekkürler. Zamanusta 21:14, 15 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba Zamanusta,
  • Bendeniz sadece kurallara dikkatinizi çekmeye çalışıyorum. Kendi adıma araştırma yapmanıza sevindim.
  • Maddeyi geri getiriyorum, siz de kaynaklarıyla beraber maddeyi geliştirin, tabi bu tekrar silinmeyeceğini/silinmeye aday gösterilmeyeceğini göstermez.
  • Bir hizmetlinin neden bir maddeyi hızlı sildiğini anlatmaya çalışmıştım. Madde metninde kurallara uygunluk göremezsek hızlı silinir, bu durumdaki her madde için kendimiz araştırma yapamayız.
  • Kurallara ilişkin eleştirinizi o kuralların tartışma sayfasında, genel bir hususta topluluğun dikkatini çekmek istiyorsanız Köy Çeşmesi'nde anlatabilirsiniz.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:23, 15 Nisan 2010 (UTC)

Sn. Admin, Airporthaber maddesini kurallara uygun koşullara getirdim. Eğer SavunmaSanayi.NET maddesini de geri getirirseniz, aynı düzeltmeyi ona da yapacağım. Kolaylıklar. Zamanusta 11:58, 18 Nisan 2010 (UTC)

  • Merhaba Zamanusta, SavunmaSanayi.NET maddesi de geri geldi. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:37, 18 Nisan 2010 (UTC)

TeTa Bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Temizlik Takımı yeniden yapılandırılma sürecine girdiğinden üyelik sistemi bir müddet askıya alınmıştır, hala aktifseniz ve temizlik takımı ile çalışmak isterseniz gelişmeleri takip ederek oluşum içerisinde yer alabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 11:19, 15 Nisan 2011 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Türk Kimliği silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Türk Kimliği) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türk Kimliği sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 12:29, 16 Ocak 2018 (UTC)

ROTAM isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir.
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

Dicayes (mesaj) 07.12, 28 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.